Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη

Η Μαδρίτη και η Λισαβόνα είναι οι δύο πρωτεύουσες της Iberia. Η Λισαβόνα είναι πολύ μικρότερη από τη Μαδρίτη - σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους, θα κατέτασσε την έβδομη θέση για τον πληθυσμό, αν ήταν μια ισπανική πόλη - αλλά είναι εξίσου απαραίτητη στάση για οποιαδήποτε επίσκεψη στην περιοχή. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα είναι η πτήση του προϋπολογισμού ή το τρένο νύχτας.

Διαβάστε για το πώς μπορείτε να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη με λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο και αυτοκίνητο.

Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη με αεροπλάνο

Υπάρχουν φτηνές πτήσεις από Λισαβώνα προς Μαδρίτη. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα και είναι συνήθως η φθηνότερη επιλογή. Και οι δύο πόλεις έχουν μόνο ένα αεροδρόμιο και είναι και οι δύο εύκολο να φτάσουν. Διαβάστε περισσότερα για τις μεταφορές αεροδρομίου στη Μαδρίτη

Πώς να πάτε από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη με τρένο και λεωφορείο

Το νυκτερινό τρένο από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη διαρκεί περίπου δέκα ώρες και κοστίζει λίγο περισσότερο από 50 ευρώ. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα αυτοκίνητο με κρεβατοκάμαρα (με επιπλέον χρέωση) (περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρένα σε Ισπανία ). Το τρένο αναχωρεί από το Chamartin στη Μαδρίτη και το Oriente στη Λισαβόνα. Το ταξίδι είναι μεγαλύτερο από το λεωφορείο, αλλά πιο άνετα. Εάν πρόκειται να περάσετε αυτό το μεγάλο καθιστικό, μπορείτε να θελήσετε να προσθέσετε μερικές ώρες στο ταξίδι και να απολαύσετε την επιπλέον άνεση.

Το λεωφορείο από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη διοικείται από την ALSA Το ταξίδι διαρκεί περίπου οκτώ ώρες και κοστίζει κάτω από 50 ευρώ.

Το λεωφορείο αναχωρεί από τη Λισσαβόνα Oriente και φθάνει και στη Μαδρίτη Mendez Alvaro και στη Μαδρίτη Avenida de America.

Τα λεωφορεία από τη Σεβίλλη στη Λισαβόνα είναι ταχύτερα.

Σταματά στη διαδρομή μεταξύ της Μαδρίτης και της Λισαβόνας

Εάν ταξιδεύετε με τρένο, οι κύριες στάσεις σας καθ 'οδόν βρίσκονται στη Salamanca (Ισπανία) και στην Coimbra (Πορτογαλία).

Ωστόσο, καθώς πρόκειται για νυχτερινό τρένο, θα φτάσετε σε αυτές τις πόλεις σε δύσκολους καιρούς.

Εάν ταξιδεύετε με λεωφορείο, έχετε μερικές ακόμα επιλογές. Η επιλογή μου θα ήταν να περάσω μέσω των ρωμαϊκών ερειπίων της Μερίδας . Εναλλακτικά, μεταβείτε στη Σεβίλλη .

Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Μαδρίτη με αυτοκίνητο

Η διαδρομή 625 χλμ. Από τη Λισαβόνα προς τη Μαδρίτη διαρκεί περίπου έξι και τέσσερις ώρες. Πάρτε τους δρόμους Α6 και Α-5.