Ταξίδι ημέρας στην παλαιότερη πόλη Nijmegen της Ολλανδίας

Περισσότερα από 2000 χρόνια ιστορίας προσελκύουν τουρίστες στην Nijmegen, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της ανατολικής επαρχίας Gelderland, η οποία πρωτοεμφανίστηκε γύρω από ένα ρωμαϊκό στρατόπεδο στον πρώτο αιώνα π.Χ. Σήμερα είναι μια ζωντανή πανεπιστημιακή πόλη και τόπος έντονης ιστορικής σημασίας ενδιαφέροντος, με ίχνη του παρελθόντος που διασκορπίζονται στα αρχαία τείχη της πόλης. Το Nijmegen είναι επίσης η τέλεια εισαγωγή στην πολιτισμικά ξεχωριστή επαρχία του Gelderland, στα γερμανικά σύνορα, με τις δικές του ξεχωριστές διαλέκτους, γαστρονομικές λιχουδιές και τοπικά folkways.

Πώς να φτάσετε στο Nijmegen

Με αεροπλάνο: το Nijmegen είναι στην πραγματικότητα ένα βολικό πρώτο λιμάνι για τους τουρίστες στο δρόμο προς το Άμστερνταμ, καθώς είναι σχετικά κοντά σε δύο μικρά αλλά καλά εξυπηρετούμενα αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο Weeze, στα γερμανικά σύνορα, είναι προσβάσιμο από μια ειδική υπηρεσία ταξί van (απαιτείται κράτηση 75 λεπτά). Το αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν συνδέεται με το δημόσιο λεωφορείο (γραμμή 41) με τον σταθμό Αϊντχόβεν και επιπλέον με το εθνικό τρένο (μεταφορά μέσω Den Bosch). Το αεροδρόμιο Schiphol (Άμστερνταμ) και το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ παρέχουν επιπλέον επιλογές.

Υπάρχουν μερικά απευθείας τρένα ανά ώρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ προς το Nijmegen (περίπου 1,5 ώρες). ανατρέξτε στον ιστότοπο των ολλανδικών σιδηροδρόμων για ακριβή χρονοδιάγραμμα και πληροφορίες για τα ναύλα

Εάν επιθυμείτε να οδηγήσετε από το Άμστερνταμ, πάρτε το A2 προς τα νότια στο knooppunt (διαδρομή) Deil, τότε το A15 ανατολικά προς Nijmegen.

Τι να κάνετε στο Nijmegen

Amble το fin-de-siècle Valkhof Park , ένα από τα παλαιότερα πάρκα της Ολλανδίας.

Οι χλοοτάπητες της φιλοξενούν τις δύο μόνο υπάρχουσες κατασκευές από το πρώην κάστρο Valkhof, το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου και τα ερείπια του παρεκκλησίου του Αγίου Μαρτίνου. το τελευταίο ονομάζεται επίσης "ερείπια Barbarossa", καθώς η ανακαίνιση του 12ου αιώνα ανατέθηκε από τον ίδιο τον αυτοκράτορα Μπαρμπαρόσα.

Δείτε την απόδειξη της αρχαιότητας της πόλης στο Μουσείο het Valkhof , όπου ευρήματα από όλη την επαρχία Gelderland μαρτυρούν έναν ισχυρό οικισμό από την προϊστορία και μετά.

Το μουσείο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αξιοθαύμαστη ποικιλία, από έργα τέχνης της ρωμαϊκής εποχής μέχρι τον διάσημο σύγχρονο ζωγράφο Jan Toorop, καθώς και εξαιρετικές προσωρινές εκθέσεις.

Πηγαίνετε υπόγεια στο De Stratemakerstoren , ένας πύργος άμυνας του 16ου αιώνα που αποκαλύφθηκε μόλις το 1987. Οι εργαζόμενοι στο δρόμο που διπλασιάστηκαν ως στρατιώτες επανδρώσαν την οχύρωση, εξ ου και το όνομα του πύργου, όπου οι επισκέπτες μπορούν τώρα να περιπλανηθούν στα λαβυρίνθια μονοπάτια .

Γιορτάστε την αφρικανική πολιτιστική ιστορία στο Μουσείο Αφρικής , το οποίο επικεντρώνεται στις τέχνες της υποσαχάριας Αφρικής. Το υπέροχο "Buitenmuseum" (υπαίθριο μουσείο) αναπαράγει παραδείγματα πλήρους κλίμακας των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών του Μπενίν, του Καμερούν, της Γκάνας, του Λεσόθο και του Μάλι.

Οι τουλίπες, οι ανεμόμυλοι και τα ξύλινα παπούτσια είναι ωραία, αλλά μια ολλανδική εικόνα που χαρακτηρίζει σταθερά στην καθημερινή ζωή των Ολλανδών είναι το ποδήλατο. Στο Εθνικό Μουσείο Ποδηλάτων Velorama , η ιστορία του σιδερένιου αλόγου παρουσιάζεται μέσω εξαγορών ηλικίας 100-150 ετών, καθώς και άλλων παλαιών ποδηλάτων.

Πού να φάτε στο Nijmegen

Η τοπική φοιτητική κοινότητα εξασφαλίζει ότι η σκηνή του εστιατορίου είναι ποικίλη, οικονομικά προσιτή και μέχρι πρότυπο. αυτό το καθιστά ευχάριστο να διαλέξουμε εστιατόρια ως ένα μαντρόκαρδο στο κέντρο της πόλης.

Cafe de Plak: Αυτό το καφέ με συνείδηση ​​όχι μόνο διαθέτει προσιτά μεσημεριανά γεύματα και δείπνα δημοφιλή με την τοπική φοιτητική κοινότητα, αλλά και δωρίζει μέρος του προϊόντος τους προς περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς λόγους.

Το De Dromaai έχει μερικές από τις καλύτερες προσφορές γεύματος στην πόλη: το "Dromaaimenu" τους έρχεται σε κανονικά και "τεράστια" μεγέθη και προσφέρει στους επισκέπτες μια είσοδο, δύο σαλάτες και μια πλευρά για τιμές βράχου.

Ένα καφέ με την αληθινή έννοια της λέξης, Cafe de Blonde Pater (Houtstraat 62) , οι baristas (espresso pulllers) κατατάσσονται συχνά στην πρώτη δεκάδα στο ετήσιο ολλανδικό πρωτάθλημα Barista. Πιάστε ένα μεσημεριανό γεύμα ή μια φέτα από την υπερκατασκευασμένη πίτα μήλου με τον εξειδικευμένο εσπρέσο σας.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Nijmeegse Vierdaagse και Zomerfeesten: Θέλετε να περπατήσετε; Τι γίνεται με μια βόλτα τεσσάρων ημερών; Αυτή είναι η προϋπόθεση του παγκοσμίου φήμης Nijmeegse Vierdaagse τον Ιούλιο, όπου 45.000 περιπατητές καταλήγουν να ολοκληρώνουν ημερήσιες διαδρομές 30-50 χλμ.

Τα παράλληλα Zomerfeesten (Καλοκαιρινά Πάρτια) εξασφαλίζουν στους περιπατητές ένα soundtrack της ζωντανής μουσικής και τα κομματάκια των γοητευτικών για να τους φωνάζουν.

Φεστιβάλ FortaRock: Αυτό το νέο φεστιβάλ μετάλλων επέστρεψε για τη δεύτερη έκδοση τον Ιούλιο του 2010, και με αστρικά line-ups που περιλαμβάνουν μια ποικιλία από στυλ, ελπίζουμε να συνεχιστεί σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον.

Kermis Nijmegen: Ιδρύθηκε το 1272, αυτή η παλαιότερη εκδήλωση διασκέδασης στην Ολλανδία επανεμφανίζεται κάθε φθινόπωρο με πιο συναρπαστικές βόλτες, πλευρικούς πάγκους και, στο αγαπημένο μας μέρος, παραδοσιακούς "kraampjes" με ολλανδικά σνακ.