Σεισμοί στην Αριζόνα

Μύθος ή πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν σεισμοί στην Αριζόνα.

Φοίνιξ, Αριζόνα Έχει εμπειρία σε σεισμούς;

Ένας από τους λόγους που τόσοι πολλοί άνθρωποι έρχονται να ζήσουν στην Αριζόνα είναι επειδή υπάρχουν λίγες φυσικές καταστροφές . Μόλις έχουν ζήσει από πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, τυφώνες και σεισμούς στην Καλιφόρνια, τείνουν να αναζητούν μια τοποθεσία όπου είναι λιγότερο πιθανό να πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους κάθε άλλο έτος.

Αν και οι σεισμοί είναι σπάνιοι στην Αριζόνα, και όταν συμβαίνουν εκεί συνήθως δεν είναι καμία καταστροφή, συμβαίνουν.

Οι σεισμοί μεγέθους μεταξύ 2 και 3 είναι αρκετά συνηθισμένοι, κυρίως στο βόρειο ορεινό μισό του κράτους. Στις 9 Μαΐου 2009 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3.1 κοντά στις λίμνες Cordes, Αριζόνα. Αυτό είναι μόνο 80 μίλια από το κέντρο του Φοίνιξ. Το 1976 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών στην κοιλάδα Chino, περίπου 100 μίλια βόρεια του Φοίνιξ. Στις 28 Ιουνίου 2014, η Γεωλογική Έρευνα των Η.Π.Α. ανέφερε σεισμό μεγέθους 5.2 περίπου στις 10 μ.μ., στο κέντρο της νοτιοανατολικής Αριζόνα, περίπου 35 μίλια ανατολικά του Safford. Οι τρόμοι έγιναν αισθητές στο Φοίνιξ. Τον Νοέμβριο του 2015, τρεις σεισμοί, που κυμαίνονταν από 3,2 έως 4,1 βαθμούς κλίμακας Ρίχτερ, έλαβαν χώρα κοντά στην πόλη Black Canyon City, η οποία απέχει λιγότερο από 50 μίλια βόρεια του Φοίνιξ .

Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα μελετά τη σεισμική δραστηριότητα στην Αριζόνα και διατηρεί έναν χάρτη των ρωγμών της Αριζόνα. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με όλους τους πρόσφατους σεισμούς από την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα.

Κατώτατη γραμμή: Η δήλωση ότι δεν υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στην Αριζόνα είναι ψευδής.

Είναι μύθος. Έχουμε σεισμούς στην Αριζόνα, αλλά σπάνια, αν ποτέ, έχουν ως αποτέλεσμα ζημιές ή τραυματισμούς.