Κερδίζοντας Πόντους και Μίλια Μέσα από την Κοινωνική Μέτρηση των Μέσων

Μάθετε πώς να κερδίζετε μίλια, πόντους και προνόμια μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Πρόσφατα παρατήρησα ότι μερικές από τις αγαπημένες μου μάρκες στρέφονται στο Facebook, το Twitter, το Snapchat, το Instagram και σε άλλα κοινωνικά κανάλια για να διαδώσουν τη λέξη για τα προγράμματα ανταμοιβής τους. Για παράδειγμα, η Starbucks χρησιμοποίησε πρόσφατα ένα φίλτρο Snapchat ως έναν τρόπο προώθησης του ανανεωμένου προγράμματος πιστότητας και της εφαρμογής για κινητά.

Εκτός από την απλή προώθηση των προγραμμάτων αφοσίωσής τους σε απευθείας σύνδεση, πολλά δημοφιλή προγράμματα αφοσίωσης επιτρέπουν στα μέλη να κερδίζουν πόντους, προνόμια και άλλα, συμμετέχοντας στις σελίδες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Τα προγράμματα αφοσίωσης που ενσωματώνουν κοινωνικές ανταμοιβές καθιστούν ακόμα πιο βολικό για εσάς να κερδίζετε προνόμια και πόντους. Καθώς περνάω μέσα από τα κοινωνικά μου κανάλια κάθε μέρα, μπορώ τώρα να ανταμείψομαι για δράσεις που πιθανόν να έκανα ούτως ή άλλως - σαν να μοιράζομαι μια φωτογραφία από το αγαπημένο μου ποτό Starbucks ή να διαγράφω την αγαπημένη μου στιγμή του Hilton. Εσείς μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές πίστης των κοινωνικών μέσων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα κέρδη σας από ανταμοιβές.

Παρακάτω είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε πόντους και προνόμια συμμετέχοντας με τα αγαπημένα σας εμπορικά σήματα στα κοινωνικά μέσα.

Αναπτύξτε το Δίκτυο κοινωνικών ανταμοιβών σας

Κερδίζοντας πόντους και ανταμοιβές είναι πιο εύκολο από ποτέ, όταν ακολουθείτε τις αγαπημένες σας μάρκες - όπως ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και εστιατόρια - σε κάθε έναν από τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Δεν χρειάζεται να ψάξετε και να αναζητήσετε ιστοσελίδες μάρκας όταν μπορείτε εύκολα να ρίξετε μια ματιά στο newsfeed σας στο Facebook ή στο Twitter για να μάθετε για νέες ευκαιρίες για να κερδίζετε πόντους και ανταμοιβές online.

Ωστόσο, εκπληκτικά, το 89% των ανθρώπων στα κοινωνικά μέσα δεν είναι οπαδοί των προγραμμάτων αφοσίωσης. Όσο περισσότερα προγράμματα πιστότητας και μάρκες ακολουθείτε on-line, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία για εσάς να κερδίσετε ανταμοιβές και πόντους.

Πάρτε τα βραβεία Marriott, για παράδειγμα. Σε μια πρόσφατη προσφορά κοινωνικών ανταμοιβών από το δημοφιλές πρόγραμμα αφοσίωσης, νέοι οπαδοί της σελίδας Instagram τους έλαβαν 500 πόντους ανταμοιβής για τα επόμενα.

Και το Hilton HHonors πραγματοποίησε μια παρόμοια προώθηση, προσφέροντας στους οπαδούς του στο Facebook αποκλειστική γνώση των επαναλαμβανόμενων κληρώσεων μουσικής τους μέσω της εκστρατείας # MusicMonday.

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στο διαδίκτυο

Δεδομένου ότι η κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο είναι ένα καθημερινό περιστατικό για τους περισσότερους χρήστες των κοινωνικών μέσων, σκεφτείτε να εμπλακείτε με τις αγαπημένες σας μάρκες στις σελίδες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και να κερδίσετε βραβεία και βραβεία για να το κάνετε αυτό. Η Lyft και η Southwest Airlines έδωσαν πρόσφατα στους οπαδούς τους την ευκαιρία να κερδίσουν μεγάλο με τον διαγωνισμό #BetterTogether τους κατά τη διάρκεια του μήνα 2016 Pride. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τίτλο "Τι σημαίνει υπερηφάνεια για εσάς" στο Twitter, το Instagram ή στο Facebook και την επισήμανση #BetterTogether και @lyft, λίγοι τυχεροί νικητές έλαβαν πίστωση Lyft και HotelTonight, καθώς και μια δωροκάρτα της Southwest Airlines για να δημιουργήσουν την απόλυτη φύγε. Αλλά η Southwest Airlines και η Lyft δεν είναι οι μόνες μάρκες που χρησιμοποιούν κοινωνικές εκστρατείες όπως αυτή για να ανταμείψουν τους πελάτες τους. Ελέγξτε τα εμπορικά σήματα ξενοδοχείων όπως το JW Marriott και το Waldorf Astoria, τα οποία προσφέρουν επαναλαμβανόμενες διοργανώσεις που ανταμείβουν τους ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους online. Καθώς τα προγράμματα πιστότητας συνεχίζουν να λαμβάνουν γνώση των συνήθων κοινωνικών μέσων των μελών, πιθανότατα θα δούμε περισσότερες προσφορές για κοινωνική συμμετοχή και ανταλλαγή εμπειριών στο διαδίκτυο.

Πατήστε Into Mobile Loyalty

Τα smartphones - επίσης γνωστά ως gatekeepers για κινητά βραβεία, πόντους και προνόμια - σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίζετε εν κινήσει. Ως μέλος αφοσίωσης, όχι μόνο μπορείτε να συνδεθείτε με τα αγαπημένα σας εμπορικά σήματα μέσω ιστοσελίδων και σελίδων κοινωνικών μέσων στο κινητό, αλλά μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε με εφαρμογές για κινητά που ενσωματώνουν πίστη στις προσφορές τους. Ενώ η εφαρμογή αφοσίωσης Starbucks μπορεί να είναι μία από τις πρώτες που επωφελείται πλήρως από τη σύνδεση ενός προγράμματος επιβράβευσης με μια εφαρμογή, η Taco Bell έκανε παρόμοια κίνηση μέσω της κινητής εφαρμογής Live Más. Μέσω της πρόσφατης συνεργασίας με την τεχνολογία κινητής αφοσίωσης, ο Kiip, οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν κουπόνια και αποκλειστικά παίζοντας το Taco Bell Explore (ένα παιχνίδι γρίφων που υποστηρίζεται από τον Kiip) και μπορούν ακόμη και να κερδίσουν ανταμοιβές από κοινωνικές στιγμές που συμβαίνουν εκτός εφαρμογής - ή να μοιραστείτε μια φωτογραφία στο Instagram.

Όταν είναι δυνατόν, συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε προγράμματα αφοσίωσης που δεν ενσωματώνουν μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις προσφορές ανταμοιβών τους, αλλά σας δίνουν επίσης την ευκαιρία να κερδίζετε μέσω των εφαρμογών τους για κινητά.