Καταχώρηση του αυτοκινήτου σας στο Μιζούρι

Η καταχώρηση του αυτοκινήτου σας στο Μιζούρι είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Στην περιοχή St. Louis , πρέπει να λάβετε δύο διαφορετικές επιθεωρήσεις οχημάτων, να έχετε αποδείξεις ασφάλισης και να πληρώσετε τους φόρους ιδιοκτησίας σας πριν καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας. Αφού έχετε όλα τα σωστά έγγραφα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μιας ή δύο ετών εγγραφής.

Επιθεωρήσεις οχήματος:

Σύμφωνα με το νόμο του Μιζούρι, όλα τα οχήματα ηλικίας άνω των πέντε ετών έχουν επιθεωρήσεις ασφαλείας σε πιστοποιημένο σταθμό επιθεώρησης.

Τα περισσότερα συνεργεία επισκευής στην περιοχή πραγματοποιούν επιθεωρήσεις, απλά αναζητήστε το κίτρινο πινακίδα ελέγχου που κρέμεται στο παράθυρο. Όταν το αυτοκίνητό σας περάσει, θα πάρετε ένα αυτοκόλλητο decal στο παράθυρο του αυτοκινήτου σας και μια φόρμα για να πάτε στο DMV. Το τέλος για μια επιθεώρηση ασφαλείας είναι $ 12.

Οι κάτοικοι που κατοικούν στην πόλη St. Louis ή Franklin, Jefferson, St. Charles και St. Louis πρέπει επίσης να έχουν δοκιμή εκπομπών οχημάτων. Αυτές οι δοκιμές εκτελούνται σε κρατικούς σταθμούς εκπομπών ρύπων και σε πολλά τοπικά συνεργεία επισκευής. Αναζητήστε ένα σήμα GVIP στο παράθυρο ή βρείτε μια τοποθεσία κοντά σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Φυσικών Πόρων του Μισσούρι. Το κόστος για μια δοκιμή εκπομπών είναι $ 24. Δεν χρειάζεται να κάνετε επιθεωρήσεις ασφάλειας ή εκπομπών εάν αγοράζετε ένα νέο αυτοκίνητο (που δεν έχει καταχωριστεί προηγουμένως) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους μοντέλου ή για την πρώτη ετήσια ανανέωση το επόμενο έτος.

Απόδειξη Ασφάλισης:

Όλοι οι οδηγοί του Μισσούρι υποχρεούνται να έχουν αυτόματη ασφάλιση.

Για να δηλώσετε το αυτοκίνητό σας, πρέπει να έχετε μια τρέχουσα κάρτα ασφάλισης με τις ημερομηνίες έναρξης ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και τον αριθμό VIN του ασφαλισμένου οχήματος. Συχνά, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας στείλει μια προσωρινή κάρτα ή άλλο έγγραφο για να ικανοποιήσει αυτήν την απαίτηση, ενώ η μόνιμη κάρτα σας θα υποβληθεί σε επεξεργασία.

Φόροι ιδιοκτησίας:

Οι κάτοικοι του Μιζούρι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους περιουσίας τους ή να παραιτηθούν από την καταχώρηση των αυτοκινήτων τους. Για τους σημερινούς κατοίκους, αυτό συνήθως σημαίνει ώρες αναζήτησης αρχείων για την απόδειξη που έλαβαν από το γραφείο του αξιολογητή. Οι νέοι κάτοικοι θα χρειαστεί να αποκτήσουν μια απαλλαγή γνωστή ως δήλωση μη αξιολόγησης από το γραφείο αξιολόγησης του νομού. Αυτή η απαλλαγή ισχύει για όσους δεν χρωμάτισαν τους φόρους προσωπικής ιδιοκτησίας στο Μιζούρι από την 1η Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους. Σημείωση: Εάν σχεδιάζετε να πάρετε μια διετή εγγραφή, πρέπει να έχετε αποδείξεις ή waviers για τα δύο προηγούμενα έτη.

Αφού έχετε όλες τις σωστές φόρμες, μπορείτε να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας σε οποιοδήποτε από τα γραφεία αδειών του Μισσούρι σε όλη την πολιτεία. Για να βρείτε ένα γραφείο κοντά σας, μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εσόδων. Το τέλος για ένα έτος εγγραφής είναι μεταξύ $ 24.75 - $ 36.75 για τα περισσότερα οχήματα, ή μεταξύ $ 49.50 - $ 73.50 για μια διετή εγγραφή. Τα τέλη βασίζονται στην ιπποδύναμη κάθε αυτοκινήτου.

Τίτλοι για νέα ή μεταχειρισμένα αυτοκίνητα:

Όταν αγοράζετε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στο Μιζούρι, πρέπει επίσης να επικεφαλίσετε το αυτοκίνητό σας με την πολιτεία. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε επιπλέον έγγραφα από τον πωλητή του αυτοκινήτου. Εάν αγοράσατε από ιδιώτη, θα χρειαστείτε τον τίτλο του αυτοκινήτου, που θα σας υπογράψει σωστά.

Εάν αγοράσατε από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, θα χρειαστείτε ένα έγγραφο που ονομάζεται δήλωση προέλευσης του κατασκευαστή. Και στις δύο περιπτώσεις, και τα δύο έγγραφα πρέπει να αναγράφουν τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, ή θα πρέπει επίσης να παράσχετε μια δήλωση αποκάλυψης οδόμετρου. Μπορείτε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο του εντύπου ODS στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσόδων του Μιζούρι.

Φόρος επί των πωλήσεων:

Το κράτος του Μισσούρι συλλέγει επίσης φόρους επί των πωλήσεων αυτοκινήτων που αγοράζονται από τους κατοίκους του (δεν μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή τους αγοράζοντας αυτοκίνητο σε γειτονικό κράτος). Ο φόρος είναι σήμερα 4.225 τοις εκατό, συν όλους τους τοπικούς δημοτικούς φόρους, οι οποίοι κανονικά είναι περίπου 3 τοις εκατό. Συνήθως είναι ασφαλές να υπολογίσετε να πληρώνετε περίπου το 7,5% της τιμής που πληρώσατε για το vehichle (η τιμή μετά από τυχόν συναλλαγές, εκπτώσεις κ.λπ.). Υπάρχει επίσης $ 8.50 τέλους τιμολόγησης και $ 2.50 τέλος επεξεργασίας.

Προθεσμίες:

Έχετε 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς μέχρι τον τίτλο και καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας.

Μετά από αυτό υπάρχει μια ποινή $ 25 δολάριο το μήνα μέχρι το μέγιστο των $ 200.