Όλα για την αγορά του δρόμου Moore

Η αγορά Street Moore, που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία κοντά στην οδό O'Connell του Δουβλίνου, αλλά κάπως κρυμμένη, είναι ένας από τους πολύτιμους λίθους της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε κάτι "τυπικό Δουβλίνο", απλά δεν μπορείτε να πάτε στραβά με την οδό Moore - από Δευτέρα έως Σάββατο δεκάδες έμποροι της αγοράς δημιουργούν τους κακοδιατηρημένους πάγκους, πολλοί από τους οποίους ειδικεύονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα λουλούδια. Με τον περίεργο ιχθυοκαλλιεργητή να ρίχνεται μέσα, μόνο για εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά.

Στη συνέχεια, οι κλήσεις φωνάζουν έξω - "Fresh Straaaahberrs ... μόνο ένα Ευρώ!" "Μεγάλες σακούλες με μήλα, μεγάλες τσάντες με μήλα, πάρτε δύο φέρα φούρ!" "Banaaaaanas, banaaaaaaaaaanas!" Και ούτω καθεξής. Και όλα είναι φρέσκα. Στο μεταξύ θα βρείτε επίσης το περίεργο πρόσωπο που ανακατεύει, μιλώντας κάτι για το "Bacco ... τσιγάρα ..."

Τα μόνιμα μαγαζιά δίπλα στους πάγκους, που στεγάζουν το δρόμο σε εν μέρει εγκαταλελειμμένα, μερικές φορές ήδη καταδικασμένα κτίρια, που κυμαίνονται από παραδοσιακούς ιρλανδούς κρεοπώλες οικογένειας στο γερμανικό γίγαντα Lidl, με δεκάδες μικρά ασιατικά και αφρικανικά καταστήματα να γεμίζουν τα κενά. Αποκτήστε τα πάντα από το bratwurst μέχρι τα αγγούρια της θάλασσας και τα poppadoms σε ένα μικρό δρόμο! Και υπάρχει και το (υπόγειο) Moore Street Mall.

Moore Street σε ένα Nutshell

Πρόκειται για μια αυθεντική αγορά στο δρόμο του Δουβλίνου, η οποία είναι γεμάτη με αγκυροβόλι και καροτσάκια μεταφοράς (μερικές φορές) με άλογο. Θα βρείτε ευκαιρίες ευκαιρίας και τα καταστήματα εμφανίζουν ένα ζωντανό εθνολογικό μείγμα, κυρίως ασιατικό και αφρικανικό.

Οι τιμές στην οδό Moore τείνουν να είναι λογικές έως χαμηλές και το τυπικό banter του Δουβλίνου είναι δωρεάν.

Από την άλλη πλευρά, μερικά φρέσκα προϊόντα μπορεί να προορίζονται μόνο για άμεση κατανάλωση και πρέπει να προσέχετε τους ολισθηρούς λιθόστρωτους λόγω των κοκκινισμένων, πολύ (!) Ώριμων καρπών. Τα περιστασιακά λιγότερα από το νόμιμο εμπόριο (τα λαθραία προϊόντα καπνού που παράγονται στην κορυφή) φαίνεται να είναι αρκετά ανοικτά, αλλά αλλιώς, πρόκειται για μια ασφαλή περιοχή ( όπως συμβαίνει συνήθως σε μια αγορά, προσέξτε τις πορτοφολάδες - αν και τείνουν να είναι πιο τουριστικοί θέσεις στο Δουβλίνο).

Η αγορά του δρόμου, βασικά ο μόνος λόγος για να επισκεφθείτε την οδό Moore ως τουρίστας, διαρκεί από Δευτέρα έως Σάββατο, πωλώντας κυρίως φρούτα, λαχανικά και λουλούδια. Γενικά αρχίζει να ασχολείται γύρω στις 10 το πρωί και παραμένει σε πλήρη εξέλιξη μέχρι τις 3 μ.μ. περίπου, κατακόρυφα μετά από αυτό. Ορισμένες παραδόσεις γίνονται ακόμα από άλογο που φέρει άλογο, παρέχοντας μια πολύχρωμη ευκαιρία φωτογραφίας αν τα πιάσετε στην πράξη.

Ένας μεγάλος αριθμός «εθνοτικών» καταστημάτων τροφίμων (κυρίως της Ασίας και της Αφρικής, αλλά και ορισμένων Ανατολικών) παρέχουν πραγματικά κοσμοπολίτικες ευκαιρίες αγορών - με ταχέως μεταβαλλόμενο απόθεμα και, περιστασιακά, ιδιοκτήτες. Η οδός Moore πρέπει να είναι μέρος οποιουδήποτε περιπάτου στο Δουβλίνο . Μόνο για το "buzz".

Απολαμβάνοντας ένα κομμάτι της ζωής του Δουβλίνου

Η οδός Moore είναι εξίσου μια τουριστική έλξη και ευκαιρία για φωτογραφία, καθώς είναι μια μεγάλη, ζωντανή και διεθνής αγορά. Η περιοχή του δρόμου με τους πάγκους της αγοράς έχει περιληφθεί εδώ και πολύ καιρό στους οδηγούς για την Ιρλανδία ως παράδειγμα του Δουβλίνου "στις σπάνιες εποχές". Και μάλιστα μερικοί πάγκοι (και παγίδες) μοιάζουν σαν να έχουν μεταμοσχευθεί εδώ κατευθείαν από τα βιβλία του Joyce. Με μερικούς ψαράδες να έχουν ομοιότητα με τη Molly Malone (αν έχετε εισπράξει έναν Guinness ή δύο).

Υπενθυμίζω ότι η γλώσσα τους έχει και κάποια κλίση του Joycean, εξαντλήσεις της ροής της συνείδησης, που αναμιγνύονται με ένα πυκνό Δουβλίνο προφορά, διαστρεβλωμένες με προσπάθειες να διαφημιστούν τα αλιεύματα της ημέρας, δεν είναι άγνωστες.

Ούτε είναι το έντονο γλωσσικό πνεύμα κυρίως γυναικείων πωλητών. Να είναι στο λήμμα της πρέπει να θεωρείται ως τιμή, όχι ως προσβολή.

Το προσωπικό στα περισσότερα δρομάκια είναι πιο μόνιμα (όλα είναι σχετικά εδώ ... μερικοί μήνες θεωρούνται ως "μόνιμα", με το φάσμα της ανάπλασης να υψώνεται πάντα στο βάθος - ορισμένα σπίτια έχουν τώρα προοριστεί για αναδιαμόρφωση ως ιστορικά κτίρια που συνδέονται με 1916 Easter Rising ) θα σας χαιρετίσω με ένα γλωσσικό μείγμα από Βαβυλωνιανές αναλογίες - χαμηλά ενοίκια και μικρές μονάδες έχουν κάνει την οδό Moore σε καταφύγιο για ασιατικούς και αφρικανούς επιχειρηματίες. Ινδικά μπαχαρικά από τη λίβρα, τα αφρικανικά λαχανικά και τα κατεψυγμένα ψάρια που υποτίθεται ότι είναι απευθείας από την Κίτρινη Θάλασσα - το ονομάζετε, τα πουλάτε. Και αν χρειάζεστε μια εφεδρική μπαταρία για το κινητό σας (κάτι που οι μεγάλες εταιρείες δεν ενοχλούν με ...

ή χρεώνουν ένα χέρι και ένα πόδι), πολλοί καταστηματάρχες θα σας δουν σωστό. Όπως θα κάνουν αν χρειάζεστε κάποιες ηλεκτρονικές επισκευές, ξεκλείδωμα τηλεφώνων και ούτω καθεξής.

Moore Street μπορεί να πάρει πολύ κόσμο, έτσι οι πορτοφολάδες είναι ένας κίνδυνος κατά καιρούς. Αν και είναι πιο πιθανό να έρθουν να βλάψουν όταν γλιστρήσουν στα λιθόστρωτα χάρη σε ένα τσαλακωμένο πορτοκάλι. Αν και μπορείτε να προσγειωθείτε μαλακές και ζεστές - οι παραδόσεις του πρωινού γίνονται ακόμα περιστασιακά από άλογο και καροτσάκι, τα "ατυχήματα" δεν απομακρύνονται πάντα αμέσως. Και μια τελευταία προειδοποίηση: Τα φρέσκα προϊόντα που προσφέρονται στους πάγκους μπορεί να είναι πολύ κοντά στο sell-by-date και συχνά δεν κρατούν για περισσότερο από μια μέρα ή δύο. Αγοράστε μόνο για άμεση κατανάλωση!