Ακόμα και οι φορτωτές παγοδρόμου δεν θέλουν να ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Dalton

Θέλετε μια πραγματικά τρομακτική πρόκληση RV; RV Dalton Highway

Το RVing σας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγετε από όλα αυτά, να επισκεφθείτε μερικούς προορισμούς και επίσης να έχετε τη δυνατότητα να οδηγήσετε μερικούς από τους πιο διάσημους ή κακόφημους δρόμους της Αμερικής. Πιθανότατα ήσασταν σε αρκετούς δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν επικίνδυνα μοναδικοί για τις καμπύλες τους, την απομάκρυνσή τους ή άλλες από τις συνηθισμένες ιδιότητες, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με έναν από τους πιο περίφημους δρόμους των ΗΠΑ: τον αυτοκινητόδρομο Dalton της Αλάσκας.

Ας σας δώσουμε μια καλή επίβλεψη της οδού Dalton, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης, της θέσης, των μοναδικών ποιοτήτων και ακόμη και μερικών θέσεων που μπορεί να σας πάρει και εσείς. Μπορεί να θέλετε μια πρόκληση, αλλά ακόμη και οι πιο γενναίοι από τους RVers είναι άσπρα-αρθρώσεις όταν πρόκειται για την εθνική οδό Dalton.

Dalton ιστορία και πληροφορίες αυτοκινητοδρόμων

Η διαδρομή 11 της Αλάσκα , ονομαζόμενη ο αυτοκινητόδρομος James W. Dalton και απλά αναφερόμενη ως ο αυτοκινητόδρομος Dalton ή η οδός Haul Road του Βορρά, είναι μια διαδρομή μήκους 414 μιλίων μέσω της Αλάσκας που χτίστηκε αρχικά το 1974 για να στηρίξει το σύστημα αγωγών Trans-Alaska εξακολουθεί να παραμένει ως κύρια χρήση σήμερα. Αυτός ο βόρειος αυτοκινητόδρομος της Αλάσκας είναι αξιοσημείωτος ως ένας από τους πιο απομακρυσμένους και απομονωμένους αυτοκινητόδρομους στον κόσμο.

Κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής, θα συναντήσετε μόνο τρεις μόνιμες πόλεις, αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικές περισσότερες κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της διαδρομής ανάλογα με την εποχή που βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο Dalton.

Οι τρεις πόλεις Coldfoot, Wiseman και Deadhorse είναι ελαφρώς πυκνοκατοικημένες με Deadhorse στέγαση μόνο 25 μόνιμες κατοικίες και τις άλλες δύο πόλεις ακόμα λιγότερες. Το Prospect Creek και το Galbraith είναι δύο άλλοι εποχιακοί οικισμοί κατά μήκος της διαδρομής, οι οποίοι μπορεί να είναι καλός σταθμός αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο.

Πού πάει ο αυτοκινητόδρομος Dalton;

Ο αυτοκινητόδρομος Dalton ξεκινάει στην βόρεια κεντρική Αλάσκα κοντά στην πόλη Livengood και βόρεια του Fairbanks πριν φτάσει βόρεια μέσω του ποταμού Hess, πηδώντας πάνω από τον ποταμό Yukon, περνώντας από το Coldfoot, το Wiseman και τη λίμνη Galbraith πριν τελειώσει λίγο πριν τον Αρκτικό Ωκεανό. Είναι η πιο βόρεια εθνική οδός στις Ηνωμένες Πολιτείες και μία από τις βορειότερες εθνικές οδούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνθήκες και Ταξιδεύοντας στον αυτοκινητόδρομο Dalton

Συνθήκες στη γκάμα Dalton Highway κατά μήκος του τέντωμα. Ο ίδιος ο δρόμος αποτελείται από πολλά διαφορετικά υλικά από σκυρόδεμα έως απλό χαλίκι. Όντας τόσο κοντά στον Αρκτικό Ωκεανό σημαίνει ότι ο δρόμος παγώνει ή παγώνει, παρόλο που ο αυτοκινητόδρομος Dalton βλέπει περισσότερη κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του χειμώνα με περίπου 160 φορτηγά που ταξιδεύουν καθημερινά τη διαδρομή το καλοκαίρι και 250 καθημερινά φορτηγά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο αυτοκινητόδρομος Dalton είναι ένας τέτοιος διαβόητος δρόμος που έχει παρουσιαστεί στην ιστορία show Ice Road Truckers καθώς και τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου του BBC.

Είστε προετοιμασμένοι για RV Dalton Highway;

Δεν συνιστάται να ταξιδέψετε στον αυτοκινητόδρομο Dalton εκτός αν είστε 100% σίγουροι ότι είστε στην πρόκληση. Αυτό περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός σκληρού RV με δυνατότητα 4x4 και μίας προσωρινής μνήμης πρόσθετων προμηθειών, αν κάτι πάει στραβά.

Εάν δεν μεταφέρετε επιπλέον φαγητό, καύσιμα, νερό και ιατρικά αναλώσιμα, πιθανότατα δεν θα πρέπει να βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο Dalton καθώς η άμεση βοήθεια δεν είναι διαθέσιμη σε πολλά τμήματα του δρόμου.

Εάν είναι δυνατόν, επιτρέψτε σε κάποιον που δεν ταξιδεύει μαζί σας να γνωρίζει τη διαδρομή σας, ώστε να μπορεί να αναφέρει στις αρμόδιες αρχές εάν δεν αναφέρετε ή κάνετε έναν προορισμό. Αν σκοπεύετε να πάρετε ένα RV σε αυτόν τον δρόμο συνιστούμε επίσης το καλοκαίρι, καθώς οι συνθήκες είναι πολύ πιο πιθανό να είναι αδιανόητες.

Τα RVs, ακόμα και τα all-terrain, και τα τεσσάρων εποχών δεν προορίζονταν να ταξιδεύουν σε τμήματα όπως αυτό. Αν δεν είστε σίγουροι ότι το όχημα αναψυχής σας μπορεί να το χειριστεί, οι πιθανότητες είναι ότι δεν μπορεί και αυτή η αμφιβολία θα σας προκαλέσει να πάρετε σε ένα ατύχημα ή χειρότερα.

Pro Συμβουλή: Ποτέ μην ταξιδεύετε ποτέ σε δρόμο όπως ο αυτοκινητόδρομος Dalton χωρίς να βεβαιώνεστε ότι οι επαφές έκτακτης ανάγκης σας γνωρίζουν ότι το κάνετε.

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στον αυτοκινητόδρομο Dalton, μπορεί να είναι μια μεγάλη εμπειρία, η απόσταση και η κοντινή ερημιά είναι κάτι που είναι δύσκολο να έρθει στο χαμηλότερο 48. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας, επιθεωρήσατε τον RV σας, προμηθεύει και αφήστε ένα τρίτο μέρος να γνωρίζει τα σχέδιά σας πριν ταξιδέψετε στην εθνική οδό Dalton στην Αλάσκα για να έχετε το ασφαλέστερο και βέβαιο ταξίδι δυνατό.