Τι είναι ο HOA και ποιος είναι ο σκοπός του;

Η ένωση ιδιοκτητών σπιτιού: Άγγελος ή διάβολος;

Οι ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού, ή HOAs, είναι επίσημες νομικές οντότητες που δημιουργήθηκαν για να διατηρήσουν κοινούς χώρους. έχουν την εξουσία να επιβάλλουν περιορισμούς της πράξης. Οι περισσότερες εξελίξεις στο συγκυριαρχία και στην πόλη, καθώς και πολλές νεότερες υποδιαιρέσεις μιας οικογένειας, έχουν HOAs, τα οποία δημιουργούνται συνήθως όταν χτίζεται η ανάπτυξη. Οι συμβάσεις, οι όροι και οι περιορισμοί (CC & R's) εκδίδονται σε κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού, και οι HOAs δημιουργούνται για να εξασφαλίζεται ότι τηρούνται, προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα και η αξία των εμπλεκόμενων περιουσιακών στοιχείων.

Χαρακτηριστικά ενός συνδέσμου ιδιοκτητών σπιτιού

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κοινοτικών Σωματείων:

Στην περιοχή Phoenix, κάθε κοινότητα είναι ελαφρώς διαφορετική.

Θα διαπιστώσετε ότι είναι σύνηθες για μια ένωση ιδιοκτητών σπιτιού να χειριστεί όλα ή κάποια από τα ακόλουθα:

Άλλοι περιορισμοί που μπορεί να επιβληθούν από ένα HOA: στάθμευση στο δρόμο, έγκριση τοπίου ή είδη φυτών, ανοιχτή πόρτα γκαράζ, περιορισμοί φράχτη, περιορισμοί στην πισίνα, ανέγερση στεφάνων μπάσκετ ή δέντρων, αποθήκευση σκαφών και RV, κατοικίδια ζώα, απαιτήσεις ηλικίας των κατοίκων. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια συζήτηση σχετικά με ένα αμφιλεγόμενο θέμα, αρχίστε να μιλάτε για τις ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού. Είστε αναγκασμένοι να βρείτε ανθρώπους που τους εκτιμούν, ανθρώπους που τους περιφρονούν και ανθρώπους που βρίσκονται κάπου στη μέση. Εκείνοι που αγαπούν τις ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιών λένε ότι προστατεύουν την αξία των σπιτιών και των γειτονιών τους. Το κάνουν αυτό διατηρώντας την περιοχή ελκυστική και φροντίζοντας ότι κανείς δεν κάνει τίποτα άγριο, όπως ζωγραφική το σπίτι τους χρυσό και ροζ, στάθμευσης ένα φορτηγό 18-τροχό στο μπροστινό γκαζόν τους, αφήνοντας τα αποσυναρμολογημένα οχήματα στο δρόμο, ή τρέξιμο μια αγορά ψύλλων στο δρόμο.

Οι αντίπαλοι των HOAs επισημαίνουν υπερβολικές και αδίστακτους πίνακες HOA, αυξήσεις αμοιβών που δεν μπορούν να μειωθούν, και κανόνες που είναι υπερβολικά περιοριστικοί, από το είδος των θάμνων που φυτεύονται, μέχρι την τοποθέτηση μιας γραμμής ρούχων, στην αποτροπή της εμφάνισης της αμερικανικής σημαίας . Οι οργανώσεις αντι-HOA πιστεύουν ότι οι HOA είναι ιδιωτικές κυβερνήσεις που έχουν τεθεί πάνω από το νόμο.

Το εάν ή όχι να ζείτε σε μια ανάπτυξη που διέπεται από CC & R και HOA είναι μια ατομική επιλογή. Οι μελλοντικοί αγοραστές κατοικιών πρέπει:

Διεξήγαγα μια δημοσκόπηση

Πάνω από πολλά χρόνια, ρώτησα readers για το τι σκέφτονται HOAs. Έλαβα χιλιάδες απαντήσεις. Ακριβώς το 50% των ατόμων που ανταποκρίνονται πιστεύουν ότι οι ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού πρέπει να εξαλειφθούν. Περίπου το 15% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι HOAs κάνουν καλή δουλειά και το 7% πιστεύουν ότι είναι ένα απαραίτητο κακό. Το 13% των ανθρώπων που απάντησαν δήλωσαν ότι είχαν υποστεί προσωπική παρενόχληση από την HOA τους.

Αποφασίστε μόνοι σας για το HOAs

Ομάδες που οργανώνονται για να προστατεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτητών σπιτιού ή / και να αντιτίθενται σε HOAs
Οι πολίτες για τη συνταγματική τοπική κυβέρνηση

Ομάδες Pro-HOA
Κοινοτικό Ινστιτούτο Συλλόγων (CAI)

Η αμερικανική σημαία στην Αριζόνα
Αριζόνα HOAs και η αμερικανική σημαία

Συζητήστε με άλλους επαγγελματίες HOA
HOA Φόρουμ συζήτησης για μέλη του διοικητικού συμβουλίου της HOA, μέλη επιτροπών, εθελοντές και επαγγελματίες HOA