Το Wet 'n Wild Orlando ήταν μεταξύ των καλύτερων (και πρώτων;) υδάτινων πάρκων

Είναι κλειστό!

Σε αντίθεση με τα πάρκα διασκέδασης, τα οποία χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα, τα υδάτινα πάρκα είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο. Ένας από τους πρώτους (μερικοί ισχυρίζονται ότι ήταν ο πρώτος) ήταν το Wet 'n Wild, το οποίο άνοιξε το 1977 και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα, πιο επιτυχημένα και καλύτερα πάρκα. Ναι, αναφέρομαι στο πάρκο στο παρελθόν. Έληξε στα τέλη του 2017.

Η Universal Orlando ανήκε στο πάρκο στα επόμενα χρόνια. Κλείνει το Wet 'n Wild εν μέρει επειδή άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο υδάτινο πάρκο, τον κόλπο Volcano, που βρίσκεται σε ακίνητο, κοντά στα Universal Studios Florida και τα νησιά περιπέτειας.

Επίσης, το θέρετρο θεματικών πάρκων έχει σχεδιαστεί να επεκταθεί και μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο Wet 'n Wild για επιπλέον ξενοδοχεία, ένα άλλο εστιατόριο, εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα όπως το CityWalk ή άλλες χρήσεις.

Αν ψάχνετε για πάρκα νερού στην Κεντρική Φλόριντα που είναι ανοιχτά, εδώ είναι μερικοί πόροι:

Το πρώτο πάρκο νερού;

Όσον αφορά την πρώτη διεκδίκηση νερού στο πάρκο, η Disney World άνοιξε το River Country το 1976. (Το θέρετρο έκλεισε έκτοτε το πάρκο.) Το επόμενο έτος, το Wet 'n Wild άνοιξε. Η εκδοχή της Disney, η οποία ήταν θέμα τρεξίματος κολύμβησης στην ύπαιθρο, ήταν αρκετά μικρή, πολύ ωραία, και δεν είχε πολλά από τα αξιοθέατα που συνηθίζουν να συσχετίζονται πλέον με θαλάσσια πάρκα, όπως μια πισίνα με κύματα. Το Wet 'n Wild προσφέρθηκε περισσότερο, και πιο έντονη, βόλτες και έγινε το πρωτότυπο για το σύγχρονο πάρκο.

Ήταν το πνευματικό τέκνο του αείμνηστου οραματιστή George Millay, ο οποίος ίδρυσε επίσης τα πάρκα SeaWorld και το Magic Mountain . Ο Millay επέκτεινε την ιδέα και ανέπτυξε μια αλυσίδα πάρκων Wet 'n Wild, συμπεριλαμβανομένου του Wet' n Wild Las Vegas, το οποίο τώρα έχει κυκλοφορήσει .

Ναι, ήταν άγρια

Παρόλο που δεν ήταν τόσο εξειδικευμένο θέμα ή έντονα διαμορφωμένο ως οι κοντινές του ανταγωνιστές στο Walt Disney World ή στο SeaWorld Orlando, το Wet 'n Wild παρέθεσε μια εντυπωσιακή συλλογή από νεροτσουλήθρες και άλλες εκδρομές.

Το πάρκο ήταν αλήθεια για το όνομά του και έδωσε περισσότερη έμφαση στις άγριες συγκινήσεις από ό, τι οι αντίπαλοί του πάρκο νερού Φλόριντα .

Η πιο έντονη βόλτα ήταν ο κόλπος της βόμβας. Άλλα πάρκα νερού έχουν αντιγράψει από τότε την ιδέα, αλλά το Wet 'n Wild ήταν μεταξύ των πρώτων που έβαλαν τους αναβάτες σε μια κάψουλα με μια πόρτα παγίδευσης που τους ελευθέρωσε σε μια ολίσθηση νερού. Η πρόβλεψη βοήθησε να επιταχύνει την αδρεναλίνη τους σε φρενήρη επίπεδα, και μόλις ανοίξει ο κόλπος της βόμβας, η ελεύθερη πτώση των 76 ποδιών, σχεδόν 90 μοιρών, έκανε για μια εκρηκτική βόλτα. Μια δεύτερη διαφάνεια ταχύτητας, Der Stuka, ήταν πιο συμβατική, αλλά σε ύψος 60 πόδια και με σχεδόν κάθετη πτώση, κατατάσσεται πολύ ψηλά στην κλίμακα συγκίνησης.

Υπήρχαν δυο βόλτες με το μπολ στο πάρκο, οι οποίες έστειλαν και τους επιβάτες που περιστρέφονταν πριν τους ξεπλύνουν από κάτω. Ενιαίοι αναβάτες μπήκαν στο ανοιχτό κύπελλο της The Storm χωρίς μια σχεδία ή σωλήνα και, μετά από να περιηγηθεί σε λίγες επαναστάσεις, πήραν ασυνείδητα πετάξει τρία πόδια κάτω σε μια πισίνα. Η Disco H2O, ωστόσο, προωθούσε σωλήνες τεσσάρων ατόμων τριφύλλι σε ένα κλειστό κύπελλο που ενσωματώνει τη μουσική και τα φώτα της δισκοθήκης. Άλλες αξιοσημείωτες συγκινήσεις ήταν η Brain Wash, μια κλειστή χιονοδρομική διαδρομή που ξετυλίχτηκε σε τρισδιάστατα χρώματα και η μαύρη τρύπα, μια μακρά διώροφη βόλτα με δύο άτομα σε ένα σκοτεινό κλειστό σωλήνα που παρείχε εκρήξεις ήχου και χρώματος.

Μαζί με το συνηθισμένο παζάρι των υδάτινων πάρκων, συμπεριλαμβανομένου ενός τεμπέρεου ποταμού, μιας πισίνας με κύματα και μιας οικογενειακής βόλτας με ράφτινγκ (πρέπει να αγαπάτε το όνομα: Bubba Tub), το πάρκο προσφέρει κάποιες μοναδικές ευκαιρίες διαδρομής στη ζώνη The Wake Zone. Οι εκδρομές με επιπλέον χρέωση, οι οποίες βρίσκονταν σε μια λίμνη στο πίσω μέρος του πάρκου, περιλάμβαναν αφύπνιση και γήπεδο σκι για γόνατο, και οι δύο αφορούσαν την τράβηξή τους με συρματόσχοινο, ενώ οι ευπαρουσίαστοι επισκέπτες ήταν ισορροπημένοι σε wakeboard και kneeboard, αντίστοιχα. Η μειωμένη ισορροπία επέλεξε το The Wild One, μια διαδρομή στην οποία οι επιβάτες σε σωληνάρια ήταν δεμένοι σε μια βάρκα που τους χτύπησε στη λίμνη με υψηλές ταχύτητες.

Οι νεότεροι splashers επικεφαλής για τις λιγότερο άγριες διαφάνειες και χαρακτηριστικά στο Blastaway Beach, ένα τεράστιο διαδραστικό κέντρο διαδραστικότητας νερού. Το πάρκο προσέφερε επίσης βόλεϊ με άμμο.