Ταξιδιωτικός οδηγός για τα νησιά των Αζορών

Τα νησιά των Αζορών είναι ένα συναρπαστικό νησιώτικο αρχιπέλαγος που ανήκει στην Πορτογαλία. Ένα βήμα για τους Αμερικανούς που δεν τους αρέσουν μεγάλες πτήσεις, τα νησιά βρίσκονται στον Ατλαντικό, περίπου τέσσερις ώρες που πετούν από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και δύο ώρες που πετούν στη Λισαβόνα.

Δεν μπορείτε να περιμένετε τις τροπικές συνθήκες που βρίσκετε στις Αζόρες. Μικροί και έντονα γευστικοί ανανάδες μπορούν να βρεθούν καθώς και φυτείες τσαγιού στο νησί San Miguel.

Τα λουλούδια είναι παντού, ειδικά την άνοιξη.

Η ηφαιστειακή προέλευση των νησιών αφήνει ξεκάθαρα σημάδια στο τοπίο και ακόμη και στην κουζίνα. Οι ζεστές πισίνες είναι παντού και το εικονικό πιάτο των Αζορών, ένα σούπα που ονομάζεται Cozida , μαγειρεύεται τοποθετώντας το δοχείο σε μια τρύπα στο έδαφος κοντά στα περίφημα caldeiras της Furnas, μια πόλη ανάμεσα στη Villa Franca και τη Nordeste στο χάρτη.

Να φτάσετε στα νησιά των Αζορών

Τα εννέα νησιά των Αζορών εξυπηρετούνται από αεροπορικές εταιρείες SATA. Οι διεθνείς πτήσεις φθάνουν στον κύριο οικισμό της Ponta Delgada στο μεγαλύτερο νησί των Αζορών, το Σάο Μιγκέλ ή το Σαν Μιγκέλ. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, η SATA πετάει στις Αζόρες από τη Βοστώνη, το Όκλαντ, το Πόρτο, τη Λισαβόνα, το Φάρο, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Δουβλίνο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και τις Αν έρχεστε στις Αζόρες από τη Λισαβόνα, μπορείτε να πάρετε απευθείας πτήσεις προς Horta, Terceira και Santa Maria, καθώς και για Ponta Delgada. Κατά την εκτός εποχής, ελέγξτε το SATA για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, καθώς αυτές οι αναχωρήσεις αλλάζουν συχνά.

Οι Αζόρες κατέκτησαν την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Καλύτερου Προορισμού 2016, που χρονολογείται ανάμεσα στη Νάντη, τη Γαλλία και το Παρίσι .

Ευκολία Jetlag σας με μια στάση στις Αζόρες

Οι Αζόρες απέχουν μόνο τέσσερις ώρες από τη Βοστώνη . Ένα ταξίδι στις Αζόρες μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς μικρών λυκίσκων προϋπολογισμού αεροπορικών εταιρειών που θα διευκολύνουν το φάσμα του αεριωθούμενου καθυστέρησης: τέσσερις ώρες στις Αζόρες, δύο ώρες στη Λισαβόνα, τρεις ώρες περίπου στην Ιταλία.

Οι Αζόρες παρέχουν μια εντελώς διαφορετική ευρωπαϊκή εμπειρία για τον ταξιδιώτη που θα ήθελε να βιώσει πολιτιστική και περιβαλλοντική αντίθεση με την "Ηπειρωτική Ευρώπη".

Η πτήση από τη Βοστώνη θα σας μεταφέρει στην Ponta Delgada στο νησί San Miguel. Είναι το μεγαλύτερο νησί της αλυσίδας των Αζορών, και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε. Από εκεί μπορείτε να πάτε σε άλλα νησιά ή να συνεχίσετε στην ήπειρο με πτήσεις προς Λισαβόνα.

Γύρω από τα νησιά των Αζορών

Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, υπάρχουν πτήσεις μεταξύ των νησιών. Οι υπηρεσίες των πορθμείων μπορεί να είναι ξεκάθαρες και πολλά σκάφη τρέχουν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα γύρω από την καλοκαιρινή περίοδο.

Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε δύο νησιά από τις ΗΠΑ, είναι καλύτερο να κάνετε τις κρατήσεις σας αεροπορικώς ταυτόχρονα. Με άλλα λόγια, το λιτό θα θέλει ένα εισιτήριο της Βοστώνης-Πόντα Ντελγάτα-Τερτσέα, αντί να ξεχωρίζει τα ταξίδια μετ 'επιστροφής της Βοστώνης-Πόντε Ντελγάδα και Πόντα Ντελγάδα-Τερτσέα.

Σχετικά με το κατάλυμα

Μεγάλες πόλεις όπως η Πόντα Ντελγάδα, όπου είναι πιθανό να φτάσετε στις Αζόρες, έχουν μια ποικιλία ξενοδοχείων, αλλά η αποβίβαση στους αγροτικούς χώρους των Αζορών είναι η μεγάλη κλήρωση. Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτουρισμού. Εάν πηγαίνετε σε αγροτικές εκκλήσεις προς εσάς, ίσως να προσπαθήσετε να αναζητήσετε διαμονή στον αγροτουρισμό στην Πορτογαλία.

Ενώ τα ξενοδοχειακά θέρετρα των Αζορών προσφέρουν καλή αξία για τα χρήματα σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, πολλά αγροτικά καταλύματα - ανακαινισμένες αγροικίες και αρχοντικά - θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πρώτη σας επιλογή για διαμονή στις Αζόρες. Οι περισσότεροι προσφέρουν μια πραγματική αίσθηση της ευγενικής ζωής και προσφέρουν καλό φαγητό (αν το επιθυμείτε) και ένα χαλαρό τρόπο ζωής. Οι ιδιοκτήτες είναι συχνά πολύ ενδιαφέρονται να δουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Για τους ρομαντικούς, η ενοικίαση μιας απομονωμένης καμπίνας με θέα στη θάλασσα είναι ο ιδιωτικός τρόπος να πάτε.

Γύρω από ένα νησί στις Αζόρες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες αποσκοπούν στην λειτουργία των Αζορών και πολλά από τα χρονοδιαγράμματα των μαζικών μεταφορών είναι πιθανώς δυσάρεστα για τους περισσότερους τουρίστες στις Αζόρες. Η ενοικίαση ενός ταξί για μια μέρα περιήγηση είναι λογικά φθηνή και σας φέρνει ακριβώς εκεί που θέλετε να πάτε.

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα και είναι καλό να υπάρχουν σε μεγαλύτερα νησιά όπως το San Miguel.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στα νησιά καθώς το περπάτημα είναι ένα από τα αξιοθέατα που απολαμβάνουν οι τουρίστες στις Αζόρες.

Πότε να πάτε

Το σταθερό, υποτροπικό κλίμα των Αζορών καθιστά τα νησιά το ιδανικό μέρος για να πάτε στις εποχές off ή ώμους. Είναι επίσης ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, αλλά δεν τους αρέσει έντονη ζέστη. Πηγαίνετε στην Άνοιξη για τα λουλούδια.

Ταξιδιωτική ασφάλεια στις Αζόρες

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις φτώχειας στις Αζόρες και υπάρχουν ελάχιστα καταγεγραμμένα εγκλήματα κατά των τουριστών.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί Αζοραίοι έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και στη συνέχεια επέστρεψαν, επομένως υπάρχει μια πιο συμπαθητική άποψη για την πολιτική που αγκαλιάζει η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση απ 'ό, τι θα βρείτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πολλοί πολίτες και επισκέπτες στις Αζόρες μιλούν άπταιστα αγγλικά - ένα όφελος για τους τουρίστες που δεν μιλούν πορτογαλικά.

Πότε πρέπει να πάτε στα νησιά των Αζορών

Οι Αζόρες είναι πλούσιες σε λουλούδια την άνοιξη, οπότε ίσως ίσως να είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφτείτε. Τα δρομολόγια των πλοίων ξεκινούν από τον Ιούνιο, ώστε να σας το θεωρήσουν ενδιαφέρον. Θα έλεγα ότι τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι η εποχή στις Αζόρες. Ίσως θελήσετε να αποφύγετε την περίοδο βροχών, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Το ρεύμα του κόλπου κρατά το νερό αρκετά ζεστό καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι επισκέπτες από τη Σκανδιναβία επιθυμούν να έρχονται στις Αζόρες για να κολυμπήσουν το χειμώνα. Το καλοκαίρι είναι ο πρώτος χρόνος παρακολούθησης φαλαινών.

Νήσος Hop στη Μαδέρα

Εάν σας αρέσουν τα τροπικά νησιά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μικρό νησί Gulf Stream Hopping με πτήσεις από Πόντα Ντελγάδα στις Αζόρες στο Funchal στη Μαδέρα . Η πτήση διαρκεί μόνο λίγο περισσότερο από δύο ώρες.

Ποιος πρέπει να πάει στις Αζόρες;

Ενεργοί ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες των νησιών θα βρουν έναν αγώνα εδώ. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, βαρκάδα και καγιάκ, γκολφ, αλεξίπτωτο πλαγιάς και καταδύσεις. Εδώ θα βρείτε νησιά με τροπικά χαρακτηριστικά αλλά ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε βάρκα κατά τη διάρκεια της ημέρας, στη συνέχεια να καθίσετε σε ένα τυπικό γεύμα με ωραία (και μερικές φορές τοπικά) κρασιά τη νύχτα. Οι Αζόρες δεν είναι ένα από εκείνα τα μέρη όπου βρίσκεστε σε ένα λαμπερό θέρετρο απομονωμένο από έναν φτωχότερο πληθυσμό.

Τι δεν υπάρχει στις Αζόρες που θα περίμενε κανείς

Μπορεί να σας εκπλήξει να ξέρετε ότι οι παραλίες δεν αποτελούν το κύριο αξιοθέατο στις Αζόρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αμμώδεις εκτάσεις που προσελκύουν λουόμενους, αλλά δεν μιλάμε ούτε για τη Χαβάη. Ακόμα, οι κολυμβητές (και οι δύτες) μπορούν να κάνουν αρκετό καιρό στις Αζόρες. το νερό θερμαίνεται από το ρεύμα του κόλπου και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κολύμπι στις "φυσικές πισίνες" που σχηματίζονται από την κατάρρευση μικρών ηφαιστειακών κρατήρων.

Και δεν θα βρείτε πολλούς backpackers στις Αζόρες.

Τι μπορεί να σας εκπλήξει στις Αζόρες

Οι Αζόρες υπήρξαν πρώτος προμηθευτής πορτοκαλιών στην ηπειρωτική χώρα. Μετά από μια ασθένεια που εξαφάνισε την καλλιέργεια, εισήχθησαν τσάι και ανανάδες. Σήμερα μπορείτε να περιοδεύσετε δύο φυτείες τσαγιού με αίθουσες γευσιγνωσίας στο νησί San Miguel. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε φυτεία ανανά. Ο ανανάς έχει γίνει μέρος της κουζίνας των Αζορών, οι περισσότεροι λαοί έχουν μια μεγάλη φέτα μετά το δείπνο, αλλά επίσης σερβίρεται με ένα μικρό, ψημένο λουκάνικο αίμα σαν τυπικό ορεκτικό. Οι αγελάδες, το γάλα και τα τυριά είναι επίσης γνωστές.