Κάστρο Trakai: Διάσημος Μεσαιωνική Πύλη της Λιθουανίας

Το Trakai και το κάστρο Trakai είναι σημαντικά για την ιστορία της Λιθουανίας . Συνδεδεμένος με τον Μεγάλο Δούκα Γκεντιντάνα, έναν μεσαιωνικό ήρωα της Λιθουανίας, ο Τρακάι αυξήθηκε σημαντικά πριν το Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας ενταχθεί στην Πολωνία, σχηματίζοντας την Κοινοπολιτεία Πολωνίας-Λιθουανίας. Η περιοχή άρχισε να αναπτύσσεται στα 1400 με το κάστρο της το κέντρο της δράσης, αν και η περιοχή είδε την ανθρώπινη κατοίκηση πολύ πριν να χτιστούν αυτές οι μόνιμες κατασκευές.

Το "Trakai" αναφέρεται στην "πύλη" στην οποία εμφανίζεται η περιοχή.

Το Trakai είναι δημοφιλές όχι μόνο για το κάστρο του. Το όμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής, όπου συναντώνται οι λίμνες, είναι δημοφιλές για τους Λιθουανούς και τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό όλο το χρόνο. Αν και το καλοκαίρι επισκέπτεται το πιο δημοφιλές, πολλοί συνιστούν την επίσκεψη στο βαθύ χειμώνα, όταν οι λίμνες παγώσουν και χιονίζουν φακέλους και το κάστρο με παρθένο λευκότητα.

Δύο κάστρα, ένα λιθουανικό μουσείο

Το κάστρο Trakai βρίσκεται στο Trakai, περίπου 20χλμ. Από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, έτσι ώστε να κάνει μια εξαιρετική ημερήσια εκδρομή. Το Μουσείο Κάστρο Trakai βρίσκεται σε δύο κάστρα - ένα σε ένα νησί στη μέση μιας λίμνης, και ένα στην ακτή. Υπάρχει στην πραγματικότητα ένα τρίτο κάστρο που συνδέεται με το Trakai, αλλά αυτή η δομή βρίσκεται σε καταστροφή και δεν αποτελεί μέρος του συγκροτήματος του μουσείου. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε τα ερείπια του καθώς εξερευνάτε την περιοχή της λίμνης.

Εκθέματα στο Μουσείο του Κάστρου

Επειδή το κάστρο Trakai έχει ανακαινιστεί, προσφέρει την κατάλληλη κατοικία σε ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά αντικείμενα της Λιθουανίας, τα θρησκευτικά αντικείμενα, τα νομίσματα και τα ευρήματα που σώζονται από την ανασκαφή των λόφων του κάστρου.

Κοινότητα Καραϊμ

Οι Καραϊμ, ή οι Καραίτες, όπως είναι τοπικά γνωστοί, του Τράκαϊ είναι μια εθνική ομάδα που εγκαταστάθηκε εδώ τον 14ο αιώνα. Αυτή η τουρκόφωνη κοινότητα ακολουθεί επίσης τη δική της θρησκεία, η οποία προέρχεται από τον Ιουδαϊσμό. Προερχόμενος από την Κριμαία , αυτή η κοινότητα διατηρεί πτυχές του τρόπου ζωής που οι πρόγονοί τους έφεραν μαζί τους όταν επανεγκαταστάθηκαν στο Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας.

Ένα από αυτά μπορεί να απολαύσει κανείς από τους επισκέπτες: τα kibinai, ζυμαρικά γεμισμένα με κρέας, τυρί ή λαχανικά, μπορούν να παραγγελθούν σε επιλεγμένα εστιατόρια Trakai. Εκείνοι που γνωρίζουν λένε ότι μόνο τα kibinai που βρέθηκαν στο Trakai είναι η πραγματική συμφωνία και ότι εκείνοι που μπορούν να παραγγελθούν στο Βίλνιους δεν μπορούν να κρατήσουν ένα κερί σε αυτά που γίνονται στην τάξη στο Trakai. Επίσης, δείτε ένα μικρό εκθετήριο αφιερωμένο στους Καραίτες στο μουσείο του κάστρου.

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Το μουσείο του Κάστρου Trakai απαιτεί εισιτήριο εισόδου και το προσωπικό του μουσείου μπορεί να προωθήσει τους επισκέπτες προς την κατεύθυνση που προορίζονταν για τα εκθέματα, απαγορεύοντας την εκκένωση. Η χρήση κάμερας στο κάστρο απαιτεί επίσης μια μικρή χρέωση. Η επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου του Κάστρου Trakai βρίσκεται στο www.trakaimuziejus.lt και είναι προσβάσιμη τόσο στα αγγλικά όσο και στα λιθουανικά.

Εξερευνώντας την πόλη του Trakai

Το Trakai ήταν μια μεσαιωνική πρωτεύουσα της Λιθουανίας και εξακολουθεί να διατηρεί την ιστορική της γοητεία. Οι επισκέπτες του Trakai μπορούν να απολαύσουν ένα από τα φεστιβάλ της πόλης, που περιλαμβάνουν αναγνώριση της ιστορίας του. Επειδή το Trakai χτίστηκε στη μέση των τριών λιμνών, μπορείτε να απολαύσετε βόλτες στο βράχο και πικ-νικ, καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο νερό.