Πύργο του Άιφελ Γεγονότα και Στιγμιότυπα για τους Επισκέπτες

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας

Δεδομένου ότι ο Πύργος του Άιφελ έχει αποκτήσει μια τέτοια εικονική κατάσταση σε όλο τον κόσμο, γίνεται αντικείμενο ατελείωτης γοητείας, καθώς και το κλισέ της επιλογής του για την εκπροσώπηση του Παρισιού, μπορεί να είναι εύκολο να γυαλίζει την επιφάνεια όταν το επισκέπτεται και να αγνοεί τη συναρπαστική (και ταραχώδη) . Η αξιοσημείωτη κατασκευή του πύργου είναι επίσης κάτι που οι τουρίστες συχνά αποτυγχάνουν να εκτιμήσουν, γι 'αυτό σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το θαυμάσιο μνημείο προτού να ανεβείτε στην κορυφή και να κοιτάξετε έξω - χωρίς αμφιβολία, θα πάρετε μια πολύ πιο πλούσια εκτίμηση γι' αυτό.

Βασικές Ημερομηνίες στην Ιστορία του Πύργου

Μάρτιος 1889: Ο πύργος αποκαλύπτεται στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού το 1889. Ο Γάλλος μηχανικός Gustave Eiffel καταφέρνει να δει το σχέδιό του μέσω παρά την παθιασμένη διαμαρτυρία. Ο πύργος κατασκευάστηκε από 18.038 ξεχωριστά κομμάτια (κυρίως σιδήρου) και ζυγίζει συνολικά 10.1 τόνους. Παρ 'όλα αυτά, παραμένει σχετικά ελαφρύ.

1909-1910: Ο πύργος είναι σχεδόν κατεστραμμένος, αλλά σώζεται λόγω της χρησιμότητάς του ως ραδιοφωνικού πύργου. Μερικές από τις πρώτες ραδιοφωνικές μεταδόσεις στον κόσμο μεταδίδονται εδώ.

1916: Οι πρώτες διατλαντικές τηλεφωνικές μεταδόσεις πραγματοποιούνται από τον πύργο.

Κύρια σημεία: Πρώτο επίπεδο

Το πρώτο επίπεδο του πύργου διαθέτει μια κυκλική γκαλερί που δίνει στους επισκέπτες μια επισκόπηση της ιστορίας και του σχεδιασμού του πύργου, καθώς και μια εισαγωγή σε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα και μνημεία του Παρισιού.

Ένα τμήμα της σπειροειδούς σκάλας που οδηγούσε κάποτε από το δεύτερο όροφο στο ανώτερο επίπεδο εμφανίζεται στο πρώτο επίπεδο.

Η σκάλα τελικά αποσυναρμολογήθηκε το 1983.

Μπορείτε επίσης να δείτε την υδραυλική αντλία που μόλις παρέσχε νερό σε έναν πρώην ανελκυστήρα.

Το "FerOscope" είναι ένα πληροφοριακό εκθετήριο που είναι εγκατεστημένο σε μία από τις δοκούς του πύργου. Τα διαδραστικά βίντεο, οι προβολές φωτός και άλλα μέσα παρέχουν στους επισκέπτες μια υποβλητική ματιά στο πώς κατασκευάστηκε ο πύργος.

Το «Παρατηρητήριο της Κορυφαίας Κίνησης του Πύργου» είναι μια δέσμη λέιζερ που παρακολουθεί την ταλάντωση του πύργου υπό την επίδραση του ανέμου και της θερμοκρασίας.

Πανοραμικοί δείκτες τοποθεσιών και μνημείων ορατοί από το πρώτο επίπεδο, καθώς και ιστορικά πάνελ που ανιχνεύουν την ιστορία του πύργου, τοποθετούνται γύρω από τη γκαλερί. Μπορείτε επίσης να δείτε την πόλη με λεπτομέρεια από ένα ηλεκτρονικό τηλεσκόπιο.

Κύρια σημεία: Δεύτερο επίπεδο

Το δεύτερο επίπεδο προσφέρει αξιοσημείωτα πανοράματα της πόλης, καθώς και περισσότερη εικόνα για την ιστορία και την κατασκευή του πύργου. Οι κινούμενες σκηνές παραθύρων αναφέρουν μια οπτική ιστορία της μοναδικής ιστορίας του πύργου.

Μπορείτε να απολαύσετε αληθινά ζαλιστικές προοπτικές του εδάφους μέσα από το γυάλινο δάπεδο. Για άλλη μια φορά, αυτό πιθανώς δεν συνιστάται για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε ίλιγγο!

Πανοραμικές απόψεις ανώτατου επιπέδου: Ορόσημα για να κοιτάξουμε

Ο τελευταίος όροφος προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρη την πόλη, καθώς και εστιατόριο υψηλής ποιότητας. Η αναρρίχηση του ανελκυστήρα των 18 μέτρων (59 πόδια) σας επιτρέπει επίσης να εκτιμήσετε πλήρως το περίτεχνο μεταλλικό πλέγμα του πύργου. Η ανασύσταση του γραφείου του Gustave Eiffel χαρακτηρίζει τις κηρώδεις μορφές του Gustave και τον αμερικανικό εφευρέτη Thomas Edison. ενώ οι πανοραμικοί δείκτες και οι δείκτες θεώρησης σας βοηθούν να προσδιορίσετε τα ορόσημα της πόλης .

Νυχτερινές Εμφανίσεις: Φωτεινή Γραμμή

Βλέποντας από απόσταση, ο πύργος εκρήγνυται σε μια λαμπερή απεικόνιση φωτός κάθε ώρα μετά το βράδυ, μέχρι τις 2 το πρωί το καλοκαίρι. Αυτή η οθόνη καθίσταται δυνατή από 335 προβολείς, καθένας από τους οποίους είναι εξοπλισμένος με λαμπτήρες νατρίου υψηλής ισχύος. Το έντονο αφρώδες αποτέλεσμα δημιουργείται από τις δοκοί που γυρίζουν προς τα πάνω μέσα από τη δομή του πύργου.