Ψάρεμα πάγου του Κονέκτικατ

Πού να ψάρια πάγου και πώς να εισαγάγει τα παιδιά σας στο αθλητισμό στο CT

Από όλες τις χειμερινές υπαίθριες δραστηριότητες στο Κονέκτικατ, η αλιεία με πάγο απαιτεί την περισσότερη υπομονή και σθένος. Ωστόσο, οι ανταμοιβές μπορεί να είναι ενθουσιώδεις, ειδικά εάν μοιραστείτε το άθλημα με τα παιδιά.

Όταν το χειμώνα αρπάζει το Κοννέκτικατ με την παγωμένη λαβή του, οι ευκαιρίες αλιείας πάγου αφθονούν σε ολόκληρη την επικράτεια και το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβαλλοντικής Προστασίας (DEEP) έχει προγράμματα για να ενθαρρύνει οικογένειες με παιδιά να αγκαλιάσουν το άθλημα.

Το 2012, το Κονέκτικατ αναθεώρησε τον κανονισμό του περιορίζοντας τα παιδιά κάτω των 16 ετών στην αλιεία πάγου με μόνο δύο συσκευές (tip-ups, floats / bobbers ή χειροκίνητες συσκευές). Τώρα, τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν έως και έξι συσκευές, το καθένα με μέχρι τρία δολώματα -όπως οι ενήλικες- αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας τους και αναπτύσσοντας ένα δια βίου πάθος για την επιδίωξη.

Το Πρόγραμμα CARE του Κέντρου Υδατικών Πόρων του DEEP (CARE) διατηρεί Μαθήματα Ψαρέματος Πάγου σε τοποθεσίες γύρω από το κράτος κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο για να εισαγάγει το άθλημα σε νέους λάτρεις όλων των ηλικιών. Τα παιδιά μπορούν επίσης να δοκιμάσουν την αλιεία με πάγο σε ελεύθερη και διασκεδαστική χειμερινή εκδήλωση (επιτρέποντας συνθήκες πάγου): το πάρκο δεν έχει απομείνει στο εσωτερικό του Great Park Pursuit στο Burr Pond State Park στο Torrington, CT, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

Η περίοδος αλιείας πάγου του Connecticut ξεκινά όταν ο πάγος στις λίμνες και τις λίμνες φτάνει σε ένα ασφαλές πάχος τουλάχιστον 4 ίντσες και γενικά τρέχει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου (ορισμένες λίμνες μπορούν να αλιεύονται μέχρι το τέλος Μαρτίου).

Πού είναι τα καλύτερα μέρη για ψάρια πάγου στο Κονέκτικατ;

Οι δημοφιλείς προορισμοί για τους χειμερινούς ψαράδες στο ανατολικό Κονέκτικατ περιλαμβάνουν:

Στο Δυτικό Κοννέκτικατ , δοκιμάστε το ψάρεμα πάγων σε:

Οι Χάρτες Λίμνης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο

Αν είστε νέοι στο άθλημα της αλιείας με πάγο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ορισμένα βασικά στοιχεία ασφαλείας . Το πάχος του πάγου ποικίλλει λόγω ποικίλων περιβαλλοντικών παραγόντων, οπότε φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά τον πάγο σε κάθε λίμνη πριν ξεκινήσετε κάθε φορά.

Φροντίστε να ντυθείτε για τις καιρικές συνθήκες, και ποτέ μόνο τα ψάρια πάγου.

Η αλιεία πάγου απαιτεί έγκυρη άδεια αλιείας του Connecticut , η οποία μπορεί να αγοραστεί σε αίθουσες πόλεων, καταστήματα δολωμάτων και καταστημάτων και πολλά καταστήματα που πωλούν υπαίθριο αθλητικό εξοπλισμό. Οι άδειες αλιείας κατοικούντων και μη μόνιμων κατοίκων μπορούν επίσης να αγοραστούν μέσω διαδικτύου.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς αλιείας του Κοννέκτικατ και τους προορισμούς, κατεβάστε τον οδηγό του Connecticut Angler's σε μορφή .pdf ή ψηφιακού βιβλίου ή καλέστε το DEEP Inland Fisheries Division στο 860-424-FISH (3474) για να ζητήσετε το αντίγραφό σας.

Ακόμα δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω; Κάντε κράτηση για ένα ταξίδι αλιείας με ποδήλατο στο Κονέκτικατ με τον καπετάνιο Blaine Anderson. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συσσωρεύσετε και να φέρετε ζεστά ροφήματα, φαγητό και τη φωτογραφική σας μηχανή. Θα παρέχει οδηγίες και εξοπλισμό κορυφαίας ποιότητας.