Πόρτο Ταξιδιωτικός Οδηγός

Απολαύστε το Πόρτο, ένα πολυσύχναστο κέντρο για το κρασί και το εμπόριο - και το εξαιρετικό φαγητό

Το Πόρτο, ή το Πόρτο , είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και πρωτεύουσα του νορμανδικού βορρά της Πορτογαλίας. Το Πόρτο επιλέχθηκε από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2001, η οποία έδωσε χρήματα στην πόλη για πολλές πολιτιστικές βελτιώσεις.

Η Πορτογαλία, λόγω της θέσης της στο δυτικό άκρο της Ευρώπης, έχει λιγότερους ταξιδιώτες από άλλους προορισμούς της Μεσογείου. Όμως, οι ατρόμητοι επισκέπτες ανταμείβονται με πανούργιες πόλεις και μέτρια τιμολόγια για φαγητό και ξενοδοχεία.

Πρόκειται για ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε μια διαμονή σε ένα υπέροχο αρχοντικό και να ζήσετε στην πολυτέλεια για περίπου 100 ευρώ μια νύχτα. Το Πόρτο είναι επίσης γνωστό ως ένα από τα καλύτερα μέρη για καλό φαγητό στην Πορτογαλία.

Γνωστή κυρίως για το εμπόριό του στο λιμάνι Port, το οποίο ταξιδεύει κατά μήκος του ποταμού Douro που ξεκινάει στην Ισπανία, το Πόρτο έχει για μακρά ιστορία γνωστό ως κοσμοπολίτικο εμπορικό κέντρο. Έχει ακόμα την αίσθηση της εργατικής τάξης του μπλε κολάρου, αλλά είναι ένα είδος κλάδου εργασίας του Vasco de Gama με ένα διαχρονικό ύφος. Θα δείτε μια σειρά αρχιτεκτονικών πολύτιμων λίθων από τη Ρωμαϊκή, Γοτθική, Μπαρόκ, Νεοκλασική και Αναγεννησιακή εποχή σε αυτή τη γραφική πόλη χτισμένη στους γκρεϊμένους βράχους στο στόμιο του ποταμού Douro.

Πόρτο - καλύτερος χρόνος για να πάει

Η άνθηση αμυγδάλων, μήλων, αχλαδιών, κερασιών, πορτοκαλιών και σύκων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή τον Φεβρουάριο. Το καλοκαίρι είναι ευχάριστο , με τους θαλάσσιους ανέμους να μετριάζουν το κλίμα. Αλλά περιμένετε λίγη βροχή το καλοκαίρι.

Για ιστορικούς χάρτες κλιματικών συνθηκών και τρέχοντα καιρό, ανατρέξτε στο Porto Travel Weather.

Σημαντικές Αξιοθέατα στο Πόρτο

Καθεδρικός ναός του 12ου αιώνα ή Se. Ο τεράστιος καθεδρικός ναός που ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα αλλά εκτεταμένα άλλαξε τον 18ο. Ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 12:30 και από τις 2:30 έως τις 7 το βράδυ.

Igreja de Sao Francisco - Γοτθική εκκλησία με απλή πρόσοψη αλλά τόνοι χρυσού-φύλλου επιχρυσωμένο μέσα.

Υπάρχει επίσης ένα μουσείο και κατακόμβες κάτω, το οποίο βρήκαμε πιο συναρπαστικό από πολλούς οδηγούς.

Ponte de D. Luis , η εμβληματική σιδερένια γέφυρα της πόλης, που χτίστηκε από έναν μαθητή του περίφημου Άιφελ .

Το Foodies θα ήθελε να επισκεφθεί το Mercado do Bolhão, την εικονική αγορά του Πόρτο στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

Μην χάσετε το Ribeira do Porto , το σύμπλεγμα κτιρίων, καπνιστών μπαρ και θαλασσινών εστιατορίων κατά μήκος της προκυμαίας.

Ένα από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία της Ευρώπης, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, βρίσκεται στο Πόρτο. Η Livraria Lello πωλεί βιβλία από το 1881. Σχεδιασμένη από τον Xavier Esteves, η πρόσοψη είναι νεο-γοτθική και η κατακόρυφη κόκκινη σκάλα ανάμεσα στα επίπεδα, οι διακοσμημένοι τοίχοι και οι οροφές και ο φεγγίτης από βιτρό θα σας μαγέψουν. Μπορείτε να δείτε το βίντεο αυτού του προορισμού: Περιηγηθείτε στον Καθεδρικό Ναό των Βιβλίων. Ο ιστότοπος Livraria Lello έχει μια ενιαία εικόνα χωρίς πολλές πληροφορίες (ακόμα), αλλά ο οδηγός Bookstore έχει καλή περιγραφή και περισσότερες εικόνες.

Αν θέλετε να φάτε περιτριγυρισμένο από βιβλία, θα χρειαστεί να δοκιμάσετε το βιβλίο, ένα νέο εστιατόριο στο Rua de Aviz 10 που σερβίρει πιάτα της νέας πορτογαλίας σε ένα λογοτεχνικό περιβάλλον υπό το φως των κεριών.

Μια σειρά από εκδρομές προσφέρονται για το Viator εάν θέλετε να πάτε πιο μακριά ή απλά θέλετε να κάνετε κάτι σαν μια περιήγηση στο Fado ή ποδηλασία της πόλης.

Δείτε: Περιηγήσεις Πόρτο & Βόρεια Πορτογαλία (βιβλίο άμεση).

Πού να πάτε για τις υπέροχες απόψεις του Πόρτο

Δοκιμή λιμανιού:

Port Wine Institute - Rua Ferreira Borges, 27 - 4050-116 Πόρτο Τηλ: ++ 351 222071600 - Fax: ++ 351 222071699. Ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε πολλούς τύπους λιμανιών σε μια ατμόσφαιρα καθιστικού.

Το Solar do Vinho do Porto Rua Entre-Quintas 220 εκτός από το Jardim do Poalacio de Cristal.

Η Vila Nova de Gaia είναι ένα παραθαλάσσιο νότιο προάστιο του Πόρτο που κείται στις απότομες όχθες του Douro, όπου τα καταλύματα κρασιού Port δεσπόζουν στο τοπίο.

Υπάρχουν πάνω από 50 παραγωγοί λιμένων εντός των στενών λωρίδων όπου τα κρασιά παλαιώνονται και αναμειγνύονται. Οι εκδρομές και η γευσιγνωσία είναι απαραίτητη για έναν επισκέπτη με γεύση για το κρασί Port.

Porto Γραφείο Τουρισμού

Κεντρικό Γραφείο Τουρισμού Πόρτο - Rua Clube dos Fenianos 25 ανοιχτό 9-5: 30. Πάρτε ένα χάρτη της πόλης εδώ.

Αεροδρόμια

Το Porto εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Francisco Sa Carneiro. Το AeroBus τρέχει στο κύριο οπισθέλκυστρο του Porto, Avenida dos Aliados, κάθε μισή ώρα μεταξύ 7 π.μ. και 7:30 μ.μ.

Σταθμοί τρένων στο Πόρτο

Το Πόρτο, ένα κέντρο για τα τρένα στη βόρεια Πορτογαλία , έχει τρεις σταθμούς τρένων. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για κάθε αμαξοστοιχία που προέρχεται από οποιοδήποτε σταθμό στον κεντρικό σταθμό του Σάο Μπέντο . (Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τις τοιχογραφίες των κεραμιδιών azulejo ενώ βρίσκεστε στο σταθμό.)

Ένα τρένο IC από τη Λισαβόνα διαρκεί 3 1/2 ώρες, ένα περιφερειακό τρένο μία ώρα περισσότερο.

Οδήγηση χάρτη

Ο χάρτης 940 της Michelin καλύπτει μόνο την Πορτογαλία, οπότε είναι αρκετά λεπτομερής για να δείξει μικρότερες πόλεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα έναν λεπτομερή και πρόσφατο χάρτη της Πορτογαλίας, εάν οδηγείτε ( χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Ισπανία, καθώς αυτό καθιστά τον χάρτη λιγότερο λεπτομερή συνολικά), καθώς η εισροή χρημάτων από την ΕΕ φάνηκε να δημιουργεί μια έκρηξη στην κατασκευή δρόμων και την αλλαγή δρομολογίων. Μπορείτε να πάρετε ένα στα περισσότερα βενζινάδικα στην Πορτογαλία αρκετά φθηνά

Porto Weather και το κλίμα

Το Πόρτο έχει ήπιο καιρό με ελάχιστη πιθανότητα βροχής την καλοκαιρινή περίοδο, παρόλο που η βροχή πέφτει περισσότερο από ό, τι στη Λισαβόνα κατά τους χειμερινούς μήνες: Πόρτο Πόρτο Πορτογαλία και κλίμα.

Φαγητό και εστιατόρια

Το Porto είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε πορτογαλική κουζίνα, από το διάσημο σάντουιτς "Francesinha" (ζαμπόν, λουκάνικο τυρί, ψητό βοδινό κρέας ...) στο εστιατόριο με θέατρο Michelin στο The Yeatman που επιβλέπει ο σεφ Ρικάρντο Κόστα, το δικό του γύρισμα στα παραδοσιακά πορτογαλικά πιάτα.

Υπάρχουν πολλά μέρη που σας επιτρέπουν να τρώτε καλά για λίγο. Μέσω Twitter, ο Sean Smith μας λέει: "Αν είσαι στο Πόρτο και θέλεις να φας φθηνά, πρέπει να δοκιμάσεις το Casa Guedes. Καλύτερο σάντουιτς με τυρί χοιρινό και πρόβειο γάλα στον κόσμο & φτηνό." (Casa Guedes, Praça dos Poveiros 130, 4000 Πόρτο, τηλ. 222 002 874)

Εάν είστε κοντά στην εικονική αγορά του Πόρτο, απολαύστε κάποια παλιά κομψότητα στο Majestic Cafe. Ένα άλλο μέρος για να απολαύσετε ένα φθηνό σνακ ή το μεσημεριανό γεύμα κοντά στην αγορά είναι το Pasteis de Chaves, όπου οι νόστιμες ζύμες που προέρχονται από τη βόρεια συνοριακή πόλη Chaves είναι γεμιστές με μοσχάρι, λαχανικά ή ακόμα και σοκολάτα.

Απολαύσαμε τον "κόσμο γευσιγνωσίας" του Foz Velha σε ένα πρόσφατο ταξίδι. Ο σεφ Marco Gomes μας εντυπωσίασε με μικρές πλάκες εξαιρετικού φαγητού, που ποτέ δεν έρχονται πολύ μακριά από την παράδοση, παρά το γεγονός ότι τα τρόφιμα είναι εντελώς μοντέρνα, φρέσκα και συναρπαστικά για να τα βλέπουν και να τρώνε.

Αν βρίσκεστε στο Porto Vinum γύρω στα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το εστιατόριο του Graham's Port Lodge, φιλοξενεί το "Jornadas do Boi de Trás-os Montes". Ξηρός ηλικιωμένος τεχνίτης έθεσε βόδι; Δείτε την παλιά πορτογαλική βόχα - μια εκπληκτική γαστρονομική εμπειρία!

Και τέλος, το Πόρτο προσφέρει στο περιστασιακό δείπνο κάποια σπουδαία εμπειρία φαγητού. Η γιορτή της Anita παρέχει μερικά από τα αγαπημένα της: τα καλύτερα tascas και tabernas στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Πού να μείνετε στο Πόρτο

Το κορυφαίο Sheraton Porto Hotel & Spa - Πόρτο είναι ιδιαίτερα επαίρεται από τους χρήστες Venere για την εξυπηρέτηση και ευρύχωρα δωμάτια.

Το Eurostars Das Artes βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, κοντά στις σημαντικότερες γκαλερί τέχνης και την εμπορική και ιστορική περιοχή Boavista. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Ponte Dom Luis, το Torre dos Clerigos, το Mercado do Bolhao και την παραδοσιακή περιοχή Ribeira. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. "

Μια αξιοπρεπής επιλογή του προϋπολογισμού είναι το Hotel Pensão Cristal - Πόρτο κοντά στον ποταμό.

Ένα νέο ξενοδοχείο στο κέντρο του Πόρτο, το InterContinental Porto - Palacio das Cardosas Hotel συνιστάται από τον οδηγό των γαμήλιων διακοπών μας.

Διαμονή κοντά στη Nova de Gaia

Η διαμονή σας στη Vila Nova de Gaia είναι μια επιλογή, αν και δεν είναι εντελώς ικανοποιητική. Ενώ θα βρίσκεστε πιο κοντά στα λιμενικά σπίτια, αυτά είναι κυρίως κάτω από το επίπεδο της κύριας πόλης, και πεζοπορία εκεί για δείπνο μπορεί να βάλει μια μεγάλη πίεση στα πόδια σας. Υπάρχουν μερικά μεγάλα, full-service ξενοδοχεία εδώ, όπου μπορείτε να μείνετε αρκετά φτηνά.

Ένα εξαιρετικό μέρος για φαγητό στη Vila Nova de Gaia βρίσκεται στα έργα Taylor Port, όπου θα βρείτε το Restaurante Barao Fladga. Μεγάλη κουζίνα, κρασί και θέα σε λογικές τιμές με καλό κρασί.