Ένας οδηγός τροφίμων στην περιοχή Alentejo της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία αγκαλιάζει τον Ατλαντικό στη δυτική πλευρά της Ιβηρικής Χερσονήσου, την οποία μοιράζεται με την πολύ μεγαλύτερη Ισπανία. Μέχρι πρόσφατα, η Πορτογαλία ήταν ένας προορισμός κάτω από το ραντάρ για ταξιδιώτες της Δυτικής Ευρώπης. Αλλά εκείνες οι μέρες είναι υπερβολικές - ειδικά χάρη στη καταπληκτική σκηνή τροφίμων της χώρας. Προσέξτε για το διάσημο μαύρο χοιρινό και το κρασί του λιμανιού.

Γιατί πρέπει να επισκεφθείτε την Πορτογαλία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε την Πορτογαλία .

Η οικονομία της είναι προς τα πάνω με την αυξανόμενη καλλιέργεια συλλογών τέχνης και νέων τοπικών επιχειρήσεων. Είναι μια διαφορετική χώρα γεωγραφικά με πολλά ιστορία, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και συναρπαστικές πόλεις όπως η Λισαβόνα και το Πόρτο που είναι γεμάτες με καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, μπουτίκ, εκλεκτά ξενοδοχεία και μουσεία.

Έχει δελεαστικές παραλίες στις ακτές της στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, που περιλαμβάνει το όμορφο Αλγκάρβε. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα νησιά Μαδέρα και οι Αζόρες. Και όλα αυτά τα ελκυστικά χαρακτηριστικά είναι τυλιγμένα σε ένα μαγευτικό μεσογειακό κλίμα. Επιπλέον, ένα ταξίδι στην Πορτογαλία θα κοστίσει πολύ λιγότερο από τα περισσότερα άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης.

Περιοχή Αλεντέζο: Αγαπημένο φαγητό

Η περιοχή Alentejo βρίσκεται νότια του ποταμού Tagus στη νότια-κεντρική Πορτογαλία, σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα. Είναι γνωστός για τα εκλεκτά κρασιά, την παραγωγή φελλού, τα ρωμαϊκά ερείπια, τα τυριά, τα κάστρα και τον σκουρόχρωμο χοίρο που παχύρευε σε βελανίδια.

Αυτός ο χοίρος είναι μέρος της φυλής "Porto Preto" και το κρέας αυτού του χοίρου ονομάζεται μαύρο χοιρινό κρέας. Κατά τη διάρκεια της φάσης πάχυνσης, αυτοί οι χοίροι, οι οποίοι δεν έχουν ποτέ διασταυρωθεί, περιφέρονται ελεύθερα στην ύπαιθρο και τρώνε τα βελανίδια των βελανιδιών και των σπόρων φελλοδρυών που είναι ιθαγενείς στην περιοχή. Τα βελανίδια είναι το μυστικό που κάνει τους χοίρους τόσο ιδιαίτερους.

Τα βελανίδια δίνουν στο κρέας μια γεύση λίγο καρυδιού και ένα λίπος που είναι λίγο πιο υγιές από άλλα χοιρινά. Οι χοίροι δεν μετατρέπουν το λίπος που τρώνε και το λίπος από τα βελανίδια είναι παρόμοιο με το ελαιόλαδο, επειδή είναι μονοακόρεστο. Ο μυς και το λίπος που κερδίζουν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι το κλειδί για τη ζαχαροπλαστική και τη γεύση πέρα ​​από τη σύγκριση. Δεν υπάρχει απλά τίποτα σαν αυτό το χοιρινό πουθενά αλλού.

Το μαύρο χοιρινό, γνωστό και ως raca Alentejana , είναι μια ειδικότητα που βρίσκεται μόνο στην περιοχή Alentejo. Πολλά από τα εστιατόρια χρησιμοποιούν τον ισπανικό όρο pata negra , παρόλο που ο σωστός όρος είναι Porco Preto , το όνομα της φυλής του χοίρου.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Ένα ταξίδι στην Πορτογαλία δεν θα ήταν πλήρες, χωρίς να οδηγηθεί στην περιοχή Alentejo για να δει μερικά από τα ρωμαϊκά ερείπια και τα κάστρα της. Προχωρήστε στην οχυρωμένη πόλη Estremoz, η ιστορία της οποίας είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Πορτογαλίας. Η πόλη αυτή υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια και φιλοξενεί τους Ρωμαίους, τους Visigoths και τους Μουσουλμάνους. Είναι γνωστό για το εξαιρετικό μάρμαρο του, το οποίο είναι μια μεγάλη πορτογαλική εξαγωγή. Μετά από μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα, κατευθυνθείτε για ένα μεγάλο δείπνο στο εστιατόριο Adega do Isaías στο Estremoz, όπου στο πιάτο μαγειρεμένα πιάτα από μαύρο χοιρινό, μαζί με μια ποικιλία πορτογαλικών κρασιών για να δοκιμάσετε.