Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ταξιδιού στο εξωτερικό;

Μάθετε εάν το Διεθνές Ταξίδι είναι κατάλληλο για εσάς

Μπορείτε να αναρωτηθείτε αν τα διεθνή ταξίδια αξίζουν το κόστος και τις προκλήσεις. Η επίσκεψη σε μια άλλη χώρα μπορεί να σας ανταμείψει με πολλούς τρόπους, αλλά θα αντιμετωπίσετε επίσης προβλήματα που δεν θα αντιμετωπίσετε στο σπίτι. Ακολουθούν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς σκέφτεστε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό.

Τι θα κερδίσω?

Ιστορία

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σχετικά με τη στάση όπου συνέβη η ιστορία. Είτε θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία από την πόρτα της Catherine the Great στο St.

Το χειμερινό ανάκτορο της Πετρούπολης ή το περίπατο κατά μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας, υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη συγκίνηση που έρχεται από το σημείο όπου έγινε η ιστορία.

Κουλτούρες του κόσμου

Μερικοί ταξιδιώτες θέλουν να βυθιστούν σε μια άλλη κουλτούρα, δοκιμάζοντας τα πάντα, από τοπικά τρόφιμα έως παραδοσιακά αθλήματα. Αν θέλετε να ταξιδέψετε σαν τοπικός, επιλέξτε μια «βάση κατοικίας» και νοικιάστε ένα διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι όπου μπορείτε να αγοράσετε παντοπωλεία, να κάνετε περιπάτους, να γευτείτε φεστιβάλ και να ξεκουραστείτε με τους κατοίκους της γειτονιάς. Θα βγείτε από την αίσθηση ότι έχετε μάθει πραγματικά για την πόλη ή την περιοχή που επιλέξατε.

Τροφές Περιπέτειες

Για μερικούς παραθεριστές, πρόκειται για το φαγητό. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα που έχετε δει σε ένα επεισόδιο "Bizarre Foods με τον Andrew Zimmern" ή να μάθετε πώς να κάνετε το μοσχάλα μοσχαρίσιο. Αν οι μαγειρικές περιπέτειες σας απευθύνονται σε εσάς, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε το ταξίδι σας στο εξωτερικό με μαθήματα μαγειρικής ή μια γευστική εκδρομή.

Αίσθηση της ολοκλήρωσης

Το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γλώσσα, τα έθιμα και την κουζίνα της χώρας προορισμού σας.

Για μερικούς ταξιδιώτες, όμως, αυτό είναι μέρος της διασκέδασης. Όταν αποκρυπτογραφείτε το μενού του δείπνου ή τελικά επιβιβάζεστε στο σωστό λεωφορείο, πιθανότατα θα αισθανθείτε μια βιασύνη με αδρεναλίνη και μια αίσθηση υπερηφάνειας.

Προορισμοί ονείρου

Ίσως ο παππούς σου να σου έλεγε ιστορίες για τη Λίμνη Κόμο ή έπαιζε για εσένα την παραδοσιακή μουσική της Χαβάης και αυτές οι εμπειρίες χτύπησαν τις υποσυνείδητες σκέψεις σου και σε ενέπνευσαν να σκεφτείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό.

Εάν μπορείτε να δώσετε μια απάντηση στο "πάντα ήθελα να επισκεφτώ (κενό) γιατί ..." σε πέντε δευτερόλεπτα ή λιγότερο, σκεφτείτε να περάσετε ένα ή δύο σύνορα κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού σας.

Εκπαιδευτικές εμπειρίες

Σύμφωνα με την αμερικανική κοινωνία για τη γήρανση, ο εγκέφαλός σας συνεχίζει να δημιουργεί νέα κύτταρα και να δημιουργεί νευρικές συνδέσεις καθ 'όλη τη ζωή. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ασκήσετε το μυαλό σας. Ο συνδυασμός του ταξιδιού με τις εμπειρίες μάθησης μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας τόσο υγιές όσο και το υπόλοιπο σώμα σας.

Θαύματα του κόσμου

Κάποιοι ταξιδιώτες προτιμούν να δίνουν λίστες σχετικών προορισμών - όπως τα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου - και να επισκέπτονται κάθε θέση στη λίστα τους. Αν ψάχνετε για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ταξιδιών και η αναρρίχηση των Επτά Συνόδων Κορυφής δεν είναι το πράγμα σας, μια επίσκεψη σε κάθε ένα από τα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου θα μπορούσε να είναι ακριβώς το έργο που αναζητάτε.

Οικογενειακές Συνδέσεις

Πολλοί ταξιδιώτες αποφασίζουν να επισκεφθούν την πατρίδα των προγόνων τους στο πρώτο ταξίδι τους στο εξωτερικό. Η γενεαλογία είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές χόμπι και δεν υπάρχει τίποτα σαν να κάνετε την έρευνά σας στη σκηνή . Μπορεί να δείτε τα κτίρια που έζησαν και δούλεψαν οι πρόγονοί σας ή συναντήσατε έναν μακρινό ξάδερφο. Η εύρεση νέων πληροφοριών σχετικά με τους προγόνους σας και η εμβάθυνση στον πολιτισμό τους θα προσθέσει νέες διαστάσεις στην έρευνα οικογενειακού ιστορικού σας.

Ποια προβλήματα μπορώ να συναντήσω ενώ ταξιδεύω στο εξωτερικό;

Γλωσσικές δυσκολίες

Η εκμάθηση μερικών λέξεων σε άλλη γλώσσα μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εμπειρία. Εάν τα γλωσσικά εμπόδια σας ενοχλούν, αλλά θα επιθυμούσατε να επισκεφτείτε άλλη χώρα, σκεφτείτε να ταξιδέψετε με μια ομάδα περιοδεία.

Αυξημένο κόστος

Τα έξοδα μεταφοράς συσσωρεύονται γρήγορα. Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε άλλη χώρα, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι το κόστος μεταφοράς καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού σας. Εξοικονομήστε χρήματα με κράτηση περιηγήσεων ή κρουαζιέρων μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα που έχει πρόσβαση σε προσφορές και εκπτώσεις.

Κακή προσβασιμότητα

Ορισμένοι προορισμοί δεν είναι φιλικοί για αναπηρικά καροτσάκια. Οι ανελκυστήρες είναι στενοί, τα σημαντικά αξιοθέατα δεν έχουν ανελκυστήρες ή ράμπες αναπηρικών αμαξιδίων και περιορίζουν τις περικοπές. Το ταξίδι στο μετρό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο - οι μεγάλες σκάλες είναι χαρακτηριστικό των σταθμών του μετρό - γι 'αυτό θα πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα του ανελκυστήρα και να μάθετε πώς να ζητήσετε βοήθεια πριν ταξιδέψετε.

Ελέγξτε με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται σε προσπελάσιμα ταξίδια για να βρείτε τους καλύτερους προορισμούς για άτομα με συγκεκριμένη αναπηρία σας.

Διατροφικά Θέματα

Εάν θέλετε να φάτε ορισμένα είδη τροφίμων - κρέας και πατάτες, για παράδειγμα - θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για τα γεύματα που προτιμάτε όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Οι περιορισμοί στη διατροφή και οι αλλεργίες στα τρόφιμα μπορεί να παρουσιάζουν ειδικά προβλήματα. Οπουδήποτε ταξιδεύετε, μεταφέρετε μια κάρτα μετάφρασης μενού ή ένα λεξικό, ώστε να μπορείτε να συζητήσετε τις επιλογές για φαγητό με το προσωπικό αναμονής.

Ασφάλεια

Παρόλο που μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα εγκλήματα που σχετίζονται με ταξίδια φορώντας μια ζώνη χρήματος, εξασφαλίζοντας τα τιμαλφή σας σε χρηματοκιβώτια ξενοδοχείων και παραμένοντας μακριά από περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, η ασφάλεια παραμένει μια σημαντική ανησυχία. Θα χρειαστεί να κάνετε έρευνα για τον εντοπισμό ασφαλών θέσεων για διαμονή και να μάθετε πώς να αποφύγετε απάτες και πορτοφόλια .

Προβλήματα διαβατηρίων

Εάν ταξιδεύετε με την ώθηση της στιγμής, ίσως να μην έχετε χρόνο για να πάρετε ένα διαβατήριο. Μόλις νομίζετε ότι μπορεί να θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, μάθετε πώς να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο και να ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Πώς μπορώ να ελαχιστοποιήσω τα προβλήματα και να συνεχίσω να ταξιδεύω στο εξωτερικό;

Αν δεν θέλετε να προγραμματίσετε κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού σας, σκεφτείτε μια συνοδεία περιήγηση ή μια διεθνή κρουαζιέρα. Μια ανεξάρτητη περιήγηση, στην οποία ο ταξιδιωτικός πράκτορας χειρίζεται την εφοδιαστική των ταξιδιών αλλά δεν σας κρατάει σε μια καθορισμένη διαδρομή, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις λεπτομέρειες σχεδιασμού, αλλά να σας προσφέρουμε περισσότερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα. Ταξιδεύοντας με έναν έμπειρο σύντροφο θα μπορούσε να είναι ένας συνειδητός τρόπος για να δείτε μια άλλη χώρα, ενώ έχετε βοήθεια από την πλευρά σας.