Μπύρα της Κολωνίας: Koelsch

Δεν μπορείτε να βγείτε από το Καρναβάλι στην Κολωνία χωρίς να πιείτε μικροσκοπικό γυαλί μετά από το μικρό ποτήρι του Kölsch . Αυτή η ελαφριά μπύρα είναι μια ειδικότητα της περιοχής με τις δικές της μοναδικές παραδόσεις. Ο λαός της Κολωνίας σπάνια πίνει οποιαδήποτε άλλη μπύρα. Σε ένα έθνος από μεγάλες μπύρες με ιστορία ιστορίας , ανακαλύψτε τι κάνει την Kölsch, την μπύρα της Κολωνίας, ειδική.

Kölsch Beer

Όταν λέω ότι πρόκειται για μια τοπική μπύρα, εννοώ ότι μόνο μπύρα που παρασκευάζεται μέσα και γύρω από την Κολωνία μπορεί να ονομαστεί μόνο σαλάτα Kölsch.

Γνωστή ως ΠΓΕ (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη), η Kölsch Konvention υπαγορεύει ότι πρέπει να παρασκευάζεται εντός ζώνης 50 χλμ. Γύρω από την Κολωνία. Οι αλλοδαποί ζυθοποιοί έχουν γίνει λάτρεις αυτής της μπύρας καθαρού ποτού, αλλά όπως απαγορεύεται από το νόμο από την ονομασία Kölsch, θα το δείτε ως "Κολτστσέ".

Η μπύρα είναι σαν ένα Pilsner, ζυμωμένο στο πάνω μέρος, ανοιχτό κίτρινο και αναζωογονητικό. Ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Reinheitsgebot και είναι παραδοσιακά μια ζεστή ζύμωση μπύρας, όχι ένα λάχανο, όπως μερικές φορές περιγράφεται ανακριβώς. Έχει βαρύτητα μεταξύ 11 και 16 βαθμών.

Παραγγελία ενός Κολσς

Μαζί με τον ορισμό του persnickety, η εξυπηρέτηση αυτής της μπύρας από την Κολωνία έχει τα δικά της έθιμα.

Το Kölsch σερβίρεται σε γυάλινους κυλίνδρους των 0,2 λίτρων, σχετικά λεπτό σε σύγκριση με άλλα γυάλινα σκεύη (δηλαδή τη μάζα του Oktoberfest ). Αυτά είναι γνωστά ως Stange και αργά Kölsch από αυξανόμενη επίπεδη.

Αυτά τα γυαλιά θα χρησιμεύσουν ως σύστημα παραγγελιών σας σε ένα bar της Κολωνίας ή στο biergarten .

Οι σερβιτόροι, που ονομάζονται Köbes , είναι ντυμένοι με μπλε πουκάμισα, σκούρα παντελόνια και ποδιά και οπλισμένοι με κυκλικούς δίσκους μπύρας ( Kölschkranz ) για την ταχεία πλήρωση. Τα προσεκτικά μάτια τους εκπαιδεύονται για να εντοπίσουν τους νεοφερμένους να εξοπλίσουν με ένα ποτήρι. Δεν υπάρχει λόγος να σηματοδοτήσετε τον σερβιτόρο - σίγουρα μην κουμπώσετε και ο Θεός να σας βοηθήσει εάν θέλετε να παραγγείλετε οτιδήποτε άλλο εκτός από την Κολωνία Kölsch.

Τα κέμπς είναι ένας θεσμός στην Κολωνία και είναι γνωστά για την παχιά διάλεκτο Kölsch και το γεμάτο χιούμορ χιούμορ.

Μόλις βγάλουν μια περιπέτεια και την ολοκληρώσουν με μια πλήρη μπύρα, θα σηματοδοτήσουν το μαξιλάρι μπύρας με ένα τσιμπούρι για κάθε νέα μπύρα. Το Köbes και το Kölsch θα συνεχίσουν να έρχονται μέχρι να τοποθετήσετε το coaster επάνω στο ποτήρι σας. Εκείνη την εποχή, να είστε έτοιμοι να πληρώσετε (και συμβουλές από 5-10% ).

Kölsch Breweries

Μόνο δεκατρία ζυθοποιεία εξουσιοδοτούνται να παράγουν αυθεντικά προϊόντα Kölsch. Τα δημοφιλή Brauhäuser (brewpubs) και τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν:

Τι να φάτε με Kölsch

Παρά το μικρό μέγεθος του μπύρας τους, μπορούν να συσκευάσουν μια γροθιά.

Αντί να παρακολουθείτε τα τσιμπούρια του καραβιού σας, ισορροπήστε την επίσκεψή σας με μερικές γεύσεις της Κολωνίας. Αλλά προσέξτε ότι αυτά συχνά πηγαίνουν με διαφορετικό όνομα από άλλα μέρη της Γερμανίας .