Όλα για το Wurst: Νυρεμβέργη Rostbratwurst

Μοιάζουν ακριβώς με λουκάνικα πρωινού!

ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν ανακάλυψα το Nürnberg Rostbratwurst . Αυτό το ελαφρύ λουκάνικο προέρχεται από τη γοητευτική βαυαρική πόλη της Νυρεμβέργης (Γερμανική ορθογραφία: Νυρεμβέργη ). Κάθε λουκάνικο είναι περίπου το μέγεθος ενός λιπαρού μικρού δακτύλου, ζυγίζει περίπου μια ουγκιά και μετρά σε μήκος 3-4 ίντσες (7 έως 9 cm). Είναι φτιαγμένο από χονδροειδές χοιρινό κρέας, είναι καρυκευμένο με μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, κάρδαμο και σκόνη λεμονιού.

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Nürnberg Rostbratwurst παράγονται κάθε μέρα και στη συνέχεια βρίσκουν τον τρόπο τους σε όλο τον κόσμο.

Ιστορία του Nürnberger Bratwurst

Η ιστορία της Νυρεμβέργης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βαυαρίας, χρονολογείται από 950 χρόνια και το λουκάνικο με το ίδιο όνομα είναι σχεδόν τόσο παλιά. Η πρώτη αναφορά του Nürnberger Bratwurst ήταν γύρω στο 1313 με την έλευση του θρυλικού εστιατορίου, Bratwurstglöcklein (πληροφορίες επισκεπτών παρακάτω). Αν και πολλά γερμανικά λουκάνικα χρησιμοποιούν μαντζουράνα, η ευγενική γεύση προστέθηκε εμφανώς σε αυτή την έκδοση.

Μέχρι το 1462, το λουκάνικο είχε γίνει αρκετά δημοφιλές που πολλοί Metzger (κρεοπώλες) προσέφεραν τον Nürnberger Bratwurst . Γρήγορα έγινε σοβαρή επιχείρηση με κυβερνητική επίβλεψη στην ποιότητα και τη συνέπεια του λουκάνικου. Μόνον εξειδικευμένοι κρεοπώλες χοιρινού κρέατος είχαν τη δυνατότητα να παράγουν το λουκάνικο και έπρεπε να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους καθημερινά σε ένα συμβούλιο κρεοπωλών. Τα μη τυποποιημένα λουκάνικα ρίχτηκαν κατευθείαν στον ποταμό Pegnitz.

Οι τιμές αγοράς για το σνακ μειώθηκαν τον 16ο αιώνα σε τέτοιο επίπεδο ώστε οι κρεοπώλες δεν είχαν πλέον την οικονομική δυνατότητα να παράγουν το Nürnberger Bratwurst . Ως λύση, έκαναν το bratwurst μικρότερο και λεπτότερο, ώστε να μπορούν να πουλήσουν περισσότερα από αυτά τα μικρά λουκάνικα. Αυτή η δημιουργική λύση έσωσε πολλές επιχειρήσεις και διατήρησε την κληρονομιά αυτού του διακριτικού Wurst .

Υπάρχουν επίσης και μερικοί ακόμα παραμυθένιοι μύθοι που συνδέονται με τα μικρά μεγέθη λουκάνικων. Κάποιος αναφέρει ότι ο Nürnberger Bratwurst ήταν σε θέση να περάσει μέσα από την κλειδαρότρυπα από επιχειρηματίες πανδοχεία για να τροφοδοτήσει τους επισκέπτες μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ένας άλλος λέει ότι προωθήθηκαν μέσα από ειδικές τρύπες στον τοίχο για τους κρατούμενους. Ελέγξτε την εγκυρότητα αυτής της ιστορίας αν κάνετε μια περιήγηση στο μεσαιωνικό μπουντρούμι της Νυρεμβέργης.

Τα πρότυπα εξακολουθούν να είναι υψηλά καθώς το λουκάνικο προστατεύεται από την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) όπως η γερμανική μπύρα από την Κολωνία , Kölsch ή το διάσημο τουρσί του Spreewald . Παράγονται μόνο στην περιοχή γύρω από τη Νυρεμβέργη και πρέπει να τηρούν τη βασική αρχική συνταγή.

Πώς εξυπηρετείται ο Nürnberger Bratwurst

Σερβίρεται παντού από το imbiss στα βιοτεχνία , αυτά τα νόστιμα Wursts είναι καλύτερα μαγειρεμένα πάνω σε ένα κάρβουνο-σχάρα - ιδανικό για την εποχή του καλοκαιριού . Τρώγονται τρία, έξι έως δώδεκα κάθε φορά, μπορούν επίσης να τηγανιστούν σε ένα τηγάνι και συνήθως σερβίρονται με λάχανο και ένα κουταλάκι από πυκνό γερμανικό ψωμί, ή με σαλάτα πατάτας και χρένο.

Μια εκδοχή που ονομάζεται κρεμμύδι και ξύδι καλείται blaue Zipfel . Ή αν προτιμάτε το γεύμα σας εν κινήσει, παραγγείλτε " Drei im Weggla " για τρία αλλαντικά λουκάνικα σε ρολό με Senf (παραδοσιακή γερμανική μουστάρδα).

Για να απολαύσετε τα λουκάνικα στο καλύτερο περιβάλλον, παραγγείλετε την παγκοσμίως γνωστή Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης για να ζεστάνετε τα χέρια και το στομάχι σας και να πάρετε το παγωμένο άκρο από το χειμώνα .

Πού να φάτε το Nürnberger Bratwurst στη Νυρεμβέργη

Bratwurstglöcklein im Handwerkerhof

Διεύθυνση : Waffenhof 5, 90402 Νυρεμβέργη
Τηλέφωνο : 0911 227625

Αυτό το εστιατόριο μαγειρεύει το Nürnberger Bratwurst από το 1313 και είναι η παλαιότερη κουζίνα λουκάνικου στη Νυρεμβέργη. Το Wurst μαγειρεύεται παραδοσιακά, ψημένο σε σχάρα με κάρβουνο και σερβίρεται στην κλασσική πινακίδα με ξινολάχανο, πατατοσαλάτα, χρένο, φρέσκο ​​ψωμί και - φυσικά - φραγκονική μπύρα.

Bratwursthäusle bei St. Sebald

Διεύθυνση : Rathauspl. 1, 90403 Νυρεμβέργη
Τηλέφωνο : 0911 227695

Με το δικό του κρεοπωλείο, η ποιότητα είναι υψηλή σε αυτό το ιστορικό εστιατόριο της Νυρεμβέργης. Απολαύστε ένα πιάτο του Nürnberger Rostbratwurst όπως ακριβώς έκανε και ο Albrecht Dürer σε αυτή την ακριβή τοποθεσία.

Goldenes Posthorn

Διεύθυνση : Glöckleinsgasse 2, 90403 Νυρεμβέργη
Τηλέφωνο : 0911 225153

Ένα άλλο στέκι του Dürer και του Hans Sachs, είναι ένα από τα παλαιότερα κρασιά της Γερμανίας και ένα εστιατόριο αγαπημένο από τους βασιλιάδες, τους καλλιτέχνες, τους ντόπιους και τους τουρίστες από το 1498. Το διάσημο για αυτό πιάτο Nürnberger, όλα προέρχονται από κοντινά αγροκτήματα με τοπικούς κρεοπώλες που τροφοδοτούν το λουκάνικο. Ποτέ δεν έχει γευθεί ένα λουκάνικο τηγανητό τόσο φρέσκο.

Bratwurst Röslein

Διεύθυνση : Rathauspl. 6, 90403 Νυρεμβέργη
Τηλέφωνο : 0911 214860

Στην καρδιά της παλιάς πόλης, αυτό το εστιατόριο της Φρανκονίας σερβίρει επίσης νόστιμο Nürnberger Rostbratwurst για εκατοντάδες χρόνια από το 1431. Το ξενοδοχείο είναι το μεγαλύτερο εστιατόριο Bratwurst στον κόσμο με χώρο για έως και 600 άτομα.