Οδηγός για το φαγητό του Μακάο και τη μαγειρική κουζίνα

Πορτογαλικά και κινέζικα τρόφιμα συναντήθηκαν στο

Η κουλτούρα των τροφίμων του Μακάο έχει παραμείνει για πολύ καιρό στη σκιά του καθολικού Καντονέζικου απέναντι από το νερό στο Χονγκ Κονγκ. Όμως, ενώ πήρε την άφιξη των high-end εστιατορίων για να βάλει την πόλη στο χάρτη foodie, για όσους γνωρίζουν την ασιατική κουζίνα και το Μακάο είναι από καιρό ένας φιλόξενος προορισμός. Σε αντίθεση με τις περισσότερες αποικίες, όπου τα βρετανικά, ολλανδικά ή γαλλικά τρόφιμα προστέθηκαν απλά σε μια γεύση με γεύση στα τοπικά μενού, το Μακάο έστρεψε τα συστατικά της Νότιας Κίνας και της Πορτογαλίας και έψαχναν μαζί για να δημιουργήσουν μια νέα και μοναδική κουζίνα που ονομάζεται Macanese.

Αυτή η μορφή φαγητού του Μακάο φάνηκε να παρουσιάζει τεράστια μείωση στη δεκαετία του 1990, αλλά η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της κουλτούρας της πόλης και η άφιξη μερικών φανταστικών νέων εστιατορίων Macanese αναζωογόνησαν το μαγείρεμα. Σήμερα η πόλη μεγαλώνει με την πρώτη μαγειρική !

Τι είναι η μαγειρική κουζίνα;

Όπως και η καντονέζικη κουζίνα, η μακεδονική κουζίνα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε φρέσκα θαλασσινά, αν και τα πλάσματα από τη βαθιά προσφορά είναι ελαφρώς διαφορετικά. Τα γαλοπούλα, τα καβούρια και οι σαρδέλες διαθέτουν όλα τα μενού. Είναι, ωστόσο, στις γεύσεις που η πορτογαλική επιρροή πραγματικά λάμπει. Τα μπαχαρικά όπως το τσίλι, το σαφράν και η κανέλα, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και ενώ η καντονέζικη μαγειρική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη φρεσκάδα και την απλότητα, τα πιάτα Macanese συχνά ψήνονται ή ψήνονται για μεγάλες χρονικές περιόδους, επιτρέποντας την εμφάνιση της γεύσης των μπαχαρικών. Περισσότερες εξωτικές σκόνες από τις πρώην αποικίες της Πορτογαλίας στη Γκόα και στη Βραζιλία βλέπουν επίσης καρύδα και κουρκούμη, επίσης, ρίχνονται σε πιάτα.

Κοτόπουλο και χοιρινό κρέας είναι επίσης δημοφιλή, συνήθως μαγειρεμένα ή μαγειρεμένα αργά έως ότου το κρέας είναι τρυφερό. Οι συνδυασμοί είναι συνήθως απλοί και μεγάλοι, στηριζόμενοι σε σωρούς κρέατος που συχνά συνοδεύονται μόνο από μια πλευρική σαλάτα, αλλά σχεδόν πάντα γεμιστά με γεύση. Τα επιδόρπια, αναμφίβολα ένας αδύναμος κρίκος στο καντονέζικο οπλοστάσιο, εκπροσωπούνται επίσης καλά στη μακεδονική κουζίνα.

Απλά δοκιμάστε ένα Macart αυγό Macau.

Τι άλλο φαγητό μπορώ να φτάσω στο Μακάο;

Ενώ οι Μακάνοι θα μπορούσαν να προτείνουν ότι είναι η εθνική κουζίνα του Μακάο, η συντριπτική πλειοψηφία των εστιατορίων είναι καντονέζικα και σπάνια θα έχουν πιάτα από το Macanese στο μενού τους. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το πραγματικό φαγητό του Μακάο, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς ένα από τα λίγα εστιατόρια της πόλης Macanese.

Υπάρχουν επίσης μερικά φανταστικά πορτογαλικά εστιατόρια στο Μακάο που μαγειρεύουν ένα πιο κλασικό πορτογαλικό μενού. Θα βρείτε τον καλύτερο αλατισμένο γάδο στην Ασία, θαυμάσιους συνδυασμούς με chorizo ​​και κοτόπουλο με στυλ Piri-Piri. Τα περισσότερα από τα πορτογαλικά εστιατόρια του Macau τείνουν να είναι άριστα, πράγμα που σημαίνει μια λίστα κρασιών που είναι τόσο καλή όσο οτιδήποτε θα βρείτε στη Λισσαβόνα.