Νυχτερινά τρένα στην Ισπανία

Μακρινά τρένα από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη

Λαμβάνοντας ένα νυχτερινό τρένο μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Το πονηρό-rick-rickety-rick του τρένου σβήνει να κοιμάστε όπως σιωπηλή τοπία βιασύνη από. Ξυπνήστε σε μια διαφορετική πόλη με αυτή που πήγατε για να κοιμηθείτε μέσα. Οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο έχουν ρομαντικά ταξίδια όπως το Orient Express ή το Trans-Siberian Express από τότε που αυτά τα ταξίδια έγιναν δυνατά από τους ατμομηχανές του χτες.

Ταξιδεύοντας σε νυχτερινό τρένο είναι πιο γρήγορο από μια κρουαζιέρα και λιγότερο αγχωτικό από το αεροπορικό ταξίδι. Αλλά ένα νυχτερινό τρένο δεν είναι μόνο για το ρομαντικό. Μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει διανυκτέρευση και χρόνο εκτός του ημερήσιου ωραρίου σας. Εάν είστε σύντομα σε χρόνο ή χρήμα, ένα νυχτερινό τρένο μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να σώσετε και τα δύο.

Αλλά ποιες διαδρομές νυχτερινού τρένου υπάρχουν στην Ισπανία;

Δείτε επίσης: Καλύτερα ταξίδια τρένων στην Ισπανία

Η Ισπανία δεν είναι η μεγαλύτερη από τις χώρες, επομένως το μεγαλύτερο πρόβλημα με ένα νυχτερινό τρένο είναι ότι γρήγορα εξαντλείστε το κομμάτι! Ωστόσο, υπάρχουν μερικά καλά δρομολόγια νύχτας για όσους αναζητούν μια τέτοια εμπειρία.

Έχω σιγουρευτεί ότι αυτά τα νυχτερινά τρένα όλα φεύγουν σε μια λογική ώρα της νύχτας, πριν τα μπαρ και τα εστιατόρια κοντά και αρκετά νωρίς για να εγκατασταθεί σε κάποιο ύπνο. Ομοίως, έχω εξασφαλίσει ότι θα τραβήξει στον τελικό προορισμό σας σε εύλογο χρονικό διάστημα, με κάπου ανοιχτό για σας να πάρετε έναν καφέ πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας. Υπάρχουν επίσης πάντα διαθέσιμες καμπίνες υπνοδωματίου, αν και φθηνότερα καθίσματα (συνήθως αλλά όχι πάντα αναδρομικά) είναι διαθέσιμα σε όλες τις διαδρομές.

Σύμφωνα με το The Guardian, τα νυχτερινά τρένα της Ευρώπης εξαφανίζονται (πράγματι, τα νυχτερινά τρένα της Ισπανίας στο Παρίσι έληξαν πρόσφατα), έτσι δοκιμάστε αυτές τις διαδρομές πριν ακυρωθούν.

Οι χρόνοι και οι τιμές είναι σωστές τη στιγμή της γραφής, αλλά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή ή άλλους παράγοντες. Ελέγξτε απευθείας με την Rail Europe ή την Renfe για ακριβείς τιμές και ώρες.