Ταξίδι νησιών Texel

Παράδεισος νησιών για ταξιδιώτες που αναζητούν τη φύση, τη ζωή στη θάλασσα και τα πουλιά

Αν κοιτάξετε έναν χάρτη της Ολλανδίας, θα παρατηρήσετε μια αλυσίδα νησιών της Βόρειας Θάλασσας που εκτείνεται από το βόρειο τμήμα της ηπειρωτικής πόλης του Van Helder και τρέχει σε ρέουσα γραμμή προς τη Δανία. Αυτά είναι τα νησιά Wadden. Το μεγαλύτερο και δυτικότερο από αυτά ονομάζεται Texel (προφέρεται "Tessel"). Το Texel είναι ένας παράδεισος ζωντανός, γεμάτος θάλασσα και ζωή σερφ. Οι χαμηλές παλίρροιες εκθέτουν τεράστιες ποσότητες από το δάπεδο της θάλασσας και μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση για να θαυμάσετε την εκτεθειμένη θαλάσσια ζωή.

Γύρω από το νησί Texel

Περπάτημα και ποδηλασία είναι δημοφιλείς στο νησί. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με το λεωφορείο, αλλά οι εκτεταμένες διαδρομές ποδηλασίας κάνουν εύκολη τη μετακίνηση σε δύο τροχούς. Η νότια ποδηλατική διαδρομή θα σας οδηγήσει στη λίμνη De Petten, όπου στεγάζονται τα ράφια, τα στρείδια, τα πεταλούδες, τα αβοκάντα ​​και οι γλάροι με μαύρη κεφαλή.

Για τους άπληστους οπαδούς άγριας ζωής, ο χειμώνας είναι ένας καλός χρόνος για να ταξιδέψετε στο Texel Island. Περίπου το ένα τρίτο του Texel προστατεύεται από την προστατευόμενη φύση και το Texel είναι ένα σπίτι για τα αρπακτικά και χήνα.

Μην χάσετε το EcoMare, ένα κέντρο επισκεπτών στο De Koog που θα σας δώσει το πλαίσιο για όλη τη φύση που βλέπετε. Έχει επίσης ένα καταφύγιο πουλιών, πάρκο αμμόλοφων και μουσείο άγριας ζωής. μπορείτε να παρακολουθήσετε σφραγίδες που τροφοδοτούνται στις 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο συνδυασμού στο EcoMare που περιλαμβάνει το Maritime & Beachcombers Museum στο Oudeschild και το Ιστορικό Επιμελητήριο στο Den Burg.

Υπάρχουν μόνο επτά χωριά στο Texel Island:

Αυτό κάνει το Texel μικρότερο από ότι είναι, αλλά υπάρχουν πολλοί τουριστικοί πόροι. Ο τουριστικός πίνακας προσφέρει έναν καλό, διαδραστικό χάρτη του νησιού που μπορείτε να συμπληρώσετε με τους τουριστικούς πόρους που σας ενδιαφέρουν.

Πώς να φτάσετε στο Texel Island

Το νησί Texel είναι περίπου δυόμισι ώρες από το Άμστερνταμ .

Μπορείτε να πάρετε το τρένο στο Den Helder στη Noord-Holland, όπου υπάρχει ένα λεωφορείο που σας μεταφέρει στο πλοίο κάθε 12 λεπτά μετά την ώρα. Για να δείτε τις διαδρομές, τις ώρες και το κόστος, δείτε: Άμστερνταμ στο Texel. Μπορείτε να αλλάξετε την αρχική πόλη σε ό, τι θέλετε να δείτε πώς να φτάσετε στο Texel από οπουδήποτε.

Πού να μείνετε στο Texel Island

Υπάρχουν πολλά ιστορικά ξενοδοχεία στο νησί Texel στις παρακάτω πόλεις (βιβλίο απευθείας):

Αν ψάχνετε στο διαδίκτυο, θα βρείτε πολλά μικρά κρεβάτια και πρωινό επίσης.