Εξοικονομήστε χρήματα για ταξίδια στο κανάλι του Παναμά

Τα ταξίδια του Καναλιού του Παναμά εμφανίζονται σε αρκετούς λίστες προϋπολογισμού ταξιδιού. Το έθνος του Παναμά προσφέρει αξιοθέατα που είναι ίσως πιο ευχάριστα και εντυπωσιακά από αυτό το κανάλι. Αλλά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι περίεργοι για αυτό το περίφημο τμήμα της πλωτής οδού. Τίποτα πέρα ​​από τη μεγαλοφυία μηχανικής δεν επέτρεψε τη δημιουργία του.

Πολλοί άνθρωποι συνδυάζουν μια επίσκεψη στο κανάλι με την κρουαζιέρα τους ή απλά με μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Παναμά.

Ρίξτε μια ματιά στις τρεις επιλογές για να κάνετε μια εκδρομή ταξίδι προϋπολογισμού στο κανάλι.

Επιλογή # 1: Επισκεφθείτε τις κλειδαριές Miraflores

Για τους επισκέπτες της Panama City που έχουν περιορισμένο χρόνο αλλά θέλουν να δουν τον παγκοσμίου φήμης κανάλι, μια επίσκεψη στο κέντρο επισκεπτών του Miraflores είναι μια επιλογή χαμηλού κόστους και εξοικονόμησης χρόνου.

Το κέντρο επισκεπτών είναι περίπου 20 λεπτά με ταξί από το κέντρο της πόλης του Παναμά. Η μεταφορά εδώ μπορεί να γίνει για περίπου $ 20 USD μετ 'επιστροφής. Θυμηθείτε ότι οι καμπίνες στον Παναμά συνήθως δεν έχουν μετρητές, οπότε πρέπει να διαπραγματευτείτε μια τιμή πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.

Κατά την άφιξή σας στο κέντρο επισκεπτών, επιλέξτε ένα εισιτήριο πλήρους επίσκεψης ($ 8 USD / άτομο). Αυτό θα παρέχει πρόσβαση τόσο στο κατάστρωμα παρατήρησης που αγνοεί τις κλειδαριές όσο και σε ένα πολυώροφο μουσείο που εξηγεί την ιστορία και τις λειτουργίες. Υπάρχει μια ταινία προσανατολισμού που προσφέρεται σε πολλές γλώσσες που αξίζει τον κόπο σας. Προσπαθήστε να το δείτε νωρίς στην επίσκεψή σας αν είναι δυνατόν. Εκείνοι που φθάνουν αργά την ημέρα πρέπει να ρωτήσουν για την τελευταία εμφάνιση στη μητρική τους γλώσσα.

Μην υποθέσετε ότι η αγγλική έκδοση είναι πάντα διαθέσιμη.

Καθώς παρακολουθείτε από το κατάστρωμα παρατήρησης, τα γιγαντιαία φορτηγά πλοία ανεβαίνουν αργά ή πέφτουν 45 πόδια σε περίπου 10 λεπτά. Η κυκλοφορία που συνδέεται με το Ειρηνικό μειώνεται εδώ, ενώ όσοι προετοιμάζονται να διασχίσουν το κανάλι των 50 μιλίων και να εισέλθουν στην Καραϊβική θα αυξηθούν.

Οι Παναμάδες ψήφισαν το 2006 για να διπλασιάσουν την ικανότητα του καναλιού και αυτό το εκτεταμένο έργο ολοκληρώθηκε το 2016.

Επιλογή # 2: Μερική διαμετακόμιση και περιήγηση στο δασικό δάσος

Οι εκδρομές με σκάφος μπορούν να σας προσφέρουν θέα που καλύπτει το τμήμα μεταξύ του Ειρηνικού και της λίμνης Gatun ( Lago Gatún στα ισπανικά). Αυτή η τεράστια τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκε το κανάλι και περιβάλλεται από δάση βροχής που προσφέρουν μια ποικιλία άγριων ζώων. Αυτά τα ταξίδια με βάρκα μπορούν να αγοραστούν για λιγότερο από $ 150 / ημέρα. Μια εταιρεία που προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι είναι το PanamaCanalBoatTour.com.

Οι βόλτες με καμπίνες από την πόλη του Παναμά στο θέρετρο Gamboa Rainforest Resort κοστίζουν περίπου 40 δολάρια. Βρίσκεται κατά μήκος του καναλιού στην πλευρά του Πάναμα της λίμνης Gatun. Ακόμη και αν δεν μένετε εκεί, το θέρετρο προσφέρει αρκετές ημερήσιες εκδρομές που κυμαίνονται στην τιμή από $ 15- $ 50 / άτομο. Στο υψηλότερο σημείο αυτής της περιοχής τιμών, μπορείτε πραγματικά να καγιάκ το κανάλι του Παναμά. Λάβετε υπόψη ότι αν οι εκδρομές στο θέρετρο δεν γεμίσουν, θα μπορούσαν να ακυρωθούν.

Επιλογή # 3: Πλήρης διαμετακόμιση

Αν θέλετε να διασχίσετε ολόκληρο το μήκος του καναλιού, γνωρίστε μερικά γεγονότα: τα στρατιωτικά πλοία και τα φορτηγά πλοία έχουν την πρώτη προτεραιότητα εδώ. Είναι μια πολυσύχναστη πλωτή οδός (οι κλειδαριές δεν διακόπτουν πλήρως τις λειτουργίες) και θα δείτε τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα στη θάλασσα και περιμένουν να μεταβούν. Για το λόγο αυτό, τα σκάφη περιηγήσεων μπορούν μερικές φορές να αναγκαστούν να περιμένουν σε μεγαλύτερα σκάφη. Ο μικρότερος χρόνος που απαιτείται για να γίνει αυτό το ταξίδι 50 μιλίων είναι περίπου οκτώ ώρες.

Αν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε, το επόμενο τεύχος είναι το κόστος. Είναι δυνατόν να πληρώσετε 300 δολάρια ΗΠΑ ή περισσότερο για αυτό το ταξίδι. Αλλά αν κάνετε κάποια ψώνια, συνήθως μπορείτε να βρείτε κάτι λιγότερο. Ελέγξτε το PanamaCanalCruise.com για πιθανότητες.

Η Ancon Expeditions προσφέρει μια περιήγηση στην οποία πραγματοποιείτε μερική διέλευση του καναλιού (συμπεριλαμβανομένων δύο κλειδαριών) και στη συνέχεια επιστρέφετε με προπονητή για περίπου 200 δολάρια / άτομο. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα Trans-Ισθμινικό τρένο μεταξύ Colon στην πλευρά της Καραϊβικής και την πλευρά του Ειρηνικού. Πρόκειται για ένα πολυτελές τρένο σύμφωνα με τα πολυτελή τρένα προηγούμενης εποχής. Τα εισιτήρια τρέχουν 25 δολάρια για κάθε ενήλικα.

Μια τελική συμβουλή: Ζητήστε από τον υπάλληλο του ξενοδοχείου ή το θυρωρείο να συστήσει μια περιοδεία ή ακόμα και έναν οδηγό ταξί πρόθυμο να νοικιάσει έξω για την ημέρα. Πολλές φορές, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια φθηνότερη και πιο ικανοποιητική εμπειρία.