Λιθουανία την άνοιξη

Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος Ταξίδι

Οι χώρες της Βαλτικής αρχίζουν να ξυπνούν από τους χειμερινούς μήνες, τους μήνες άνοιξη του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Η Λιθουανία, ως η νοτιότερη από τις τρεις χώρες, μπορεί να δει ελαφρώς καλύτερες θερμοκρασίες από τη Λετονία ή την Εσθονία, ιδιαίτερα όταν λαμβάνονται υπόψη οι πρωτεύουσες. Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας στο Βίλνιους βρίσκεται σε καλή ενδοχώρα, ξεφεύγοντας από το ψυχρότερο παράκτιο κλίμα που βλέπουν πόλεις όπως η Κλαϊπέντα και η Παλάνγκα, ενώ η Ρίγα και το Ταλίν μπορεί να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους ψυχρότερους ανέμους και τις πιθανότητες του χιονιού.

Η μέση έως αργά την άνοιξη είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λιθουανία, ιδιαίτερα εάν είστε μέχρι τη σταθερή θερμοκρασία και δεν σας πειράζει λίγη βροχή.

Τι να Pack

Κάθε άνοιξη είναι διαφορετική στη Λιθουανία. Μερικές φορές ο χειμώνας συνεχίζει να πηγαίνει καλά τον Απρίλιο, αν και άλλα χρόνια μπορεί να ευλογηθεί με ενδείξεις θερμότερου καιρού τον Μάρτιο. Παρακολουθώντας τις γενικές τάσεις των καιρικών συνθηκών θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τι να συσκευάσετε, αλλά είναι σημαντικό να είστε ευπροσάρμοστο στις επιλογές σας, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις της πρόγνωσης καιρού. Οι προβλέψεις μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα σε αυτήν την περιοχή του κόσμου, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε εγγύηση για τον καιρό. Επιπλέον, ο άνεμος και η βροχή μπορούν να κάνουν δυσάρεστες ακόμα και τις μέτριες θερμοκρασίες κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα, οπότε σκεφτείτε την προσωπική σας ανοχή για τις διακυμάνσεις των καιρικών συνθηκών.

Ενώ το χειμερινό εργαλείο δεν είναι απαραίτητο, οι ελαφρύτερες εκδόσεις αξεσουάρ, όπως τα γάντια, το καπέλο και το μαντήλι, θα είναι καλές προσθήκες στα πρακτικά, στρώσιμα ρούχα και ένα σακάκι που μπορεί να αντέξει ένα ντους ψιλής βροχής.

Στα τέλη της άνοιξης, οι μπότες μπορεί να είναι υπερβολικές, αλλά είναι ακόμα έξυπνο να πακετάρετε ένα ζευγάρι καλά παπούτσια για περπάτημα και ένα άλλο ζευγάρι που θα εξυπηρετήσει εάν ο καιρός ξαφνικά γίνει ξινό.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την ακτή ή το Σκουός Curonion, μην ξεχνάτε ότι οι θερμοκρασίες είναι συνήθως πιο ψυχρές από ό, τι στην πρωτεύουσα ή το Kaunas, και ότι ο άνεμος είναι επίσης περισσότερο παράγοντας από ό, τι είναι στην ενδοχώρα.

Η Λιθουανία τείνει επίσης να είναι μια υγρή χώρα ανεξάρτητα από την εποχή, που σημαίνει ότι η αναπνεύσιμη ενδυμασία είναι η καλύτερη επιλογή. Συσκευάστε φυσικές ίνες ή συνθετικά που είναι καλά σχεδιασμένα για ροή αέρα και έλεγχο θερμοκρασίας.

Εκδηλώσεις

Το μεγαλύτερο γεγονός για τη Λιθουανία, το οποίο συμβαίνει στο Βίλνιους τον Μάρτιο , είναι η έκθεση Kaziukas, η οποία γεμίζει την παλιά πόλη με πωλητές από τη Λιθουανία και τις γειτονικές χώρες, ψυχαγωγία και παιχνίδια. Η εκδήλωση αυτή είναι ιδανική για να παραλάβετε χειροποίητα αναμνηστικά, να παρακολουθήσετε παραδοσιακούς χορούς, να ακούσετε λαϊκά τραγούδια ή να δοκιμάσετε τοπικά αγαπημένα φαγητά. Μιλήστε απευθείας με τους τεχνίτες για να μάθετε για το σκάφος τους. Αυτή η έκθεση πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Καζιμίρη.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι επίσης ένα μεγάλο γεγονός στην περιοχή Ουζούπη του Βίλνιους. Ένας πράσινος ποταμός και ένα πάρτι εκτός πόρτας προσελκύουν ενδιαφέροντα άτομα σε αυτή τη γειτονιά το Σάββατο πλησιέστερα στις 17 Απριλίου.

Ο Μάρτιος μπορεί επίσης να δει τον εορτασμό των εορτασμών ή του καρναβαλιού των Ουζγανέι , της Λιθουανίας. Η διασκέδαση και τα παιχνίδια συνοδεύουν αυτές τις ενδιαφέρουσες διακοπές με μια αποφασιστικά παγανιστική συστροφή.

Τέλος, το Kino Pavasaris, το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου, λαμβάνει χώρα σε διάφορα θέατρα. Αυτή η γιορτή διεθνούς κινηματογράφου διάρκειας δύο εβδομάδων, ταινίες από Λιθουανούς σκηνοθέτες και μια εστίαση στην κουλτούρα της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε ταινίες που ίσως δεν έχετε την ευκαιρία να δείτε διαφορετικά.

Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ανάλογα με το ημερολόγιο, το Πάσχα έρχεται στη Λιθουανία . Μέσα από τον χρωματισμό των margučiai , ή των λιτών πασχαλινών αυγών της Λιθουανίας, και την αγορά verbos , ή παλάμες του Πάσχα, οι Λιθουανοί καθιστούν αυτές τις διακοπές πολύχρωμες και ζωντανές. Η Λιθουανία, ως χώρα με πλειοψηφία καθολικών πιστών, κατατάσσει το Πάσχα ιδιαίτερα στο ημερολόγιο των διακοπών. Ωστόσο, οι κανονικές αγορές του Πάσχα δεν έχουν ακόμη φθάσει στο Βίλνιους όπως έχουν σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης.

Δύο παράξενες διακοπές πραγματοποιούνται στο Βίλνιους τον Απρίλιο. Η πρώτη είναι η 1η Απριλίου, η οποία είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ουζούπη. Φυσικά, αυτό επίσης είναι η Ημέρα του Πρίγκιπα του Απρίλη σημαίνει ότι οι διακοπές είναι όλοι σε καλή διασκέδαση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το Σύνταγμα του Uzupis ενώ βρίσκεστε σε αυτό το μέρος της Παλιάς Πόλης του Βίλνιους. Η δεύτερη γιορτή είναι η Ημέρα της Φυσικής, όταν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Βίλνιους κατασκευάζει έναν δεινόσαυρο για να παρέμβει μέσα από την πόλη σε αναζήτηση φοιτητών φιλολογίας.

Η Λιθουανία είναι μια γη τραγουδιού και το Μάιο το φεστιβάλ λαϊκών τραγουδιών Skamba Skamba Kankliai γεμίζει τον αέρα με τον ήχο των παραδοσιακών μελωδιών. Μια αγορά που πωλεί χειροτεχνήματα συνοδεύει την ψυχαγωγία.