Ο καιρός στην Πορτογαλία τον Ιούνιο

Θα είναι ζεστό, αλλά πόσο ζεστό;

Ο Ιούνιος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χρόνους για να επισκεφθείτε την Πορτογαλία, κυρίως επειδή ο καιρός είναι τόσο καλός. Καθώς οι περισσότερες πόλεις της Πορτογαλίας βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού, μπορείτε να περιμένετε τον ωκεανό να έχει ψυκτικό αποτέλεσμα ... τις περισσότερες φορές! Να είστε προετοιμασμένοι και για τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το καλοκαίρι φτάνει στην Πορτογαλία τον Ιούνιο και οι θερμοκρασίες θερμαίνονται. Θα βρείτε επίσης αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν οπουδήποτε. Συνολικά, οι θερμοκρασίες είναι ωραίες κατά μήκος των παράκτιων τοποθεσιών, από το Πόρτο στα βόρεια έως τις νότιες ακτές του Αλγκάρβε και στη Λισαβόνα στο μεταξύ.

Απλά θυμηθείτε ότι το εσωτερικό, όπως η κοιλάδα του Douro, μπορεί να ζεσταθεί το καλοκαίρι.

Ο καιρός στη Λισσαβώνα τον Ιούνιο

Οι χρόνοι αυξάνονται, μαζί με τον αριθμό των επισκεπτών στη Λισαβόνα. Υπάρχει συνήθως πολύ λίγη βροχή. Μπορεί να φτάσει μέχρι 100 ° F / 38 ° C και τόσο χαμηλή όσο 55 ° F / 13 ° C έτσι να προετοιμαστεί για τις διακυμάνσεις. Κατά μέσο όρο, είναι συνήθως άνετα.

Ο καιρός στο Πόρτο τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος είναι καλός και ευχάριστος στη βόρεια Πορτογαλία. Sunny days, με ζεστές, ευχάριστες θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει στους 96 ° F / 36 ° C και έχουν φτάσει στους 48 ° F / 9 ° C και ενώ μπορεί να είναι διακυμάνσεις, ποτέ δεν πονάει να προετοιμαστούν για τις δυνατότητες.

Καιρός στο Αλγκάρβε τον Ιούνιο

Οι ηλιόλουστες μέρες και οι θερμές θερμοκρασίες χαρακτηρίζουν το Αλγκάρβε αυτή τη στιγμή του έτους. Αν και μπορεί να φτάσει στους 95 ° F / 35 ° C και στους 55 ° F / 13 ° C, το κλίμα της νότιας ακτής είναι εύκρατο. Αν και ποτέ δεν είναι εγγυημένη, το Αλγκάρβε σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να έχετε ηλιόλουστες και ζεστές μέρες στην Πορτογαλία.

Ο καιρός στην κοιλάδα του Douro τον Ιούνιο

Η κοιλάδα Douro μπορεί ακόμα να είναι άνετη τον Ιούνιο και με λιγότερες βροχές από το χειμώνα, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε κάποια αξιοθέατα. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι η κοιλάδα Douro έχει πιο ακραίες καιρικές συνθήκες από τις παράκτιες τοποθεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα καλοκαίρια μπορούν να ζεσταθούν.