Πώς να φτάσετε από την Ισπανία στην Πορτογαλία

Εξερευνήστε και τις δύο χώρες της Iberia, όχι μόνο ένα

Μόνο το 15% της Ιβηρικής χερσονήσου αναλαμβάνεται από την Πορτογαλία, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι ήταν ακόμη λιγότερο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο σπάνια οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Ισπανία εξετάζουν επίσης την επίσκεψη στην Πορτογαλία. Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε την Πορτογαλία στη διαδρομή σας και θα πρέπει να θεωρήσετε τουλάχιστον τη Λισαβόνα και το Πόρτο.

Επισκεφθείτε την Πορτογαλία από την Ισπανία: Συνοπτικά

Τα βασικά γεγονότα για το πώς να έχεις την πλήρη περιπέτεια της Ιβηρικής.

Πώς να έρθετε από την Ισπανία στη Λισαβόνα

Τα κοινά δρομολόγια από την Ισπανία προς τη Λισαβόνα περιλαμβάνουν

Μαδρίτη στη Λισαβόνα μέσω της Avila, της Σαλαμάνκα και / ή της Coimbra

Η πιο δημοφιλής διαδρομή από την Ισπανία στην Πορτογαλία είναι από τη Μαδρίτη έως τη Λισαβόνα Είναι δυνατόν να πάρετε απευθείας τρένο από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα, αλλά με το τρένο να σταματά σε ενδιαφέροντες προορισμούς όπως η Avila , με τα εκπληκτικά καλά διατηρημένα τείχη της πόλης, τη Σαλαμάνκα με το διάσημο Plaza Mayor και τη συναρπαστική πανεπιστημιακή πόλη Coimbra στην Πορτογαλία , γιατί να μην κάνουμε μερικές στάσεις;

Το ταξίδι με το τρένο δεν είναι πραγματικά η πιο γρήγορη διαδρομή προς τη Λισαβόνα από τη Μαδρίτη, καθώς διαρκεί πολύ για να φτάσει στη Λισαβόνα, αν και είναι ο πιο άνετος τρόπος. Διαβάστε παρακάτω για τον ελαφρώς πιο γρήγορο τρόπο.

Μαδρίτη στη Λισαβόνα μέσω της Μερίδας και / ή του Κάσερες Με τρένο και λεωφορείο

Ο Caceres συνδέθηκε επίσης με την Πορτογαλία με το τρένο, αλλά η πίστα δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Ωστόσο, υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία από το Κάσερες στη Λισαβόνα και τη Μερίδα στη Λισαβόνα.

Ποια από αυτά είναι καλύτερη; Θα πήγαινα για Merida κάθε φορά. Τα ρωμαϊκά ερείπια της Μερίδας είναι τα καλύτερα στην Ισπανία.

Σεβίλλη στη Λισαβόνα μέσω της Μερίδας

Εάν θα είστε στην Ανδαλουσία και στη συνέχεια θέλετε να κατευθυνθείτε δυτικά στην Πορτογαλία, η Σεβίλλη στη Λισαβόνα είναι μια καλή επιλογή. Το άμεσο λεωφορείο διαρκεί επτά και μισή ώρα, αλλά μπορείτε να μεταβείτε μέσω της Μερίδας. Η Σεβίλλη στη Μερίδα διαρκεί τρεις ώρες και η Μερίδα στη Λισαβόνα διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Η αναμονή για τη σύνδεσή σας θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την απευθείας μετάβαση, αλλά η Μέριδα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφτείτε, οπότε γιατί να μην σπάσετε το ταξίδι σας με μια ενδιάμεση στάση;

Πώς να φτάσετε από την Ισπανία στο Πόρτο

Το Πόρτο είναι προσβάσιμο από την Ισπανία από δύο κατευθύνσεις:

Πώς να φτάσετε από την Ισπανία στο Αλγκάρβε

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Αλγκάρβε στη νότια ακτή, η προφανής σύνδεσή σας είναι μέσω της Σεβίλλης. Ελέγξτε πώς να φτάσετε από το Faro στη Σεβίλλη .