Τι να κάνετε αν οδηγείτε όταν σχηματίζεται ένα Tornado

Ένα από τα πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις μεσοδυτικές και νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, ένας ανεμοστρόβιλος μπορεί να σχηματιστεί γρήγορα και να αφήσει μια ασταθή και θανατηφόρα πορεία καταστροφής. Οι ανεμοστρόβιλοι σκοτώνουν 70 ανθρώπους και τραυματίζουν 1.500 περισσότερους ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση.

Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου εμφανίζονται συχνά ανεμοστρόβιλοι είναι εξοικειωμένοι με τις προειδοποιήσεις για το ανεμοστρόβιλο και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά τι γίνεται αν βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι και στο αυτοκίνητό σας όταν χτυπάει ανεμοστρόβιλος;

Πού και πότε εμφανίζονται οι ανεμοστρόβιλοι

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ανεμοστρόβιλοι εμφανίζονται κυρίως στα ανατολικά των βραχονησίδων . Η πλειοψηφία των ανεμοστρόβιλων συμβαίνει σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας που ονομάζεται Tornado Alley, η οποία εκτείνεται από το βορειοδυτικό Τέξας σε όλη την Midwest πολιτείες της Οκλαχόμα, Αϊόβα, Κάνσας, Μιζούρι, και στο Τενεσί. Δεν περιλαμβάνονται γενικά στο Tornado Alley, αλλά επίσης γνωστό για σημαντική δραστηριότητα ανεμοστρόβιλος είναι η Μινεσότα, το Μισισιπή, η Γεωργία και η Φλόριντα. Ένας ανεμοστρόβιλος που σχηματίζεται πάνω από τον ωκεανό ονομάζεται υδατογράφημα.

Αν και πιο σπάνια έξω από το Νότο και Midwest, οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Αμερικής Οι περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι συμβαίνουν την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Προειδοποιητικά σημάδια ενός Tornado

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ώρα, αλλά συνήθως χτυπάνε κατά τη διάρκεια του αργά το απόγευμα και νωρίς το απόγευμα (3 μ.μ. έως 9 μ.μ.). Γενικά διαρκούν λιγότερο από 10 λεπτά.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υποδεικνύουν ότι αυτοκινητιστές αναζητούν καταφύγιο αμέσως κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες:

Dos και Don'ts κατά την οδήγηση σε Tornado

Τι προκαλεί Tornadoes

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να σχηματίσουν ξαφνικά όταν υπάρχει σοβαρή προειδοποίηση καταιγίδας. Παίρνει ένα ειδικό σύνολο από ατμοσφαιρικές συνθήκες για να προσφέρει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη ανεμοστρόβιλων, γι 'αυτό είναι σημαντικό να δίνετε πολύ μεγάλη προσοχή στις καιρικές εκθέσεις.

Ένα ρολόι ανεμοστρόβιλου σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για σοβαρές καταιγίδες, οι οποίες θα μπορούσαν να παραγάγουν ανεμοστρόβιλους.

Μια προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο σημαίνει ότι μια χοάνη ανεμοστρόβιλος έχει παρατηρηθεί ή είναι επικείμενη με βάση το ραντάρ.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες ιδέες για οικογενειακές διακοπές, ταξιδιωτικές συμβουλές και προσφορές. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο δωρεάν οικογενειακών διακοπών μου σήμερα!