Υποβάλετε αίτηση για ανεργία στην Αριζόνα

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση ανεργίας της Αριζόνα και τα οφέλη

Εάν είστε πρόσφατα άνεργος, ενδέχεται να δικαιούστε παροχές ανεργίας από το κράτος της Αριζόνα . Η επιλεξιμότητά σας για παροχές ανεργίας στην Αριζόνα βασίζεται σε μισθούς που αποκτήθηκαν στην περίοδο βάσης της Αριζόνα από εργοδότες που ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν φόρο ασφάλισης ανεργίας στην Αριζόνα για τους μισθούς σας. Ομοσπονδιακοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι καλύπτονται διαφορετικά

Ακολουθούν μερικές από τις συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ασφάλισης ανεργίας της Αριζόνα.

Οι απαντήσεις που παρέχονται είναι γενικές, αλλά θυμηθείτε, η κατάσταση όλων είναι λίγο διαφορετική.

Αν θέλετε να παραλείψετε τις λεπτομέρειες, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στην ηλεκτρονική αίτηση ασφάλισης ανεργίας της Αριζόνα. Διαβάστε αν θέλετε τις λεπτομέρειες!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα οφέλη της ανεργίας στην Αριζόνα

Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2018.

  1. Μπορώ να λάβω επιδόματα ανεργίας στην Αριζόνα εάν παραιτηθώ από τη δουλειά μου;
    Γενικά, όχι, εκτός αν μπορείτε να δείξετε ότι έχετε έναν πολύ καλό λόγο για το κλείσιμο. Η μη αναγνώριση ή η μη ικανοποίηση του αφεντικού δεν είναι αρκετά καλός λόγος.
  2. Ποιος μπορεί να λάβει ανεργία στην Αριζόνα;
    Άνθρωποι που είναι άνεργοι χωρίς δικό τους σφάλμα. Πρέπει να είστε πρόθυμοι και ικανοί να εργαστείτε και να ψάχνετε ενεργά για εργασία. Πρέπει να υποβάλετε αναφορές που δείχνουν ότι αναζητάτε ενεργά εργασία σε τακτική βάση.
  3. Τι γίνεται αν έρχομαι από άλλο κράτος;
    Είστε επιλέξιμοι μόνο για να λάβετε παροχές ανεργίας από το κράτος της Αριζόνα για μισθούς που αποκτήθηκαν στην Αριζόνα από εργοδότες που πλήρωσαν φόρο ανεργίας στο κράτος της Αριζόνα. Εάν μετακομίζετε στην Αριζόνα σε ανεργία και δεν εργάζεστε για μια εταιρεία της Αριζόνα, πιθανώς δεν είστε επιλέξιμοι.
  1. Πόσα είναι τα επιδόματα ανεργίας στην Αριζόνα;
    Το μέγιστο ποσό είναι $ 240 την εβδομάδα.
  2. Πώς υπολογίζεται;
    Είναι λίγο περίπλοκο. Πρώτον, πρέπει να ξέρετε τι είναι η "βασική περίοδος" σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η βασική περίοδος θα είναι τα πρώτα τέσσερα από τα πέντε τελευταία περατωμένα ημερολογιακά τρίμηνα πριν από την ημερομηνία που υποβάλατε για πρώτη φορά αίτηση ασφάλισης ανεργίας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

    Ας υποθέσουμε ότι καταθέτετε ανεργία τον Ιούλιο. Τα τελευταία πέντε ολοκληρωμένα ημερολογιακά τρίμηνα πριν τον Ιούλιο αρχίζουν την 1η Απριλίου του προηγούμενου έτους. Πώς το έκανα αυτό; Το πρώτο πλήρες ημερολογιακό τρίμηνο πριν από κάθε μέρα του Ιουλίου είναι το τρίμηνο που αρχίζει την 1η Απριλίου και τελειώνει στις 30 Ιουνίου. Αυτό είναι το πέμπτο τρίμηνο. Ένα χρόνο πριν από αυτό το τρίμηνο, 1 Απριλίου έως 30 Ιουνίου, του προηγούμενου έτους, το καθιστά πέντε πλήρη τρίμηνα πριν από την ημερομηνία κατάθεσης. Το όφελος σας θα βασίζεται στο εισόδημά σας κατά τη διάρκεια της περιόδου βάσεώς σας, η οποία, στο παράδειγμα αυτό, είναι το έτος που αρχίζει από την προηγούμενη 1η Απριλίου και τελειώνει στις 31 Μαρτίου. Εδώ είναι ένα γράφημα, για ανθρώπους που θέλουν μια πιο οπτική εξήγηση.

    Για να δικαιούστε παροχές, πρέπει να έχετε πληρώσει μισθούς από έναν ασφαλισμένο εργοδότη και να πληρούν μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    ένα. Πρέπει να έχετε κερδίσει τουλάχιστον 390 φορές τον ελάχιστο μισθό της Αριζόνα στο υψηλότερο τρίμηνο κερδών σας και το σύνολο των άλλων τριών τετάρτων θα πρέπει να ισούται με τουλάχιστον το ήμισυ του ποσού στο υψηλό τρίμηνο. Παράδειγμα: αν κάνατε $ 5000 στο υψηλότερο τρίμηνο, πρέπει να έχετε κερδίσει συνολικά $ 2500 μέσα στα υπόλοιπα τρία τέταρτα μαζί.
    Ή
    σι. Πρέπει να έχετε κερδίσει τουλάχιστον 7,000 δολάρια συνολικά μισθών σε τουλάχιστον δύο τέταρτα της περιόδου βάσης, με μισθούς σε ένα τρίμηνο ίσο με $ 5,987.50 ή περισσότερο (2017).
  1. Πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι πληρωμές;
    Μπορείτε να λάβετε πληρωμές ανεργίας για μέγιστο διάστημα 26 εβδομάδων. Η Κατάσταση Αμοιβών που λαμβάνετε μετά την υποβολή αίτησης ανεργίας θα εμφανίζει τους συνολικούς μισθούς που αναφέρθηκαν για εσάς κατά τη διάρκεια της περιόδου βάσης και τα συνολικά σας οφέλη που δικαιούστε να λάβετε κατά τη διάρκεια του έτους που ακολουθεί την αίτησή σας, υποθέτοντας ότι πληρείτε όλες τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.
  2. Τι γίνεται αν λαμβάνω κάποιο εισόδημα ενώ είμαι άνεργος;
    Το ποσό που κερδίζετε θα αφαιρεθεί από τις πληρωμές ανεργίας σας. Εάν λαμβάνετε πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης , σύνταξη, πρόσοδο ή αμοιβή αποχώρησης, το εβδομαδιαίο όφελος μπορεί να υπόκειται σε έκπτωση.
  3. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω όταν χάσω την εργασία μου για να υποβάλω αίτηση για ανεργία;
    Μην περιμένετε! Αρχείο αμέσως. Όσο πιο σύντομα αρχειοθετείτε, τόσο πιο σύντομα θα λάβετε οφέλη που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας.
  4. Πώς μπορώ να καταθέσω παροχές ανεργίας;
    Στην Αριζόνα, δεν υπάρχουν φυσικά γραφεία όπου μπορείτε να περπατήσετε και να υποβάλετε αίτηση για ανεργία. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κέντρο One-Stop Center ή ένα γραφείο πόρων γραφείου DES Employment Service. Η πρόσβαση στους υπολογιστές σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι δωρεάν και υπάρχουν άνθρωποι εκεί που μπορούν να σας βοηθήσουν. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
  1. Έχω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;
    Αυτό το ερωτηματολόγιο αποσκοπεί στην παροχή μιας βασικής επισκόπησης της κατάστασης της ασφάλισης ανεργίας στην Αριζόνα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις, όπως υπάρχουν άνθρωποι! Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε περισσότερα από ένα κράτη, οι εργαζόμενοι με αναπηρία, οι εργαζόμενοι που έλαβαν διακοπές ή άλλες παροχές που πληρώθηκαν πριν χάσουν τη δουλειά τους, οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους, έλαβαν παροχές, βρήκαν δουλειά και έχασαν και πάλι δουλειά! Οι περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο στο Τμήμα Οικονομικής Ασφάλειας της Αριζόνα. Εάν χρειάζεστε προσωπική βοήθεια, το One-Stop Center είναι το καλύτερο σας στοίχημα.