Μαδρίτη στη Βαρκελώνη με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη είναι οι δύο πιο δημοφιλείς πόλεις της Ισπανίας και χιλιάδες τουρίστες ταξιδεύουν καθημερινά μεταξύ των δύο, κυρίως με το τρένο και το αεροπλάνο. Η αμαξοστοιχία AVE επανάσταση στο ταξίδι στην Ισπανία: οι επισκέπτες στη Μαδρίτη έχουν την επιλογή μιας ημερήσιας εκδρομής στη Βαρκελώνη, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό πριν. Η αεροπορική βιομηχανία έπρεπε να ανταποκριθεί στο νέο επίπεδο ευκολίας που παρέσχε το AVE, το οποίο έκαναν. Τώρα, καμία μεγάλη πόλη στην Ευρώπη δεν έχει καλύτερες επιλογές μεταφοράς από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Μαδρίτη προς Βαρκελώνη: AVE Train ή Iberia Air Shuttle;

Δεδομένου ότι το τρένο AVE συνδέει τη Μαδρίτη με τη Βαρκελώνη, πολλοί ταξιδιώτες σε μια βιασύνη άλλαξαν από την πτήση στη λήψη του τρένου. Αλλά η αεροπορική διαδρομή Μαδρίτης-Βαρκελώνης παραμένει η πιο πολυσύχναστη στην Ευρώπη. Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πετούν; Επειδή το Air Shuttle της Iberia είναι στην πραγματικότητα ακόμη πιο βολικό από το τρένο AVE, αν και είναι με κόστος.

Με τρένο: Το τρένο AVE επανάσταση των μεταφορών από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη. Ο χρόνος του ταξιδιού μειώθηκε σε περίπου δύο ώρες και 30 λεπτά και με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς να είναι πιο κεντρικοί από τα αεροδρόμια και να μην χρειαστεί να κάνετε check in, η μεταφορά μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας έγινε πολύ πιο γρήγορα με το τρένο παρά με το αεροπλάνο. Το κόστος των εισιτηρίων ποικίλλει σημαντικά: ελέγξτε τις τιμές των εισιτηρίων τρένων στην Ισπανία στην Rail Europe ή στο Renfe.es.

Τα τρένα από τη Μαδρίτη προς τη Βαρκελώνη αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Puerta de Atocha. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Μαδρίτη .

Με αεροπλάνο: Η αεροπορική βιομηχανία απάντησε με το Αεροδρόμιο της Μαδρίτης-Βαρκελώνης της Iberia.

Αφαίρεσαν την ανάγκη να κλείσουν μια συγκεκριμένη πτήση: απλά γυρίστε με το ανοιχτό εισιτήριο και επιβιβαστείτε στο επόμενο αεροπλάνο, μερικές φορές μόλις 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Εκπαίδευση εναντίον αεροπλάνου Εν συντομία

Μαδρίτη στη Βαρκελώνη: επιλογές προϋπολογισμού

Η βολική και ταχύτητα του τρένου AVE και της Iberia Air Shuttle είναι εκπληκτικά φθηνότερα.

Φθηνότερες πτήσεις είναι διαθέσιμες, αλλά χωρίς αυτή τη γρήγορη εξυπηρέτηση: συγκρίνετε τις τιμές για φτηνές πτήσεις στην Ισπανία με Vayama. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο, αλλά αυτές οι επιλογές διαρκούν πολύ περισσότερο .

Με νυχτερινό τρένο : Το νυχτερινό τρένο είναι φθηνότερο από το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE και σας εξοικονομεί μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Διαβάστε περισσότερα για Νυχτερινά τρένα στην Ισπανία .

Με λεωφορείο : Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης. Το ταξίδι διαρκεί έξι ώρες και κοστίζει περίπου 30 ευρώ. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή, αλλά το ταξίδι είναι μεγάλο.

Τα περισσότερα λεωφορεία από τη Μαδρίτη προς τη Βαρκελώνη αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Avenida de America, αν και ένα ζευγάρι την ημέρα αναχωρούν επίσης από τον Mendez Alvaro.

Μπορείτε να κλείσετε τα περισσότερα εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία online χωρίς επιπλέον χρέωση. Απλά πληρώστε με πιστωτική κάρτα και εκτυπώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Κάντε κράτηση εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία

Με αυτοκίνητο : Χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να οδηγήσετε τα 600χλμ. Στη Βαρκελώνη, κυρίως στους αυτοκινητόδρομους A-2, AP-2 και AP-7. Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP στην Ισπανία είναι δρόμοι με διόδια.

Σκεφτείτε μια στάση στη Σαραγόσα για να διαλύσετε το μακρύ ταξίδι.

Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία