Πώς να σχεδιάσετε ένα ημερήσιο ταξίδι στην κοιλάδα της Νάπα

Δειγματοληψία κοιλάδα Napa σε μια μέρα

Μια επίσκεψη στην κοιλάδα της Νάπας ασχολείται με όλες σας τις αισθήσεις: μπορείτε να μυρίσετε το κρασί, να κοιτάξετε μέσα σε χρυσούς λόφους γεμάτες με ζωντανές βελανιδιές Καλιφόρνιας που ανεβαίνουν πάνω από πρασινάδες και απολαύστε τη γεύση του φαγητού της περιοχής.

Φαίνεται ότι ο καθένας θέλει να το επισκεφτεί, αν και μόνο για μια μέρα. Το πράγμα που κάνει τον προγραμματισμό μιας μονοήμερης εκδρομής είναι ότι έχετε πάρα πολλές επιλογές. Η Νάπα είναι γεμάτη κυριολεκτικά εκατοντάδες οινοποιεία. Η επιλογή λίγων μόνο για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού είναι αρκετό για να μπερδεύει κανείς και τους πιο πλούσιους ταξιδιώτες.

Δείτε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε το καλύτερο της Νάπα σε μία μόνο ημέρα.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη διάταξη της κοιλάδας του Napa

Η κοιλάδα Napa τρέχει από την πόλη της Νάπα στο νότο έως Calistoga στο βορρά, λιγότερο από τριάντα μίλια.

Εάν πρόκειται να το κάνετε σε μια μέρα, χρησιμοποιήστε το χάρτη Napa / Sonoma για να καταλάβετε πού είναι όλα .

Κανόνας # 1: Βάλτε τον εαυτό σας

Οι περισσότερες εμπειρίες γευσιγνωσίας της κοιλάδας Napa είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Ο καθένας κάνει το κρασί με τον ίδιο τρόπο, επομένως δεν χρειάζονται περισσότερες από μία εκδρομές κρασιού. Και αν δεν είστε γνώστης του κρασιού, το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης είναι καλό, οπότε δεν χρειάζεται να μιλάτε πάρα πολύ για το πού πηγαίνετε.

Εντυπωσιακές εκδρομές και όμορφα δωμάτια γευσιγνωσίας είναι αυτό που θα κάνει την ημέρα σας ξεχωριστή. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι έξω από το πεπατημένο μονοπάτι και δεν είναι πιθανό να τα βρείτε απλά οδηγώντας στην κοιλάδα της Νάπα και επιλέγοντας μια θέση τυχαία.

Επιπλέον, μια επίσκεψη στη Νάπα είναι για να απολαύσετε αυτό που έχει να προσφέρει, όχι για γρήγορη κατανάλωση αλκοόλ.

Μην προσπαθήσετε να συσκευάσετε σε μια δέσμη επισκέψεων του οινοποιείου σε μια μέρα. Αντ 'αυτού, επιλέξτε μια εκδρομή για το οινοποιείο και μια εμπειρία γευσιγνωσίας από την κορυφαία λίστα οινοποιείων στη Νάπα . Πηγαίνετε ένα το πρωί και ένα το απόγευμα. Οι καλύτερες απαιτούν κρατήσεις και είναι απαραίτητο να προγραμματίσουμε το μέλλον.

Ανάλογα με τα οινοποιεία που έχετε επιλέξει, οδηγείτε μέσω της κοιλάδας Napa στην Καλιφόρνια διαδρομή 29 προς μία κατεύθυνση και στο Silverado Trail στην άλλη.

Όχι μόνο το Silverado Trail είναι λιγότερο απασχολημένο από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, αλλά είναι και πιο γραφικό.

Το αίθριο στο Domaine Carneros νότια της πόλης της Νάπα στην Καλιφόρνια Route 121 είναι ένα τέλειο μέρος για να τελειώσετε την ημέρα σας στη χώρα του κρασιού. Παραμένουν ανοιχτά λίγο αργότερα από άλλα οινοποιεία και οι απόψεις τους από το αίθριο είναι εξαιρετικές.

Που να φάω

Αφήστε χρόνο για ένα μεσημεριανό διάλειμμα σε ένα από τα πολλά εξαιρετικά εστιατόρια της κοιλάδας της Νάπα. Η κεντρική τοποθεσία της Αγίας Ελένης μπορεί να είναι το πιο βολικό μέρος και θα βρείτε μια επιλογή από κορυφαία εστιατόρια εκεί. Δεν μπορείτε να πάτε στραβά με Farmstead στην Αγία Ελένη, μπορείτε συνήθως να μπείτε μέσα χωρίς να περιμένετε - και το φαγητό και η εξυπηρέτηση είναι και τα δύο κορυφαία.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να συνδυάσετε γευσιγνωσία κρασιού, δειγματοληψία ελαιολάδου και ένα υπέροχο γεύμα επιλέγοντας την εμπειρία του Il Pranzo στο Round Pond Estate, όπου το κρασί, το ελαιόλαδο και πολλά από τα προϊόντα καλλιεργούνται όλα από την οπτική γωνία όπου θα τα φάτε . Ο κήπος τους στο Table Brunch είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Για ένα πικνίκ κρασιού, αγοράστε κάποια καλούδια από την Oakville Grocery (Καλιφόρνια διαδρομή 29 στο Oakville Cross Road) ή την αγορά Sunshine στην νότια πλευρά της Αγίας Ελένης. Βρείτε ένα οινοποιείο με χώρο για πικνίκ και να έχετε κατά νου ότι είναι συνηθισμένο να αγοράσετε το κρασί για το πικ-νικ σας από το οινοποιείο των οποίων τα τραπέζια χρησιμοποιείτε.

Πώς να φτάσετε στην κοιλάδα Napa

Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσετε στο νότιο άκρο της κοιλάδας της Νάπα από το Σαν Φρανσίσκο. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε όλους τους τρόπους για να φτάσετε από το Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα Napa .

Αν έχετε μόνο μια μέρα, η κολλήσει στην κυκλοφορία δεν είναι ο τρόπος να το περάσετε. Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε το πρόγραμμα αγώνων αυτοκινήτων στο Sonoma Raceway. Αν υπάρχει ένας μεγάλος αγώνας, θα είναι πιο γρήγορος ο αυτοκινητόδρομος 80 και ο Δρόμος 12 της Καλιφόρνιας δυτικά για να φτάσετε στην κοιλάδα της Νάπα.

Εάν μένετε στο Σαν Φρανσίσκο και χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο για την ημέρα, μπορείτε να νοικιάσετε ένα από τα γραφεία της πόλης Avis ή Hertz κοντά στο Fisherman's Wharf ή την Union Square.

Πώς να επιστρέψετε στο Σαν Φρανσίσκο

Αν για να επιστρέψετε στο Σαν Φρανσίσκο από τη Νάπα μέσω της Γέφυρας Golden Gate, πρέπει να ξέρετε ότι η είσπραξη διοδίων στη γέφυρα είναι όλα ηλεκτρονικά. Για να αποφύγετε μια πρόστιμο και ίσως ενοικιάσεις αμοιβών αυτοκινήτου συσσωρεύονται πάνω από αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστείτε.

Χρησιμοποιήστε τον οδηγό διόδια Golden Gate Bridge (γραμμένο μόνο για τους επισκέπτες) για να μάθετε ποιες είναι οι επιλογές σας.