Ταξιδιωτικός Οδηγός της Κολωνίας

Η Κολωνία, η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου, ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 38 π.Χ. και είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας.

Η Κολωνία , όπως λέγεται στα γερμανικά, είναι διάσημη για τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, καθώς και τη ζωντανή σκηνή της σύγχρονης τέχνης. Η πόλη είναι υπερήφανη που έχει περισσότερα από 30 μουσεία και 100 γκαλερί με συλλογές παγκόσμιας κλάσης.

Η Κολωνία υπέστη σοβαρές ζημιές στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι συμμαχικές βομβιστικές επιθέσεις εξαλείφουν το 90% του κέντρου της πόλης, μειώνοντας τον αριθμό των κατοίκων από 800.000 σε 40.000.

Σήμερα, η Κολωνία είναι και πάλι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους και ένα ενδιαφέρον μείγμα ανακαινισμένων ιστορικών κτιρίων και σύγχρονης μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής.

Μεταφορές της Κολωνίας

Αεροδρόμιο της Κολωνίας

Η Κολωνία διαθέτει ένα διεθνές αεροδρόμιο με τη γειτονική πόλη Βόννη, το αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης. Με τοπικό τρένο, το αεροδρόμιο απέχει περίπου 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης της Κολωνίας.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Κολωνίας

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Κολωνίας ("Köln Hauptbahnhof") βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην καρδιά του κέντρου της πόλης, σε απόσταση αναπνοής από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας και θα δείτε το εντυπωσιακό κτίριο αμέσως μόλις φύγετε από το σταθμό.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Κολωνίας είναι ένας πολυσύχναστος σιδηροδρομικός κόμβος στη Γερμανία, που σας συνδέει εύκολα με πολλές γερμανικές και ευρωπαϊκές πόλεις και προσφέρει άφθονα γρήγορα τρένα ICE.

Περισσότερα για το γερμανικό τρένο

Μεταφορές στην Κολωνία

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την Κολωνία και τα αξιοθέατά της είναι με τα πόδια.

Πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα βρίσκονται σε απόσταση 30 λεπτών με τα πόδια στο κέντρο της πόλης. καθιστούν τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας σημείο προσανατολισμού και εξερευνήστε την πόλη από εκεί.
Το γραφείο τουρισμού της Κολωνίας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον καθεδρικό ναό, προσφέρει οδηγούς και δωρεάν χάρτες της πόλης.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα της Κολωνίας

Το μαντέψατε ήδη - ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας , ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι το διάσημο ορόσημο της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Γερμανίας.

Για μεγαλύτερα (και δωρεάν) αξιοθέατα, δείτε τη λίστα μου Τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κολωνία .

Από τις ιστορικές εκθέσεις έως τη σύγχρονη τέχνη, διαβάστε εδώ για τα 5 καλύτερα μουσεία στην Κολωνία .

Πού να μείνετε στην Κολωνία

Το Statthaus, χτισμένο το 1860, προσφέρει επιπλωμένα διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας . Το πρώην μοναστήρι είναι ένα γοητευτικό και μοναδικό μέρος για να μείνετε και οι τιμές είναι ασυναγώνιστες - τα διαμερίσματα αρχίζουν στα 55 ευρώ.

Shopping στην Κολωνία

Η Κολωνία φιλοξενεί έναν από τους πιο δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της Γερμανίας , τον Schildergasse . Αυτός ο πεζόδρομος, που χρονολογείται από την αρχαία ρωμαϊκή εποχή, προσφέρει διεθνή πολυκαταστήματα, καφετέριες και μοντέρνα αρχιτεκτονική. Ο παρακείμενος πεζόδρομος που ονομάζεται Hohe Straße σας οδηγεί πίσω στον καθεδρικό ναό.

Ψάχνετε για ένα μοναδικό αναμνηστικό από την Κολωνία; Πώς να πάρει ένα μπουκάλι του διάσημου Eau De Κολωνία 4711? μπορείτε να αγοράσετε το άρωμα στο αρχικό σπίτι στο Glockengasse, όπου εφευρέθηκε πριν από 200 χρόνια.

Κολωνία - Έξοδος

Η Κολωνία είναι γνωστή για την κουλτούρα της μπίρας. δοκιμάστε την τοπική Kölsch , η οποία παρασκευάζεται μόνο μέσα και γύρω από την Κολωνία. Πιάστε την Παλιά Πόλη της Κολωνίας, όπου θα βρείτε πολλές παραδοσιακές παμπ που πωλούν τη μπύρα Kölsch με κίτρινο άχυρο σε μακρύ και λεπτό γυαλί που ονομάζονται Stangen ("πόλοι").

Εκδηλώσεις στην Κολωνία

Καρναβάλι της Κολωνίας

Το πολύχρωμο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ της Κολωνίας είναι το καρναβάλι (mardi gras), το οποίο γιορτάζεται στα τέλη του χειμώνα. (Ελέγξτε τις ημερομηνίες καρναβαλιού εδώ ).

Ένα must-see είναι η παραδοσιακή παρέλαση της οδού της Κολωνίας στη Δευτέρα του Ροζ, η οποία αντλεί πάνω από ένα εκατομμύριο καρναβάλι γλέντι και μεταδίδεται ζωντανά στη γερμανική τηλεόραση.

Γκέιμ υπερηφάνεια της Κολωνίας

Η Κολωνία φιλοξενεί μία από τις παλαιότερες και πιο ζωτικές γκέι κοινότητες στη Γερμανία και ο ετήσιος εορτασμός της, το Gay Pride της Κολωνίας , είναι ένα από τα μεγαλύτερα γκέι και λεσβιακά γεγονότα στη χώρα. Το επίκεντρο των εορτασμών είναι η πολύχρωμη παρέλαση των γκέι υπερηφάνειας με πάνω από 120 πλωτήρες και πάνω από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες και θεατές.

Gay Games

Από τις 31 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 2010, η Κολωνία φιλοξενεί τους διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίπου 12.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 70 χώρες ανταγωνίζονται σε 34 αθλητικές διοργανώσεις, από το beach volleyball, τις πολεμικές τέχνες, το σκάκι και το χορό.

Χριστουγεννιάτικες αγορές της Κολωνίας

Η Κολωνία γιορτάζει την περίοδο των διακοπών με επτά Χριστουγεννιάτικες αγορές που αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά στη Γερμανία , αλλά η έκθεση μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας είναι η πιο γοητευτική.

Ημερήσιες εκδρομές από Κολωνία :