Πώς να φτάσετε από τη Σαλαμάνκα στην Πορτογαλία

Είναι η Λισαβόνα ή το Πόρτο Καλύτερο;

Οι επισκέπτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συχνά επιθυμούν να επισκεφθούν τις πρωτεύουσες των δύο χωρών και να πάρουν το τρένο ή να πετάξουν από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα . Ωστόσο, ο καταλαβαίνως ταξιδιώτης δεν αγωνίζεται από μεγάλη πόλη σε μεγάλη πόλη, αντί να επισκέπτεται μικρότερα μέρη κατά μήκος του δρόμου, όπως η Σαλαμάνκα.

Επισκεφθείτε τη Salamanca για την πιο όμορφη πλατεία της Ισπανίας, την πλατεία Plaza Mayor και για μερικά από τα καλύτερα τάπας μπαρ στη χώρα. Είναι επίσης εύκολο να φτάσετε από τη Σαλαμάνκα στη Μαδρίτη .

Η Σαλαμάνκα απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από τα πορτογαλικά σύνορα, καθιστώντας την ιδανική τελική στάση στην Ισπανία πριν πάτε στην Πορτογαλία. Η Σαλαμάνκα είναι πιο κοντά στο Πόρτο από τη Λισαβόνα, οπότε κάποιος θα σκεφτόταν ότι θα ήταν ευκολότερο να έρθει από τη Σαλαμάνκα στο Πόρτο παρά στη Λισαβόνα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Σαλαμάνκα στην Πορτογαλία;

Δυστυχώς, κανένα από τα μέσα μεταφοράς δεν είναι ιδανικό.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το Πόρτο είναι πιο κοντά στη Σαλαμάνκα από τη Λισαβόνα, δεν υπάρχει τρένο. Αλλά το μόνο τρένο για τη Λισαβόνα είναι ένα νυχτερινό τρένο, ενώ το ταξίδι επιστροφής από τη Σαλαμάνκα στη Λισαβόνα φτάνει στη Σαλαμάνκα την αδόκιμη στιγμή των 5πμ.

Έτσι έχετε την επιλογή ανάμεσα στο άβολο λεωφορείο ή το πιο ακριβό νυχτερινό τρένο.

Τα ξενοδοχεία συνήθως δεν θα σας δεχτούν στις πέντε το πρωί, οπότε ίσως να μην θέλετε να πάρετε τρένο στη Σαλαμάνκα.

Αν ξεκινάτε και τελειώνει το ταξίδι σας στη Μαδρίτη και θέλετε να συμπεριλάβετε τη Σαλαμάνκα, το Πόρτο και τη Λισαβόνα στο δρομολόγιό σας, θα συνιστούσα αυτό το δρομολόγιο, το οποίο αποφεύγει το δύσκολο ταξίδι της Λισαβόνας προς Σαλαμάνκα:

  1. Μαδρίτη στη Σαλαμάνκα με λεωφορείο ή τρένο. Υπάρχουν λεωφορεία και τρένα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, που διαρκούν από 1h30 έως 2h45.
  2. Σαλαμάνκα στο Πόρτο με λεωφορείο. Ένα λεωφορείο την ημέρα - το απόγευμα - για έξι ώρες.
  3. Πόρτο προς Λισαβόνα με τρένο (ίσως μέσω της Coimbra - βλ. Παρακάτω). Υπάρχουν τρένα όλη την ημέρα, παίρνοντας περίπου τρεις ώρες.
  1. Λισαβώνα προς Μαδρίτη με τρένο. Υπάρχει ένα (νυχτερινό) τρένο την ημέρα.

Με τόσο μεγάλες διαδρομές τρένων, μπορεί να θέλετε να πάρετε μια σιδηροδρομική διέλευση .

Προσθέτοντας την Coimbra

Πάρτε ένα τρένο από τη Λισαβόνα στην Coimbra για να εξερευνήσετε την ιστορική πόλη της Πορτογαλίας. Coimbra είναι επίσης ένα καλό μέρος για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν από το Πόρτο για να κατευθυνθείτε στην Ισπανία, καθώς υπάρχουν καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις από Πόρτο προς Κόιμπρα .

Για να πάτε από την Κοΐμπρα στη Σαλαμάνκα, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο που σας τραβάει η τρένο σε μια ασυνήθιστη ώρα. Εάν θέλετε να πάρετε το τρένο, σημειώστε ότι τα τρένα αναχωρούν από το Coimbra-B, το οποίο κάποιο ιστότοπο δεν αναγνωρίζει ως την ίδια πόλη με την Coimbra, αν και είναι.

Μακρύτερη διαδρομή ξεκινώντας από τη Σαλαμάνκα

Μια ενδιαφέρουσα μακρά διαδρομή είναι να κατευθυνθείτε νότια από τη Σαλαμάνκα, μέσω των ρωμαϊκών ερειπίων της Μερίδας (και ίσως της κληρονομιάς της UNESCO που είναι η παλιά πόλη του Cáceres). Υπάρχουν λεωφορεία και για τα δύο, λαμβάνοντας μεταξύ τέσσερις και πέντε ώρες για να φτάσετε στη Μερίδα. Από το Mérida υπάρχουν λεωφορεία προς τη Λισαβόνα και την Evora, στην περιοχή παραγωγής κρασιού Alentejo.

Πώς να φτάσετε στην Πορτογαλία από τη Σαλαμάνκα με τρένο

Το τρένο από τη Λισαβόνα στη Σαλαμάνκα διαρκεί περίπου έξι ώρες και κοστίζει περίπου 50 €. Σημειώστε ότι υπάρχει μόνο ένα τρένο την ημέρα και φθάνει στη Σαλαμάνκα περίπου στις 5 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, το τρένο από τη Σαλαμάνκα στη Λισαβόνα φεύγει στις 1 το πρωί.

Δεν υπάρχουν τρένα από το Πόρτο προς τη Σαλαμάνκα.

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο από Λισαβόνα προς Σαλαμάνκα διευθύνεται από την ALSA . Χρειάζονται περίπου δέκα ώρες και κοστίζουν περίπου 45 €. Το πλεονέκτημα του λεωφορείου πάνω από το τρένο είναι ότι φτάνετε στη Σαλαμάνκα σε μια πιο λογική ώρα (νωρίς το βράδυ, συνήθως).

Το λεωφορείο από Πόρτο προς Σαλαμάνκα διευθύνεται από την ALSA . Το ταξίδι διαρκεί από πέντε έως επτά ώρες και κοστίζει περίπου 35 ευρώ.

Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Σαλαμάνκα με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή 500χλμ διαρκεί περίπου 5h30. Πάρτε τα A1, A23, A25 και A-62. Ορισμένες από αυτές είναι διόδια.

Η απόσταση 350χλμ. Από Πόρτο προς Σαλαμάνκα διαρκεί περίπου τρεισήμισι ώρες. Πάρτε τους δρόμους Α25 και Α-62. Σημειώστε ότι πρόκειται για δρόμους με διόδια.