Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα της Νάπα: Όλοι οι τρόποι να κάνεις το ταξίδι

Είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα Napa. Θα μπορούσατε να πάτε εκεί σε ένα αυτοκίνητο και οι καλύτερες διαδρομές περιγράφονται παρακάτω, αλλά έχετε και άλλες επιλογές.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με όλους τους τρόπους που μπορείτε να φτάσετε από το Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα Napa. Περιλαμβάνει δύο οδούς οδήγησης, με δημόσια συγκοινωνία και επιλογές περιηγήσεων με ξεναγό.

Δεν κυκλοφορούν εμπορικά λεωφορεία μεταξύ των δύο πόλεων και των επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Στον χάρτη της κοιλάδας της Νάπα μπορείτε να δείτε τους αυτοκινητόδρομους που αναφέρονται παρακάτω.

Οδήγηση από το Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα της Νάπα

Αν οδηγείτε στη Νάπα μόνοι σας, αυτός ο οδηγός για τις καλύτερες εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού της Νάπας θα έρθει σε πρακτικό και έτσι θα το σχέδιο αυτό για το πώς να δείτε τη Νάπα σε μια μέρα . Και σίγουρα θα πρέπει να ξέρετε πώς να επιβιώσετε μια μέρα γευσιγνωσίας .

Η κοιλάδα Napa είναι λίγο πολύ βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να οδηγείτε βόρεια από τη μέση της πόλης και να φτάσετε εκεί. Στην πραγματικότητα, αν το δοκιμάσατε, πιθανότατα θα καταλήγετε στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Για να φτάσετε στη Νάπα, πρέπει να φτάσετε στο βόρειο άκρο του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην ανατολική ή τη δυτική πλευρά του κόλπου, αλλά πολλοί προτιμούν τη διαδρομή της δυτικής πλευράς, η οποία είναι πιο γραφική, ακόμα κι αν διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Δυτική πλευρά του κόλπου: Πηγαίνετε βόρεια κατά μήκος της Γέφυρας Golden Gate στις ΗΠΑ Hwy 101 έως CA Hwy 37, στη συνέχεια συνδεθείτε με CA Hwy 121 και CA Hwy 29.

Αυτή η διαδρομή θα σας οδηγήσει στο νότιο άκρο του νομού Sonoma και στους καταπράσινους λόφους της περιοχής κρασιού Carneros. Ωστόσο, περνά επίσης το Raceway στο Sears Point. Είναι καλύτερο να το αποφύγετε στις αγωνιστικές ημέρες όταν τα πλήθη μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές γύρω από τη διασταύρωση Hwy 37/121.

Ανατολική πλευρά του κόλπου: Πάρτε τη γέφυρα Bay προς I-80 Βόρεια, βγαίνοντας στο American Canyon Rd.

West, η οποία συνδέεται με το CA Hwy 29 βόρεια.

Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα Napa με δημόσια διαμετακόμιση

Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ένας αργός τρόπος να φτάσετε στη Νάπα και όχι για τους τουρίστες που θέλουν να δουν τα αξιοθέατα και να επισκεφθούν κάποια οινοποιεία. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε ούτως ή άλλως, εδώ είναι πώς.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε από το Σαν Φρανσίσκο στη Νάπα με τη δημόσια συγκοινωνία είναι να πάρετε το Ferry Bay του Σαν Φρανσίσκο από το Ferry Building του Σαν Φρανσίσκο ή το Pier 41 του Fisherman's Wharf στο Vallejo. Από το Vallejo, συνδεθείτε με τη διαδρομή 10 της λεωφόρου Vine Valley, η οποία μπορεί να σας μεταφέρει στο Calistoga.

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε κάποια οινοποιεία κατά μήκος του δρόμου, κολλήστε με αυτά κατά μήκος του CA Hwy 29 και επικοινωνήστε απευθείας με το οινοποιείο για να ρωτήσετε πού είναι η πλησιέστερη στάση λεωφορείου. Αυτές οι υπηρεσίες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον από τους εργάτες της ημέρας και ο αριθμός των ταξιδιών που πραγματοποιούν ανά ημέρα είναι μικρότερος τα σαββατοκύριακα - ειδικά τις Κυριακές.

Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα Napa σε ιδιωτικό γύρο

Μερικές εταιρείες περιοδείας στο Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν έναν εξατομικευμένο τρόπο να φτάσουν στην κοιλάδα Napa από το Σαν Φρανσίσκο, λαμβάνοντας μικρές ομάδες για περιπέτειες που σχεδιάζονται μόνο για αυτούς. Οι δύο καλύτεροι είναι φίλοι στην πόλη και Blue Heron Tours. Και οι δύο εταιρείες ανήκουν σε τοπικό επίπεδο από ευσυνείδητους, έμπειρους ανθρώπους που κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν να κάνουν τους πελάτες τους ευτυχείς.

Όλη αυτή η προσωπική προσοχή σημαίνει ότι μπορεί να πληρώσετε περισσότερα από ό, τι θα κάνατε για μια μεγάλη περιοδεία ομαδικών λεωφορείων, αλλά εάν ταξιδεύετε με πολλούς άλλους ανθρώπους, η διαφορά τιμής γίνεται μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση, αν το ταξίδι σας στη Νάπα είναι μια εμπειρία μια φορά στη ζωή, γιατί να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό;

Σαν Φρανσίσκο στην κοιλάδα Napa σε μια περιήγηση με ξεναγό

Η επιλογή "ακριβώς δεξιά" για εσάς μπορεί να είναι αστείρευτη μικρή εταιρεία τουρισμού Vantigo που κάνει μικρές ομαδικές εκδρομές και επίσης προσφέρει ιδιωτικές εκδρομές στη Νάπα. Εκτός από τους εξαιρετικούς ξεναγούς τους και την εξυπηρέτησή τους, μπορείτε να φτάσετε σε ένα κλασικό φορτηγό Volkswagen.

Πολλές άλλες εταιρείες προσφέρουν εκδρομές Napa Valley από το Σαν Φρανσίσκο, με μερικές πλευρικές εκδρομές στο Muir Woods ή σε άλλα μέρη. Οι τιμές διαφέρουν, ανάλογα με το πού πηγαίνουν και πόσο μεγάλη είναι η ομάδα περιοδεία. Αυτές οι εκδρομές είναι συνήθως ο κατώτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην κοιλάδα της Νάπα, αλλά θα κολλήσετε σε ένα πλήθος 30 ατόμων ή περισσότερων και δεν θα έχετε καμία επιλογή σχετικά με το πού πηγαίνετε ή όταν σταματάτε.

Δεν είναι ένας ιδανικός τρόπος να πάτε και σας προτείνουμε να σκεφτείτε δύο φορές πριν λάβετε μια απόφαση για το ταξίδι σας για μια ζωή βασισμένη μόνο στην τιμή.

Πάρτε ένα Limo Από το Σαν Φρανσίσκο στη Νάπα

Οι εταιρείες λιμουζίνας προσφέρουν επίσης εκδρομές Napa Valley από το Σαν Φρανσίσκο, και ακούγεται αρκετά λαμπερό, έτσι δεν είναι; Κάποιοι θα διαφωνούσαν.

Η αλήθεια είναι ότι οι λιμουζίνες είναι καλύτερες για τη μεταφορά μιας διασημότητας από το ξενοδοχείο στην πρεμιέρα της ταινίας παρά για το ταξίδι σε όλη την ημέρα. Είναι δύσκολο να κυκλοφορήσουν μέσα. Η περιορισμένη θέση χωρίς να υπάρχει τρόπος να κοιτάξει κανείς το μπροστινό παράθυρο κάνει κάποιους ανθρώπους να είναι μαλακοί μετά από λίγο.

Οι εταιρείες Limo θα παρέχουν έναν επαγγελματία οδηγό, αλλά τα άτομα αυτά μπορεί να μην είναι τόσο εξειδικευμένα στο σχεδιασμό μιας τέλεια ημέρα έξω ως ξεναγός θα ήταν.

Πετώντας στη Νάπα από το Σαν Φρανσίσκο

Η Napa διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο (KAPC), το οποίο είναι αεροδρόμιο γενικής αεροπλοΐας κατηγορίας D με πύργο ελέγχου πτήσης. Χρησιμοποιείται από ιδιωτικούς πιλότους αλλά δεν έχει εμπορικές πτήσεις.

Οι ιδιωτικοί πιλότοι δεν μπορούν να πετάξουν σε SFO. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια που επιτρέπουν ιδιωτική κίνηση είναι το Oakland και το San Carlos.