Μαδρίτη Μουσείο Τέχνης

Τα καλύτερα μουσεία τέχνης στην ισπανική πρωτεύουσα ...

Οι φίλοι της τέχνης θα πρέπει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στη Μαδρίτη , όπου τρία από τα καλύτερα μουσεία στην Ευρώπη βρίσκονται σε απόσταση δέκα λεπτών ο ένας από τον άλλον: Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofia και Museo Thyssen-Bornemisza.

Μαδρίτη Χρυσό Τρίγωνο των Μουσείων Τέχνης

Η Μαδρίτη είναι πιο διάσημη για το «χρυσό τρίγωνο» των μουσείων τέχνης, το Πραδό, την Ρέα Σοφία και το Thyssen-Bornemisza.

Το σημαντικότερο από τα τρία είναι το μουσείο του Prado , το οποίο στεγάζει την οριστική ισπανική τέχνη των τελευταίων 500 χρόνων - το Goya, το El Greco και το Velázquez ειδικότερα.

Αλλά εάν προσπαθήσατε να αναφέρετε τρεις Ισπανούς καλλιτέχνες (να κολλήσετε μετά τον Σαλβαδόρ Ντάλι και τον Πάμπλο Πικάσο) τότε η Ρέα Σοφία θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στον δρόμο σας, με εξαιρετική σύγχρονη τέχνη από αυτούς τους δύο τιτάνες της σύγχρονης τέχνης και πολλά άλλα παραδείγματα περίεργων και υπέροχη τέχνη από τα τελευταία 100 χρόνια.

Αν είστε αρχάριος της τέχνης και δεν ξέρετε τι θέλετε, πολλοί θα λένε ακόμα ότι θα πρέπει να δείτε τον El Prado (είναι καλό, λένε). Ωστόσο, θα έλεγα ότι ο Museo Thyssen-Bornemisza μπορεί να είναι ένας καλύτερος συμβιβασμός, καθώς καλύπτει την τέχνη από τους μεσαιωνικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: