Εκδρομές στο Μαρόκο Από την Ισπανία

Πώς να φτάσετε στην Αφρική από την Ισπανία

Η επίσκεψη στην Ισπανία και το Μαρόκο στο ίδιο ταξίδι είναι λογική όχι μόνο λόγω γεωγραφίας - το Μαρόκο είναι μόλις 14 χιλιόμετρα από την Ισπανία αλλά και λόγω των βαθιών πολιτιστικών δεσμών των χωρών. Είναι αδύνατο να κατανοήσετε πλήρως την Ισπανία, ιδιαίτερα το νότο, χωρίς να επισκεφθείτε το Μαρόκο. Οι Μαυροί κυριάρχησαν στην Ισπανία εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και της γλώσσας τους.

Η Αλάμπρα στη Γρανάδα και το Mezquita στην Κόρδοβα είναι αρχικά μαυριτανικά, ενώ η αρχιτεκτονική του νεο-Μουδαιχάρ επέφερε μαροκινή επιρροές στην Ισπανία. Και το φλαμένκο, με τις ανατολικές μελωδίες του, δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς αφρικανική επιρροή.

Παρακάτω θα βρείτε λεπτομέρειες για τα πλοία και τις πτήσεις προς το Μαρόκο από την Ισπανία, ξεναγήσεις στο Μαρόκο από τη Μάλαγα, τη Μαδρίτη και την Costa del Sol, καθώς και μερικές συμβουλές για το πότε στο Μαρόκο.

Μαρόκο Σήμερα

Το Μαρόκο διέφυγε σε μεγάλο βαθμό χωρίς αλλοιώσεις από την Αραβική Άνοιξη , την επαναστατική αγωνία που πέρασε στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Υπήρξαν μερικές διαμαρτυρίες, ο βασιλιάς έκανε κάποιες αλλαγές και η χώρα συνέχισε τις δραστηριότητές της. Το Μαρόκο είναι ασφαλές μέρος για επίσκεψη σήμερα. Καθώς η υπόλοιπη Βόρεια Αφρική πέφτει στο χάος, με ακόμη και σχετικά ειρηνική Τυνησία που υποφέρει από τις συγκλονιστικές πυροβολισμούς στην παραλία τον Ιούνιο του 2015, το Μαρόκο παραμένει εξαιρετικά αγνοώντας τα γεγονότα στην περιοχή.

Πώς να επισκεφθείτε το Μαρόκο από την Ισπανία

Το Μαρόκο είναι κοντά στην Ισπανία, αλλά έχει νόημα να πάρετε ένα πλοίο ή απλά να πετάξετε; Πού είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε από την Ισπανία; Είναι αρκετό ημερήσιο ταξίδι ή θα πρέπει να περάσετε περισσότερο στη χώρα;

Πορθμείο ή πτήση;

Ένα γρήγορο πορθμείο από το νότιο άκρο της Ισπανίας είναι ένας καλός τρόπος να φτάσετε στο Μαρόκο. υπάρχουν γρήγορη πορθμεία από Tarifa, Algeciras, και το Γιβραλτάρ (Tarifa είναι το ωραιότερο από αυτά).

Αλλά δεν είναι όλα τα πλοία τόσο γρήγορα: από τη Μάλαγα ή την Αλμερία θα πρέπει να ταξιδέψετε μια μέρα στην άλλη, και από τη Βαρκελώνη, το ταξίδι είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάρτε το σκάφος μόνο εάν είστε ήδη στην περιοχή. Τα λεωφορεία και τα τρένα προς τα απαραίτητα ισπανικά λιμάνια προσθέτουν πολύ στον χρόνο ταξιδιού σας: αν δεν είστε ήδη στην ακτή, θεωρήστε την πτήση. Η Σεβίλλη έχει τακτικές πτήσεις προς το Μαρόκο. Αλλά μόλις πάρετε το αεροπλάνο, θα μπορούσατε να πετάξετε εύκολα από τη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη.

Ημερήσια εκδρομή ή περισσότερο;

Ένα ημερήσιο ταξίδι προσφέρει μια καλή γεύση από το Μαρόκο. Αλλά ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι μια ξενάγηση, η οποία σας παίρνει στη ρωγμή της αυγής από το ξενοδοχείο σας, σας φέρνει στο πιό πρόωρο πορθμείο διαθέσιμο και στη συνέχεια σας δίνει μια πλήρη περιήγηση στην Ταγγέρη πριν πάρετε πίσω στο ξενοδοχείο σας για η νύχτα.

Το Ταγγέρη είναι μια πόλη που έχει περάσει από διάφορες περιουσίες με τα χρόνια. Μόλις ένα αγαπημένο μποέμ, δημοφιλές στους καλλιτέχνες και τους συγγραφείς, πέρασε από ένα πολύ τραχύ έμπλαστρο, αλλά τώρα είναι καλύτερο από αυτό που ήταν (αν και δεν είναι ακόμα η καλύτερη πόλη του Μαρόκου).

Αν είναι δυνατόν, πάρτε τουλάχιστον τρεις μέρες στο Μαρόκο και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δείτε τουλάχιστον το Φεζ ή το Μαρακές. Εάν δεν έχετε χρόνο για αυτό, μπορείτε να κλείσετε ένα ημερήσιο ταξίδι εδώ:

Ξεναγήσεις του Μαρόκου από την Costa del Sol

Υπάρχουν διάφορες περιηγήσεις με το Μαρόκο που ξεκινούν από τη νότια Ισπανία. Σημειώστε ότι αυτές οι περιηγήσεις αναχωρούν από την Ισπανία αλλά κατευθύνονται κατευθείαν στο Μαρόκο, χωρίς να βλέπουν τα αξιοθέατα στην Ισπανία.

Θα ήθελα να συστήσω είτε την περιήγηση τεσσάρων ή πέντε ημερών. Είναι κρίμα η τετραήμερη περιοδεία δεν περιλαμβάνει το Μαρακές, αλλά η επίσκεψη στο Fes θα κάνει ακόμα το ταξίδι σας αξίζει τα χρήματα. Οι πενθήμερες κραυγές σε δύο επιπλέον πόλεις, που ίσως αισθανθούν λίγο έσπευσαν, αλλά τουλάχιστον περιλαμβάνει το Μαρακές.

Περιήγηση της Ισπανίας και του Μαρόκου από τη Μαδρίτη

Εάν ξεκινάτε στη Μαδρίτη, μια συνδυασμένη περιήγηση στα νότια της Ισπανίας και του Μαρόκου θα μπορούσε να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αναχωρώντας από τη Μαδρίτη, αυτές οι περιηγήσεις κατευθύνονται στην Ανδαλουσία, διασχίζουν το Μαρόκο για λίγες μέρες, πριν δουν μερικά ακόμα αξιοθέατα στην Ισπανία πριν επιστρέψουν στη Μαδρίτη.

Περιήγηση στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία

Χρόνος και χρήματα που επιτρέπουν, θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα από αυτές τις περιηγήσεις που περιλαμβάνουν όλες τις μεταφορές, καταλύματα και περιηγήσεις στις καλύτερες πόλεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο.

Επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, το Γιβραλτάρ, την Κόστα ντελ Σολ, το Τολέδο, το Μαρακές, τη Φέζ, τη Μεκνς, το Ταγγέρη, τη Λισαβόνα και πολλά άλλα μέρη.

Επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Λισαβόνα, το Μαρακές, το Φεζ, τον Μέση Άτλαντα, το Ραμπάτ και αρκετές άλλες μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε για την επίσκεψη στο Μαρόκο

Το Μαρόκο είναι μια όμορφη χώρα που αξίζει να επισκεφθείτε. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε κατά μια ξενάγηση και θέλετε να ταξιδέψετε μόνοι σας, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να θυμάστε.

Απευθείας πτήσεις από Ισπανία προς Μαρόκο

Οι διαδρομές μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου φαίνεται να αλλάζουν με απογοητευτική συχνότητα. Ελέγξτε με τους συνήθεις ύποπτους (easyJet, Iberia, Vueling και Ryanair) για την τρέχουσα διαθεσιμότητα.

Πλοία προς το Μαρόκο

Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων προς το Μαρόκο από Tarifa, Βαρκελώνη, Algeciras, Γιβραλτάρ, Μάλαγα και Αλμερία. Διαβάστε περισσότερα για τα πλοία προς το Μαρόκο από την Ισπανία

Διαμονή στο Μαρόκο

Κοιτάζοντας γύρω για καταλύματα όταν φτάσετε στο Μαρόκο μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία - κάθε άνθρωπος και το γαϊδούρι του θα θέλουν να σας βοηθήσουν. Ερχόμενοι προετοιμασμένοι με ένα δωμάτιο που έχει ήδη κλείσει θα κάνουν τη ζωή πολύ απλούστερη για εσάς:

Ίσως θελήσετε επίσης να κλείσετε μια περιήγηση στο Μαρακές πριν φτάσετε εκεί: Ολοήμερη Περιήγηση στο Μαρακές