Νόμους πυροτεχνημάτων στην περιοχή του μετρό της Οκλαχόμα

Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Οκλαχόμα Σίτι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή 4 Ιουλίου , θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να δείτε λαμπρές εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων γύρω από την περιοχή του μετρό. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να αγοράσετε και να αναπαράγετε τα δικά σας πυροτεχνήματα στην Oklahoma City, υπάρχουν μερικοί κανόνες και προφυλάξεις που πρέπει να γνωρίζετε - ειδικά ως ταξιδιώτης.

Είναι παράνομο να πωλούν, να κατέχουν ή να εκφορτώνουν πυροτεχνήματα μέσα στην πλειοψηφία των πόλεων γύρω από το κράτος, οπότε θα πρέπει να πάτε έξω από τα όρια της πόλης στην ύπαιθρο αν θέλετε να σβήσετε τα δικά σας πυροτεχνήματα.

Συγκεκριμένα, οι ακόλουθες περιοχές με το μετρό δεν επιτρέπουν πυροτεχνήματα φωτισμού εντός των ορίων τους στην Οκλαχόμα: Bethany, Del City, Edmond, El Reno, Midwest City, Moore, Nichols Hills, Norman, The Village, Warr Acres, Yukon και Oklahoma City. Ωστόσο, οι πόλεις Choctaw, Okarche και Mustang επιτρέπουν τη λήψη πυροτεχνημάτων μόνο κατά τις αργίες της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Πού να αγοράσετε πυροτεχνήματα στην Οκλαχόμα

Από το 2010, τα πυροτεχνήματα μπορούν τώρα να πωλούνται όλο το χρόνο στην πολιτεία της Οκλαχόμα, αλλά μόνο από τους διανομείς και τους κατασκευαστές με άδεια. Προηγουμένως, μπορούσαν να πωληθούν μόνο κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων διακοπών από τις 15 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου και από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να αγοράσετε πυροτεχνήματα στο OKC , αλλά μόνο τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω ή εκείνα που συνοδεύονται από ενήλικα μπορούν να αγοράσουν πυροτεχνήματα. Μόνο τα πυροτεχνήματα που εγκρίθηκαν από την Αμερικανική Επιτροπή Καταναλωτικών Προϊόντων μπορούν να πωληθούν στην Οκλαχόμα και οι ρουκέτες μπουκαλιών, οι ρουκέτες ραβδιών, οι βόμβες κερασιών και οι Μ-80 απαγορεύονται από την πώληση στο κράτος.

Όσοι επιθυμούν να τοποθετήσουν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων πρέπει να καταθέσουν άδεια με τον Πυροσβέστη της Οκλαχόμα τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα και να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφάλισης. Επιπλέον, τα πυροτεχνήματα δεν μπορούν να εκτοπιστούν σε απόσταση μικρότερη των 500 ποδιών από οποιαδήποτε εκκλησία, νοσοκομείο, άσυλο, δημόσιο σχολείο, μη συγκομιδή γεωργικών καλλιεργειών ή κατάστημα πυροτεχνημάτων.

Ασφάλεια και προφυλάξεις κατά τη χρήση πυροτεχνημάτων

Όπως πάντα, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε για τις διακοπές, είναι σημαντικό να ασκείτε τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας όταν γιορτάζετε σε ένα νέο μέρος - ειδικά όταν πρόκειται για επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες! Αν σχεδιάζετε να φωτίσετε τη δική σας έκθεση πυροτεχνημάτων μίνι αυτή την περίοδο των διακοπών, φροντίστε να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά ό, τι αγοράζετε.

Παρόλο που μπορεί να συνηθίσετε να βλέπετε πολλά τεράστια πυροτεχνήματα που εκρήγνυνται στον ουρανό κατά τη διάρκεια επαγγελματικών εκδηλώσεων πυροτεχνημάτων, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι πυροτεχνίτες εκπαιδεύονται και ως εκ τούτου θα πρέπει να σβήνετε μόνο ένα μεγάλο πυροτέχνημα τη φορά για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

Θα πρέπει να ελέγξετε το περιβάλλον σας για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα πριν από το φωτισμό κάθε πυροτεχνημάτων, και ποτέ δεν φωτίζει πυροτεχνήματα μέσα σε 500 πόδια από κτίρια, σπίτια ή αυτοκίνητα.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε να καθαρίσετε σωστά την περιοχή αφού τελειώσετε να βάλετε τη δική σας οθόνη πυροτεχνημάτων. Όχι μόνο είναι παράνομο να αφήσετε τα σκουπίδια, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά εάν δεν έχετε σβήσει εντελώς τα πυροτεχνήματα. θα πρέπει να απορροφάτε όλα τα πυροτεχνήματα σε έναν κάδο νερού πριν τα πετάξετε μακριά.