Επισκεφτείτε τη Bahia Urbana στο Σαν Χουάν

Για πολύ καιρό, οι προβλήτες στο Παλιό Σαν Χουάν δεν είχαν πολλά να προσφέρουν. Υπάρχει το πολυκατάστημα Polo, το τουριστικό γραφείο του Puerto Rico, το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Señor Frog και το Sheraton Old San Juan. (Φυσικά, όταν έχετε το Old San Juan σε μικρή απόσταση με τα πόδια, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.)

Αλλά ένα μεγάλο σχέδιο αστικής ανάπτυξης που ονομάζεται Bahía Urbana έχει μεταμορφώσει αυτή την προκυμαία. Το έργο εκτείνεται σε πάνω από 87 στρέμματα πρώτης κατηγορίας παραθαλάσσιο ακίνητο, από το Old San Juan μέχρι τη γειτονική Puerta de Tierra.

Και ενώ πρέπει να γίνουν ακόμη δουλειές, το πάρκο, τα γλυπτά και οι βρύσες κάνουν για μια πολύ ευχάριστη βόλτα, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος στο Πουέρτο Ρίκο, όταν μεγάλα κρουαζιερόπλοια πλαισιώνουν την θέα του κόλπου.

Αστική ομορφιά

Ένα όμορφο μεταλλικό γλυπτό ενός γιγαντιαίου θαλάσσιου σπορ θέτει το σκηνικό για το πάρκο, το οποίο διαθέτει ένα ευχάριστο περίπατο με σιντριβάνια και σκιασμένα περίπτερα. Ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι σιδηροδρομικές διαδρομές κατά μήκος του παραλιακού δρόμου (το οποίο ονομάζεται Paseo del Puerto), με ξύλινες πλατφόρμες σε ράγες όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη θέα. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ανάπτυξη της προβλήτας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, όταν το φορτίο μεταφέρθηκε από και προς το νησί για περαιτέρω εμπόριο. Όταν άρχισε η κατασκευή της Bahia Urbana, οι εργάτες ανακάλυψαν επίσης ένα «θαλάσσιο νεκροταφείο» κάτω από την επιφάνεια, με κοράλλια γιγαντιαίων αχιβάδων και θραύσματα κοραλλιών από μια παλιά εποχή.

Το γενικό σχέδιο αυτού του χώρου είναι αρκετά φιλόδοξο και πρέπει να είναι θεαματικό όταν ολοκληρωθεί.

Ο συνδυασμός του οικιστικού χώρου, του πάρκου, των ξενοδοχείων, του λιανικού εμπορίου και των αξιοθέατων θα εμπλουτίσει τη νέα ζωή στην περιοχή και θα προσφέρει κάτι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Ήδη, θα βρείτε συχνά καροτσάκια, joggers, και ποδηλάτες απολαμβάνοντας το boardwalk. Αλλά τελικά, θα κυριαρχήσει η αγορά λιανικής πώλησης, με εστιατόρια, καταστήματα και ακόμη και σχολή τραπέζης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έχει ήδη γίνει ένας σημαντικός χώρος εκδηλώσεων με δραστηριότητες για το Πάσχα (συμπεριλαμβανομένου ενός καρουζέλ για τα παιδιά) και αρκετές υπαίθριες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ήδη εδώ το 2014. Και μια έλξη έχει ήδη εδραιωθεί εδώ: Στην Pier 6, οι προσφορές του San Juan Water Tours εκδρομές με υδροπλάνο και περιηγήσεις με πλοίο. Ένα εστιατόριο, Café 8, είναι επίσης σε λειτουργία και σερβίρει τοπική κουζίνα σε ένα άνετο σικ.

Προγραμματισμός για το μέλλον

Η Bahía Urbana έχει ακόμα τρόπους να πάει πριν γίνει η αστική mecca που προορίζεται να είναι. Αξίζει να βγείτε από το δρόμο σας για να εξερευνήσετε; Δεν είναι αυτή τη στιγμή, εκτός αν φαντάζεστε βόλτα με το αεροπλάνο. Θα εξακολουθούσαμε να προτείνουμε να κατευθυνθείτε δυτικά κατά μήκος της αποβάθρας στο Paseo de La Princesa, για παράδειγμα, για μια υπέροχη βόλτα μέχρι τη συντριβάνι Raíces . Και φυσικά, δεν θα παραλείψαμε τα φρούρια, τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τις πλατείες και την όμορφη τροπική αποικιακή αρχιτεκτονική του Παλαιού Σαν Χουάν να μένουν εδώ.

Προς το παρόν, είναι ένα μέρος για να κάνετε μια βόλτα και να απολαύσετε μια προσεγμένη θέα στα κρουαζιερόπλοια. Και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας σημαντικός χώρος για υπαίθριες εκδηλώσεις. Αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές της.