Ταξί, λεωφορείο ή ενοικίαση: Γύρω από το Σαν Χουάν

Έτσι έχετε έρθει στο Σαν Χουάν, ελέγχεται στο ξενοδοχείο σας, και είστε έτοιμοι για τις διακοπές σας στην Καραϊβική. Τώρα, θα πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να βασιστείτε σε ταξί; Είναι όλα τα τουριστικά θέλει να δει και να κάνει σε κοντινή απόσταση; Τι γίνεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές από εκείνους που γνωρίζουν.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Εάν σχεδιάζετε με σύνεση, μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την επιλογή. Για το ένα, θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη στάθμευσης σε όλη τη ζώνη του θέρετρου Condado και Isla Verde (ή να ταξιδέψετε για ώρες ψάχνετε για ένα σημείο), και το πάρκινγκ στο Old San Juan δεν είναι λιγότερο διασκεδαστικό.

Δεύτερον, η κίνηση μπορεί να είναι ένας εφιάλτης στην πρωτεύουσα, ειδικά στο δρόμο προς την παλιά πόλη. Ωστόσο, αν θέλετε να καμβάσετε την πόλη και να σχεδιάσετε να ξεκουραστείτε ανάμεσα σε γειτονιές (επισκεφθείτε το εμπορικό κέντρο στο Hato Rey, στη συνέχεια στην παραλία στο Isla Verde , ακολουθούμενο από δείπνο στο Old San Juan κλπ.), Τότε ένα αυτοκίνητο θα είναι φθηνότερο από το συνεχές ταξίδια με ταξί. Όλα τα μεγάλα γραφεία βρίσκονται στην πόλη, στο αεροδρόμιο και σε διάφορα ξενοδοχεία, ενώ τα ενοίκια θα κοστίζουν περίπου $ 30-35 την ημέρα για ένα οικονομικό αυτοκίνητο.

Λαμβάνοντας ταξί

Τα ταξί στο Σαν Χουάν δεν είναι φτηνά, αλλά η ένωση ταξί είναι αρκετά ισχυρή, οπότε μην περιμένετε να φτάσουν τα εισιτήρια αμέσως ή να αρχίσετε να προσφέρετε υπηρεσίες μεταφοράς για τους καλεσμένους τους. Το λευκό τουριστικό ταξί που θα βρείτε σε κάθε ξενοδοχείο και στο καθορισμένο ταξί είναι χρεωμένο ανά ζώνη, με ναύλους που κυμαίνονται από περίπου $ 10 έως $ 20 (συν $ 2 ανά τσάντα αν έχετε αποσκευές). Με άλλα λόγια, ένα ταξί από το ξενοδοχείο σας στη ζώνη του θέρετρου στο Old San Juan και πίσω θα σας τρέξει γύρω στα $ 30, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Ωστόσο, είναι αξιόπιστα, ασφαλή και άνετα. Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε μετρημένα ταξί από το δρόμο, το οποίο μπορεί να είναι φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Μπορώ να περπατήσω;

Οι αποστάσεις στο San Juan μπορεί να είναι παραπλανητικές. Το περπάτημα από την Isla Verde στο Old San Juan θα σας πάρει εύκολα λίγες ώρες, οπότε αν δεν έχετε πραγματικά προϋπολογισμό, δεν θα συνιστούσα αυτή την επιλογή.

Ακόμα και από την κοντινότερη συνοικία Condado, είναι ακόμα μια καλή ώρα για την πόλη με τα πόδια. Παρόλο που βρίσκεστε στο Old San Juan , το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε, αλλά εάν κουραστείτε, υπάρχει ένα δωρεάν καροτσάκι από την Plaza de Armas που θα σας οδηγήσει στην πόλη.

Τι γίνεται με τις δημόσιες μεταφορές;

Υπάρχουν δημόσια λεωφορεία στο Σαν Χουάν (τα αποκαλούν guaguas ) που καλύπτουν όλες τις τουριστικές ζώνες. Για παράδειγμα, το λεωφορείο A-5 θα σας μεταφέρει από την λεωφόρο Isla Verde στο Old San Juan σε περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με τις στάσεις και την κυκλοφορία. Ένα 75 σεντς, είναι ένας πολύ φθηνότερος τρόπος να ξεφύγετε, αν δεν σας πειράζει ο επιπλέον χρόνος και μια βόλτα στον τελικό προορισμό σας.

Ανεξάρτητα από το τι επιλέγετε να κάνετε, η συμβουλή μου είναι να αφιερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε μια συγκεκριμένη γειτονιά, ώστε να μην ξοδεύετε χρόνο και χρήματα που ταξιδεύουν από μια περιοχή του San Juan στο άλλο. Η γειτονιά οδηγεί στις διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας θα σας βοηθήσει να βρείτε εστιατόρια και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν σε ένα μέρος περισσότερο. Φυσικά, εάν έχετε την καρδιά σας σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο για δείπνο ή ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σε ένα άλλο μέρος της πόλης, στη συνέχεια, hop στο ταξί σας, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο και να απολαύσετε!