Αναθεώρηση: Ο παγκόσμιος προσαρμογέας Skross MUV USB

Δεν είναι τέλειο, αλλά για μερικούς ταξιδιώτες, είναι αρκετά κοντά

Οι προσαρμογείς ταξιδίου αποτελούν βασικό στοιχείο σε κάθε πρακτορείο ειδήσεων του αεροδρομίου και για τους λόγους αυτούς οι περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες τις χρησιμοποιούν. Με μια δωδεκάδα ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους υποδοχών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε όλο τον πλανήτη, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος προτού να βρεθείτε να χρειαστείτε ένα εάν ταξιδεύετε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρόλο που είναι τόσο απλή ιδέα, είναι αξιοσημείωτο πόσο συχνά οι κατασκευαστές αυτών των αξεσουάρ τους κάνουν λάθος.

Συχνά είναι ογκώδη και βαριά, πέφτουν από τις πρίζες, σπάνε εύκολα ή κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι αξίζουν.

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά μοντέλα όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με κανένα από αυτά. Η SKROSS έστειλε τον παγκόσμιο προσαρμογέα για ανασκόπηση, για να δει αν θα μπορούσε να είναι αυτός που τελικά άλλαξε γνώμη.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το SKROSS έχει πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Παγκόσμιου Προσαρμογέα: γειωμένο και αποκομμένο, ενσωματωμένες ή προαιρετικές θύρες USB, μικρές και μεγάλες, με φορητά συσσωρευτές μπαταριών και πολλά άλλα.

Το δείγμα αναθεώρησης ήταν το MUV USB, ένας δικύλινδρος προσαρμογέας με ένα ζεύγος ενσωματωμένων υποδοχών USB, που λειτουργεί σχεδόν σε κάθε χώρα.

Όπως και οι περισσότεροι καθολικοί προσαρμογείς, δεν είναι ούτε μικρό ούτε ελαφρύ. Στην άκρη, η κορύφωση δίνει την εντύπωση ότι είναι καλά κατασκευασμένη και δεν είναι πιθανό να σπάσει αμέσως. Θα παρατηρήσετε το βάρος, όμως.

Εκτός από τα βύσματα των ΗΠΑ με δύο πείρους, οι υποδοχές εισόδου επίσης χειρίζονται τα βύσματα Ευρώπης / Ασίας, Αυστραλίας / Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό είναι χρήσιμο αν αγοράσετε ένα gadget ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, αφού θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσω αυτού του προσαρμογέα όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Όπως αναφέρθηκε, τα βύσματα εξόδου ασχολούνται σχεδόν παντού στον κόσμο με μια οπτική λίστα επιλογών στη σελίδα του προϊόντος. Επιλέγετε τον τύπο που θέλετε με ένα από τα μαύρα ρυθμιστικά στο πλάι, τα οποία ωθούν προς τα έξω τις απαραίτητες ακίδες.

Για να αποσύρετε, πατήστε ένα κουμπί απελευθέρωσης στην άλλη πλευρά και επιστρέψτε το ρυθμιστικό στην αρχική του θέση.

Ο προσαρμογέας μπορεί να χειριστεί τάσεις που κυμαίνονται από 100 έως 250 βολτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό. Όπως πάντα, συγκρίνετε το εύρος τάσης της συσκευής σας με εκείνο που χρησιμοποιείται στη χώρα όπου πηγαίνετε και αγοράστε έναν μετατροπέα τάσης αν χρειαστεί.

Οι δύο υποδοχές USB στο επάνω μέρος του προσαρμογέα μπορούν να εκπέμπουν συνολικά 2.1 μps. Αυτό αρκεί για να χρεώσετε ένα ζευγάρι smartphones ή άλλα μικρά gadgets, ή ένα iPad από μόνο του, σε τακτική ταχύτητα. Δεν είναι αρκετό να φορτίσετε γρήγορα την τελευταία γενιά των τηλεφώνων, οπότε αν αυτό είναι κάτι που θέλετε, θα πρέπει να συνδέσετε το συνηθισμένο φορτιστή τηλεφώνου σε αυτόν τον προσαρμογέα αντί να χρησιμοποιήσετε τις θύρες USB του.

Δοκιμές πραγματικού κόσμου

Έχω χρησιμοποιήσει τώρα τον προσαρμογέα USB MUV στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τη Νοτιοανατολική Ασία, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, και για καλό μέτρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με δύο βύσματα και βύσματα USB. Ακόμη και μετά από αρκετούς μήνες που χτυπιούνται γύρω από ένα σακίδιο, ο προσαρμογέας δεν παρουσιάζει ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς.

Σε όλες τις χώρες, οι απαραίτητες καρφίτσες ολισθαίνουν και ασφαλίζονται σταθερά στη θέση τους μέχρι να πατηθεί το κουμπί απελευθέρωσης.

Σε αντίθεση με ορισμένους προσαρμογείς, οι ευρωπαϊκές καρφίτσες είχαν αρκετό μήκος για να ταιριάζουν στις εσοχές που βρίσκονται συχνά σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Ανεξάρτητα από τους τύπους υποδοχών που χρησιμοποιούνται, ο προσαρμογέας προσαρμόζεται σφιχτά μέσα τους χωρίς να κάμπτεται ή να περιστρέφεται, ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο μισό του τείχους. Ένας βαρύς φορητός φορτιστής έμεινε σταθερός στη θέση του, όπως και ο ίδιος ο προσαρμογέας. Αυτό δεν συμβαίνει με σχεδόν οποιονδήποτε άλλο προσαρμογέα γενικής χρήσης που έχω δοκιμάσει - πολλοί από αυτούς πέφτουν κατ 'ευθείαν από τις χαλαρές πρίζες ρεύματος που βρίσκετε συχνά στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία μόλις έχουν κάποιο πραγματικό βάρος σε αυτές - και είναι ένα καθορισμένο πλεονέκτημα για το SKROSS.

Οι υποδοχές USB έγιναν όπως αναμενόταν, φορτώνοντας ένα τηλέφωνο και το Kindle με κανονική ταχύτητα ακόμα και όταν τροφοδοτούσα επίσης ένα φορητό υπολογιστή από τον προσαρμογέα, αλλά επιβραδύνωνε όταν άλλαζα το Kindle για ένα tablet.

Όταν δεν ταξιδεύω, χρησιμοποιούσα καθημερινά τον προσαρμογέα ταξιδιού SKROSS MUV USB, για να φορτώνω το τηλέφωνό μου μέσω ενός φορτιστή USB υψηλής ισχύος τριών καναλιών που έχω πάρει αλλού στον κόσμο.

Η λειτουργία γρήγορης φόρτισης λειτουργεί τέλεια με αυτό το φορτιστή και έχει κάνει αυτό χωρίς απολύσεις για σχεδόν δύο χρόνια. Δεδομένου ότι οι προσαρμογείς ταξιδίου δεν είναι απαραίτητα για να χειριστούν αυτό το είδος του μακροπρόθεσμου, καθημερινού φόρτου εργασίας, αυτό είναι ένα άλλο tick στο κουτί για την κατασκευή και την ανθεκτικότητα αυτού του μοντέλου.

Ένα ωραίο άγγιγμα από τους κατασκευαστές είναι η χρήση ενός αχνό κόκκινο LED για να δείξει ότι ο προσαρμογέας έχει ισχύ, και όχι οι μπλε εκδόσεις για τα μάτια σε πολλά άλλα. Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο του ξενοδοχείου, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα λαμπερό φως που σας κρατά ξύπνιο ενώ φορτίζετε το τηλέφωνό σας. Οι περισσότεροι από τους άλλους προσαρμογείς μου κατέληξαν με ταινία ταινίας αγωγών πάνω από το LED, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ.

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα με αυτό το μοντέλο προσαρμογέα ταξιδιού είναι η έλλειψη μιας γειωμένης πρίζας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Macbook και άλλους φορτιστές για φορητούς υπολογιστές ή άλλες συσκευές υψηλής αποστράγγισης που απαιτούν αυτή την τρίτη στρογγυλή τρύπα.

Για κάποιους ταξιδιώτες, αυτό δεν θα είναι καθόλου θέμα. Εάν όμως σας επηρεάζει, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείτε το World Adapter Pro Light USB World, το οποίο χειρίζεται τα βύσματα τριών ακίδων. Σε αντίθεση με κάποια άλλα μοντέλα, το Pro Light USB World μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα τη φόρτιση τόσο από την πρίζα όσο και από την πρίζα USB.

Ετυμηγορία

Έτσι, αυτό έχει αλλάξει γνώμη για τους προσαρμογείς ταξιδιού; Η απάντηση είναι: σχεδόν. Είναι εύκολα ο καλύτερος διπλού πόλου προσαρμογέας που έχω χρησιμοποιήσει.

Είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο, λειτουργεί καλά τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό. Αυτό το ζεύγος υποδοχών USB σήμαινε ότι μπορώ να φορτώσω όλα από τα οποία ταξιδεύω από μία μόνο πρίζα τοίχου ταυτόχρονα. Δεδομένης της έλλειψης υποδοχών σε ορισμένα δωμάτια του ξενοδοχείου, δεν έχει σημασία στα αεροδρόμια, στις μεταφορές και αλλού, αυτό είναι καλό, ακόμα κι αν δεν μπορώ πάντα να χρεώνω με μεγάλη ταχύτητα

Σε έναν τέλειο κόσμο, ο προσαρμογέας θα είναι λίγο πιο αδύνατος, αφού είναι σίγουρα δυνατό να εμποδίσετε τις παρακείμενες πρίζες τοίχου όταν το χρησιμοποιείτε. Η εταιρεία κάνει πράγματι μια μικρότερη έκδοση, αλλά με αυτό το μοντέλο, οι υποδοχές USB γίνονται μία από τις επιλογές.

Η τιμή του προσαρμογέα, επίσης, αξίζει να σημειωθεί. Είναι ένα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας, και η τιμή του είναι περίπου $ 40.

Αν η SKROSS έφτιαξε ένα μοντέλο που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου, το Pro και το MUV Micro, θα ήταν πιθανότατα ο καλύτερος γενικός προσαρμογέας ταξιδιού στην αγορά. Αυτή η έκδοση έρχεται κοντά, όμως, και για όσους δεν μεταφέρουν Macbooks ή άλλες συσκευές με βύσματα τριών πείρων όταν ταξιδεύουν, είναι ιδανική.

Ελέγξτε τις τιμές στο Amazon.