Εισαγωγή στην πόλη Roscommon

Ήσυχο Backwater με ένα εκπληκτικά τεράστιο κάστρο

Η πόλη του Roscommon, που συχνά θεωρείται ως ορεινός όγκος όλων των αγροτικών υποθαλάσσιων υδάτων, δεν είναι στις μεγάλες τουριστικές διαδρομές - υπάρχει, τουλάχιστον αντιληπτή σοφία μας λέει, τίποτα για να δείτε εδώ. Αλλά ενώ η πόλη μπορεί να στερείται της θεαματικής έκκλησης άλλων, πιο τουριστικών, χώρων, έχει διατηρήσει ακόμη την εμφάνιση και την αίσθηση μιας παραδοσιακής κομητείας πόλης.

Roscommon Town σε ένα κουτί

Η πόλη Roscommon, εξάλλου, είναι η κομητεία της κομητείας Roscommon στην επαρχία Connacht και κατοικείται από περίπου 5.000 ανθρώπους.

Βρίσκεται κοντά στις διασταυρώσεις των δρόμων N60, N61 και N63, αποτελεί σημαντικό τοπικό κέντρο εμπορίου και εμπορίου. Σήμερα εξακολουθεί να μεταδίδει την αίσθηση μιας παλιάς πόλης αγοράς ελαφρώς εξωραϊσμένη. Δεν θα έμενε θύμα θανάτου από την κυκλοφορία κατά περιόδους, θα ήταν μια υπενθύμιση της δεκαετίας του 1950 στην αγροτική Ιρλανδία.

Μια σύντομη ιστορία της πόλης Roscommon

Το Roscommon έχει ιστορία που χρονολογείται από μερικές χιλιάδες χρόνια ... αν και το όνομά του είναι πιο πρόσφατο. Τον 5ο αιώνα, ο Coman mac Faelchon ίδρυσε ένα μοναστήρι εδώ και τα δάση κοντά στο μοναστήρι έγιναν "Wood Coman's" (ή στο ιρλανδικό Ros Comáin ). Ο πολιτισμός ήταν, όμως, παλιά νέα στην περιοχή του Roscommon - μια αρχαιολογική ανασκαφή το 1945 ανακάλυψε ένα lunula (χρυσό κολιέ) και δύο δίσκους, που χρονολογούνται από την περίοδο 2300 έως 1800 π.Χ.

Το Roscommon έγινε ένα σημαντικό οχυρό και πόλη αγοράς και συνέχισε να ευδοκιμεί μέχρι το Μεγάλο Πείνα, όταν χάθηκε περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού. Από τότε η πόλη φαίνεται να χειμετεύεται, έως ότου σημειωθεί νέα αύξηση δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των χρόνων "Celtic Tiger" - όχι πάντα προς όφελος της περιοχής, με κάποιες εξελίξεις στην ιδιοκτησία να φαίνονται "εκτός τόπου".

Τοποθεσίες για επίσκεψη στην πόλη Roscommon

Σήμερα, η Roscommon Town έχει διατηρήσει την έκκλησή της στον επισκέπτη, αν και σε στυλ χαμηλού κλειδιού και απολαμβάνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τα κύρια αξιοθέατα που πρέπει να προσέξετε είναι:

Roscommon Town Miscellanea

Το Roscommon έχει σίγουρα μια σπορ πλευρά: το Roscommon Golf Club ιδρύθηκε το 1904 και διαθέτει ένα όμορφα διαμορφωμένο γήπεδο. Ο Δρ Douglas Hyde Park είναι ένας σημαντικός χώρος GAA (χωρητικότητα 30.000) , ενώ ένα μεγάλο πρόγραμμα ιπποδρομιών βρίσκεται ακριβώς έξω από το κέντρο της πόλης.