Πού να βρείτε Craft Beer στη Μαδρίτη

Η επανάσταση της μπίρας Craft βγαίνει τελικά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας

Για πολλά χρόνια, οι επιλογές μπύρας στη Μαδρίτη δεν ήταν μεγάλες. Γεια σου, η μπύρα στην Ισπανία δεν ήταν μεγάλη! Το μέσο μπαρ θα έχει μία, ίσως δύο, μπύρες στη βρύση - και αν υπήρχαν δύο, συνήθως το δεύτερο ήταν χωρίς οινόπνευμα. Το Mahou ήταν η συνηθισμένη επιλογή, και αν ήσαστε άτυχος, ο ανεξερεύνητος ξάδερφος Σαν Μιγκέλ. Στην Ισπανία, οι άνθρωποι δεν έπιναν μπύρα για να εκτιμήσουν τη γεύση τους - έπιναν να κρυώσουν κατά τη διάρκεια των φημισμένων καλοκαιρινών καλοκαιριών της Μαδρίτης.

Μερικές φορές το χρόνο, αν ήσασταν γνώστης, θα μπορούσατε να παρευρεθείτε σε ένα από τα φεστιβάλ μπίρας της Ισπανίας, αλλά αυτό ήταν το θέμα.

Ωστόσο, καθώς η σκηνή μπίρας σκάφους διασκορπίστηκε σε όλη την Ευρώπη, τελικά ήταν υποχρεωμένη να χτυπήσει την Ισπανία. Στην πραγματικότητα, οι χώρες που δεν έχουν μεγάλη μπίρα να μιλούν συχνά είναι οι πιο εύκολες για να αναπτυχθεί μια σκηνή μπύρας βιοτεχνίας (το Βέλγιο, για παράδειγμα, απλά δεν έχει χώρο στην αγορά 180 ζυθοποιών για μια βιοτεχνική κοινότητα μπίρας να ανθίσει στην πρώτη θέση). Και έτσι έγινε, τελικά, ναι, μπορείτε πραγματικά να πάρετε καλή μπύρα στη Μαδρίτη. Χαίρομαι!

Ακόμα, πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε. Πηγαίνετε στα περισσότερα μπαρ και ζητήστε ένα " cerveza de craft " ή " cerveza artesanal " και συνήθως θα πάρετε μερικά χαραγμένα κεφάλια. Και, αν και υπάρχουν μισές μπάρες με κάποια μπύρα για να μιλήσουν, κατά τη στιγμή της γραφής (2014) υπάρχουν πραγματικά μόνο τρεις θέσεις που πραγματικά αξίζει τον έλεγχο:

Μια εξαιρετική ποικιλία από ισπανικές και διεθνείς μπίρες βιοτεχνίας σε φιάλες και σε σχέδιο. Εξαιρετική τιμή και φιλικό προσωπικό. Είναι επίσης συνήθως δυνατό να βρείτε μια θέση (πιθανότατα θα αλλάξει καθώς το μπαρ γίνεται πιο δημοφιλές). Πρόσφατα μετακόμισε από το Calle Ballesta. Συχνά υπάρχει μπύρα αποθέματος από τον Fabricas Maravillas (παρακάτω).

Ένα από τα λίγα μέρη που μπορείτε να πάρετε μπύρα που παρασκευάζονται στην περιοχή, Fabricas Maravillas κάνει μια ποικιλία από Αμερικανική και Βελγική εμπνευσμένη μπύρες, συμπεριλαμβανομένων IPAs και saisons. Δεν υπάρχει καθόλου καθίσματα, ο τόπος είναι οδυνηρά έντονα φωτισμένος κατά περιόδους και το προσωπικό ποικίλλει σε φιλικότητα, αλλά είναι ακόμα το καλύτερο μέρος για να πάρετε φρέσκα μπύρα που παρασκευάζονται στη Μαδρίτη. μπύρα που παρασκευάζεται στη Μαδρίτη.

Αυτό το μπαρ έχει τη μοναδική βεράντα μπίρας βιοτεχνίας σε όλη τη Μαδρίτη, γι 'αυτό είναι ιδανικό για το ποτό το καλοκαίρι. Ο κήπος τους περιβάλλεται από ιαπωνικά δέντρα ακακίας, επομένως είναι και πολύ γραφικό. Εάν είχατε ένα ζευγάρι και ψάχνετε να εξερευνήσετε την περιοχή, θα πρέπει να δείτε τον οδηγό μας για το Lavapies , τη συνοικία Βοημίας όπου βρίσκεται το El Pedal.

Είναι η Μαδρίτη αξίζει ένα ταξίδι ειδικά για τη σκηνή της μπύρας; Όχι, όχι απαραίτητα, αλλά αν επισκέπτεστε ένα από τα 100 πράγματα που πρέπει να κάνω στη Μαδρίτη , τότε ένα από αυτά τα μπαρ θα κάνει μια καλή στάση. Η σκηνή της μπίρας στη Μαδρίτη δεν είναι ακόμα τόσο καλή όσο στη Βαρκελώνη, αλλά ποιος ξέρει, καθώς τα μπαράκια αυτά αναδύονται, τα επόμενα χρόνια η πόλη θα μπορούσε να έχει μια δική της ακμάζουσα οικογένεια μπίρας.