Πόσο ασφαλείς είναι οι κύλινδροι και οι άλλες βόλτες;

(Συμβουλή: Πολύ ασφαλές)

Η βιομηχανία ψυχαγωγίας έχει αλιευθεί σε ένα περίεργο μάρκετινγκ και δίλημμα εικόνας.

Από τη μία πλευρά, θέλει να προσελκύσει τοξικομανείς αδρεναλίνης για να οδηγήσει τις τελευταίες, μεγαλύτερες, ενοχλητικές βόλτες στα θεματικά πάρκα και τα πάρκα διασκέδασης. Με ονόματα όπως το "Flight of Fear", " Scream ", "Mind Eraser," και "Lethal Weapon", τα πάρκα ξαφνικά τοποθετούν τις καμαροσκέπαστες περιπάτους τους σαν ακραίες περιπέτειες που προκαλούν τρόμο και φόβο.

Και προσπαθούν συνήθως να ξεπεράσουν το ένα το άλλο και να δημιουργήσουν διαφημιστική εκστρατεία και buzz κατασκευάζοντας νέες βόλτες και τοποθετώντας τους ως τα ταχύτερα σουβέρ ή τα ψηλότερα σουβέρ . Είναι όλα σχετικά με τη λήψη παλμών σε αγώνες και εισόδους turnstiles για να κάνετε κλικ.

Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανία θέλει να καθησυχάσει τους θεατές των πάρκων που παρά τα άγρια ​​ονόματα, τα τριχωτά ύψη, τις τρελές ταχύτητες και τις ακροβατικές επιδείξεις, οι συγκινήσεις είναι πραγματικά ασφαλείς και αβλαβείς. Ο κίνδυνος είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Ή μήπως είναι? Πόσο ασφαλείς είναι οι κυματοθραύστες και άλλες συγκινήσεις;

Κάθε φορά που υπάρχει ένα περιστατικό σε ένα πάρκο, ανεξάρτητα από το αν έχει ως αποτέλεσμα ένα μόνο τραυματισμό ή όχι, τείνει να δημιουργήσει υπερβολική δημοσιότητα και προσοχή. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή τα τροχαία και τα περιστατικά οδήγησης διαδραματίζουν τους χειρότερους φόβους μας (οι οποίοι, όπως βεβαιώνουν τα ονόματα των κακοποιών, αποτελούν μέρος της προσφυγής τους). Λόγω του παράγοντα φόβου, τα μέσα ενημέρωσης τείνουν να αισθάνονται αισθήματα για τα περιστατικά του πάρκου.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει το ευρύ κοινό να πιστέψει ότι τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί στα πάρκα είναι διαδεδομένα και ότι οι σούστες και άλλες συγκινήσεις συγκίνησης δεν είναι ασφαλείς. Όπως οι καταστροφές αεροπορικών εταιρειών, ωστόσο, η διαφημιστική εκστρατεία δεν ταιριάζει με τα γεγονότα.

Η κατώτατη γραμμή: Θεματικά πάρκα και πάρκα ψυχαγωγίας εν γένει, και κυματοθραύστες και συναρπαστικές βόλτες ιδιαίτερα, είναι εξαιρετικά ασφαλείς.

Τα πάρκα ψυχαγωγίας είναι σημαντικά ασφαλέστερα από άλλες δραστηριότητες αναψυχής

Η Διεθνής Ένωση Πάρκων Ψυχαγωγίας και Περιηγήσεων εκτιμά ότι 367 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν περίπου 413 πάρκα το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιβιβάστηκαν σε 1,8 δισεκατομμύρια βόλτες. Σύμφωνα με μια έκθεση που εκπόνησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, οι πιθανότητες να υποστεί σοβαρό τραυματισμό το 2015 σε ένα πάρκο ήταν 1 στα 22 εκατομμύρια. Η πιθανότητα να χτυπηθεί από αστραπή; 1 σε 775.000.

Η πιο επικίνδυνη βόλτα; Αυτό θα ήταν η βόλτα με το αυτοκίνητο από και προς το πάρκο. Το 2015, η Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας ανέφερε 35.200 θανάτους στους δρόμους της Αμερικής. Ακολουθούν μερικά άλλα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες που βοηθούν στην ενσωμάτωση της ασφάλειας του πάρκου: