Νέα μελέτη αποκαλύπτει πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί τα εθνικά τους πάρκα

Το 2016 αντιπροσωπεύει την 100ή επέτειο της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου στις ΗΠΑ. Για τον περασμένο αιώνα, οι αφοσιωμένοι άνδρες και γυναίκες του NPS βοήθησαν να διαχειριστούν τα πάρκα, κρατώντας τους καλά προστατευμένους από τα συμφέροντα που καταπατούν, αλλά και μετατρέποντάς τα σε μερικά από τα πιο διάσημα ταξίδια προορισμούς στον πλανήτη. Όλοι από τους σοβαρούς ταξιδιώτες περιπέτειας στους οικογενειακούς ταξιδιώτες μπορούν να βρουν κάτι για να αγαπήσουν αυτά τα όμορφα και εικονικά μέρη, γι 'αυτό και τα εκατομμύρια τους επισκέπτονται σε ετήσια βάση.

Πρόσφατα, η ιστοσελίδα κρατήσεων ταξιδίων Expedia.com πραγματοποίησε έρευνα πάνω από χίλιους Αμερικανούς για να καθορίσει τις σκέψεις, τις στάσεις και τις αντιλήψεις των εθνικών πάρκων. Τα ευρήματά τους, τα οποία καταρτίστηκαν στον Δείκτη Εθνικών Πάρκων Expedia, έδωσαν κάποιες εκπληκτικές ιδέες για το τι σκέφτονται οι ταξιδιώτες σχετικά με αυτά τα μέρη που είναι τόσο ανεξίτηλο μέρος του αμερικανικού πολιτισμού.

Η μελέτη έδειξε ότι τα εθνικά πάρκα εκτιμούνται ιδιαίτερα από τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με την έρευνα, το 76% όσων απάντησαν δήλωσαν ότι «συμφώνησαν έντονα» ότι τα εθνικά πάρκα είναι «πολύτιμα και όμορφα». Επιπλέον, το 50% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση έδειξε ότι επισκέφθηκαν ένα εθνικό πάρκο σε κάποιο σημείο της ζωής τους, ενώ το 38% το είχε κάνει τα τελευταία 5 χρόνια. Ακόμη πιο ενθαρρυντικό, το 32% δήλωσε ότι είχε πάει στο πάρκο κατά το παρελθόν έτος.

Έτσι ποια πάρκα κατατάσσονται στα αγαπημένα της Αμερικής;

Σύμφωνα με την Expedia, η Yellowstone κατατάσσεται στην πρώτη θέση, με το Grand Canyon να διεκδικεί το δεύτερο σημείο. Τα μεγάλα καπνιστά βουνά, το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain, και ο Yosemite στρογγυλοποιήθηκαν στην κορυφή πέντε αντίστοιχα.

Όταν ρωτήθηκε ποιο πάρκο σκέφτηκαν ήταν το πιο όμορφο, οι πέντε κορυφαίες επιλογές παρέμειναν οι ίδιες, αν και η σειρά άλλαξε λίγο.

Το Grand Canyon πήρε την πρώτη θέση, με Yellowstone στη δεύτερη, ακολουθούμενη από Yosemite, τα μεγάλα καπνά βουνά, και Rocky Mountain.

Ο Mount Rushmore ήταν στην κορυφή της λίστας του τόπου που οι περισσότεροι Αμερικανοί θα ήθελαν να πάρουν ένα selfie μπροστά, με το Μνημείο του Lincoln στην Ουάσιγκτον, το DC και το Old Faithful στο Yellowstone, επίσης, να πάρει νεύμα. Ο καθένας από αυτούς είναι βεβαίως ένας τόπος που αξίζει τον εαυτό του και είναι εικονικός από μόνος του.

Η έρευνα ρώτησε ακόμη και τους Αμερικανούς που θέλουν να προσθέσουν στο Mount Rushmore δεδομένης της ευκαιρίας. Το υπέροχο γλυπτό των βράχων περιλαμβάνει ήδη τον Γιώργο Ουάσιγκτον, τον Αβραάμ Λίνκολν, τον Τόμας Τζέφερσον και τον Θεόδωρο Ρούσβελτ. Ωστόσο, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προσθέσουν τον Franklin Delano Roosevelt αν το θα μπορούσε, ενώ ένα άλλο 21% ψήφισε υπέρ του John F. Kennedy να ενταχθεί στις τάξεις των Προέδρων ήδη σε αυτό το βραχώδες πρόσωπο στη Νότια Ντακότα. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Μπιλ Κλίντον ήταν μεταξύ των άλλων ψήφων.

Όσο για τους μη προεδρεύοντες που πρέπει να προστεθούν στο πάνθεον Mount Rushmore, οι ερωτηθέντες της έρευνας είχαν πολλά να προσφέρουν εκεί. Οι περισσότεροι λένε ότι θα ήθελαν να δουν τον Martin Luther King, νεώτερος στον τοίχο, ενώ άλλοι ψηφίζουν υπέρ του Ben Franklin, του Albert Einstein, του Jesus Christ και του Donald Trump.

Ξεκινώντας από ένα έτος ρεκόρ συμμετοχής στα Εθνικά Πάρκα το 2015, φαίνεται ότι οι Αμερικανοί δεν έχασαν την αγάπη τους για το ταξίδι τους σε αυτά τα όμορφα μέρη. Με την υπηρεσία Park Service εκατονταετηρίδα τώρα επάνω μας, δεν θα περίμενε το 2016 να δει μια μεγάλη μείωση των επισκεπτών είτε, και ένα νέο ρεκόρ είναι απολύτως εφικτό. Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε ένα Εθνικό Πάρκο κάποια στιγμή φέτος, η Expedia μπορεί να σας βοηθήσει. Η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει μια σελίδα αφιερωμένη στο να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε, να οργανώσετε και να κλείσετε το ταξίδι σας, καθιστώντας ευκολότερο από ποτέ να δείτε τα πάρκα με στυλ.

Προσωπικά, είμαι ένας μεγάλος ανεμιστήρας του Yellowstone, του Glacier και των Μεγάλων Tetons, κάθε ένας από τους οποίους βρίσκεται σε μια σχετικά μικρή απόσταση μεταξύ τους. Εάν θέλετε να κάνετε μια επική οδικό ταξίδι στην αμερικανική δύση και να δείτε μερικά από τα καλύτερα τοπία που μπορείτε να φανταστείτε, απλά να σχεδιάσετε μια επίσκεψη στη Μοντάνα, το Ουαϊόμινγκ και το Αϊντάχο για να πάρετε αυτούς τους μεγάλους προορισμούς.