Οδήγηση στη Σκανδιναβία

Οδηγίες οδήγησης για ταξιδιώτες

Εάν γνωρίζετε ήδη σε ποια σκανδιναβική χώρα θα οδηγήσετε, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στις συμβουλές για την οδήγηση συγκεκριμένης χώρας:
Οδήγηση στη Σουηδία
Οδήγηση στη Νορβηγία
Οδήγηση στη Δανία
Οδήγηση στην Ισλανδία
Οδήγηση στη Φινλανδία

Όταν οδηγείτε στις σκανδιναβικές χώρες, θα παρατηρήσετε σύντομα ότι έχουν πολύ παρόμοιους νόμους και κανονισμούς και οι πιο σημαντικές συμβουλές οδήγησης που έχουν όλοι κοινό είναι ...

  1. Όριο ταχύτητας: Το όριο ταχύτητας για τις κατοικημένες περιοχές (50 km / h) και για τους ανοικτούς δρόμους (80 km / h) είναι το ίδιο σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες .
  2. Ενεργοποιημένα φώτα: Τα φώτα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή. Έτσι, μην ξεχνάτε ότι οι προβολείς κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαίτηση.
  3. Ζώνες ασφαλείας: Μην ξεχάσετε να βάλετε τη ζώνη ασφαλείας σας, την οποία απαιτούν όλες οι σκανδιναβικές χώρες.
  4. Πόση: Η οδήγηση με χρήση μεθυσμένου πονού δεν είναι ανεκτή και τα αποδεκτά επίπεδα είναι πολύ χαμηλά. Τα υψηλά πρόστιμα περιμένουν τους παραβάτες και η οδήγηση υπό τη μέρα στη Σκανδιναβία θα σας οδηγήσει στη φυλακή.
Παρά τους ίδιους αυτούς νόμους, υπάρχουν σημαντικοί κανονισμοί και απαιτήσεις που διαφέρουν από χώρα σε χώρα! Αποκτήστε τις πιο σημαντικές συμβουλές οδήγησης εδώ: