Ταξιδεύοντας με τρένο στην Ευρώπη: Πού, γιατί και πώς

Οι διαδρομές υψηλής ταχύτητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από το Α στο Β

Το ταξίδι με το τρένο αποτελεί τη μέση μεταφορά της επιλογής στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια για καλό λόγο: η Ευρώπη είναι αρκετά πυκνή ώστε το ταξίδι με τρένο να είναι αποτελεσματικό, μεταφέροντας σας από το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε όταν πετάτε.

Αγορά εισιτηρίων τρένων και σιδηροδρομικών εισιτηρίων στην Ευρώπη

Το ευκολότερο σημείο για να αγοράσετε τα εισιτήρια τρένου σας στην Ευρώπη είναι η Rail Europe. Πωλούν επίσης σιδηροδρομικά περάσματα, τα οποία είναι βολικά αν σκοπεύετε να κάνετε πολλά ταξίδια.

Ανατρέξτε σε αυτόν τον χάρτη διαδραστικών σιδηροδρόμων της Ευρώπης για να πάρετε όλους τους χρόνους ταξιδίου και τις τιμές του τρένου για όλο το ταξίδι σας.

Κορυφαίες διεθνείς διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη

Η Ευρώπη διαθέτει ένα εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, συνδέοντας εύκολα πόλεις όπως το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Λονδίνο.

Οι κύριες δύο διεθνείς υπηρεσίες είναι το Eurostar (που συνδέει το Λονδίνο με την ηπειρωτική Ευρώπη) και το Thalys, το οποίο συνδέει το Παρίσι με το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη βορειοδυτική Γερμανία, με τις Βρυξέλλες ως τον κύριο κόμβο.

Μέσα στη Ζώνη Σένγκεν , στη ζώνη χωρίς σύνορα της Ευρώπης, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα τρένο σε μια χώρα και να καταλήξετε στο άλλο χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Αν και η Βρετανία δεν βρίσκεται στη Ζώνη Σένγκεν, οι συνοριακοί έλεγχοι για τις διαδρομές Eurostar προς και από το Λονδίνο διεξάγονται και από τις δύο χώρες πριν από την αναχώρησή σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε απλά να πηδήσετε από το τρένο και να βγείτε από το σταθμό στο τέλος του ταξιδιού σας σε οποιεσδήποτε γραμμές.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα διεθνή δρομολόγια στην Ευρώπη:

Φυσικά, είστε πιο πιθανό να παίρνετε τρένα μέσα σε μία χώρα.

Ανατρέξτε στις συμβουλές που αφορούν συγκεκριμένες χώρες για ταξίδια με τρένα στην Ευρώπη.

Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας στην Ισπανία

Η Ισπανία έχει περισσότερα χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη (και είναι η δεύτερη σε όλο τον κόσμο, μετά την Κίνα). Όλες οι διαδρομές περνούν μέσω της Μαδρίτης, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να αλλάξετε εκεί για να φτάσετε από βορρά προς νότο, αν και υπάρχουν συνεχόμενες διαδρομές που διασχίζουν ολόκληρη τη χώρα.

Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας στην Ισπανία είναι γνωστά ως AVE. Διαβάστε περισσότερα για το τρένο AVE στην Ισπανία .

Δείτε τις τιμές και τον χρόνο ταξιδιού με αυτόν τον χάρτη αλληλεπιδραστικών σιδηροδρόμων της Ισπανίας .

Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας στη Γερμανία

Η Γερμανία ξεκίνησε το κίνημα των τρένων μεγάλης ταχύτητας στην Ευρώπη, αλλά η κυκλοφορία παρέμεινε στάσιμη εδώ και μερικά χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη βασικές διαδρομές (όπως το Βερολίνο προς το Μόναχο). (Μπορείτε ακόμα να πάρετε το τρένο από το Βερολίνο στο Μόναχο, αλλά δεν είναι πραγματικά πιο γρήγορο από το λεωφορείο.

Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας στη Γερμανία ονομάζονται ICE.

Ελέγξτε την τιμή και τις ώρες ταξιδιού για άλλες διαδρομές στη Γερμανία με αυτόν τον χάρτη αλληλεπιδραστικών σιδηροδρόμων της Γερμανίας.

Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας στην Ιταλία

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στην Ιταλία είναι ουσιαστικά μία μακρά γραμμή που συνδέει τη Νάπολη με το Τορίνο, μέσω της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Μπολόνια και του Μιλάνου.

Για άλλες διαδρομές, δείτε αυτό το Interactive Rail Map της Ιταλίας.

Τρένα υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία

Δεν υπάρχουν πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια μεγάλης ταχύτητας στη Γαλλία, αν και το δίκτυο αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, συνδέοντας τελικά το Παρίσι με το Μπορντό.

Για άλλες διαδρομές, ανατρέξτε σε αυτόν τον χάρτη αλληλεπιδραστικών σιδηροδρόμων της Γαλλίας.

Ταξίδι με τρένο εναντίον Flying

Πώς αυτοί οι χρόνοι ταξιδιού συγκρίνουν τις πτήσεις; Ας εξετάσουμε μια πτήση μίας ώρας. Θα προσθέσουμε μισή ώρα για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο με ταξί ή με σιδηροδρομική σύνδεση (θυμηθείτε να προσθέσετε το κόστος!). Θα θέλουν να είστε εκεί πολύ πριν από την απογείωση, ας πούμε μια ελάχιστη ώρα.

Έχετε ήδη διπλασιαστεί ο χρόνος ταξιδιού και δεν βρίσκεστε κοντά στον προορισμό σας.

Στη συνέχεια, θεωρήστε ότι παίρνει μισή ώρα για να πάρει τις τσάντες σας και να φτάσετε στο μπροστινό μέρος του αεροδρομίου για να εξετάσει τις επιλογές για να σας πάρει στην πόλη. Επιλέγοντας ένα ταξί, μπορεί να είστε τυχεροί να φτάσετε στο κέντρο της πόλης και στο ξενοδοχείο σας σε μισή ώρα. Προσθέστε μια άλλη ώρα συνολικά στο χρόνο ταξιδιού σας.

Έτσι, τώρα είμαστε σε 3,5 ώρες για πτήση "μιας ώρας".

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες με προϋπολογισμό συχνά λειτουργούν από τα μικρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Θα πρέπει να το εξετάσετε όταν θέλετε να πάρετε μια πτήση προϋπολογισμού για να συνδέσετε τη διεθνή σας πτήση με τον τελικό προορισμό σας. Για παράδειγμα, οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις φτάνουν στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, αλλά οι αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες έχουν την τάση να εκτελούν πτήσεις από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Stansted, Λονδίνο Γκάτγουικ ή Λονδίνο Λούτον.

Ορισμένα αεροδρόμια είναι γνωστά μακριά από την πόλη που ισχυρίζονται ότι εξυπηρετούν. Η Ryanair καλεί τη Girona στην Ισπανία «Βαρκελώνη-Girona», παρόλο που απέχει 100χλμ. Από τη Βαρκελώνη, ενώ το αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn απέχει 120χλμ. Από την ίδια την Φρανκφούρτη!

Οι τιμές για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας είναι συχνά παρόμοιες, παρόλο που οι πτήσεις είναι συχνά φθηνότερες όταν έχουν γίνει κράτηση εκ των προτέρων και πιο ακριβές την τελευταία στιγμή.

Ταξίδι με τρένο εναντίον οδήγησης

Το ταξίδι τρένων υψηλής ταχύτητας είναι πάντα πιο γρήγορο από ό, τι οδήγηση. Θα είναι επίσης συνήθως φθηνότερα όταν ταξιδεύετε μόνοι ή σε ζευγάρι. Να θυμάστε ότι οι δρόμοι με διόδια είναι πολύ συνηθισμένοι στην Ευρώπη, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την τιμή του ταξιδιού σας. Μόνο όταν γεμίζετε ένα αυτοκίνητο μπορείτε να είστε πιο σίγουροι για εξοικονόμηση.

Εδώ είναι μερικά άλλα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της οδήγησης σε σύγκριση με τη λήψη του τρένου.

Προπονηθείτε: Γιατί πρέπει να πάρετε το τρένο στην Ευρώπη

Πλεονεκτήματα αυτοκινήτων: Γιατί πρέπει να νοικιάσετε ή να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στις διακοπές σας στην Ευρώπη

Train Μειονεκτήματα: Γιατί δεν πρέπει να πάρετε το τρένο στην Ευρώπη

Μειονεκτήματα αυτοκινήτου: Γιατί δεν θέλετε αυτοκίνητο στην Ευρώπη