Η έννοια του "No Burn Day" στο Φοίνιξ

Εάν ζείτε στην περιοχή Phoenix ή επισκέπτεστε την Αριζόνα, από καιρό σε καιρό θα ακούσετε ότι έχει δηλωθεί μια "Ημέρα Καμπούρα". Τι ακριβώς είναι η "Ημέρα Καίγονται" και γιατί τους έχουμε;

Καμία ημέρα καύσης

Επειδή η περιοχή Phoenix βρίσκεται σε κοιλάδα, η ρύπανση και η ποιότητα του αέρα είναι ένα σταθερό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής ρύπανσης από σωματίδια, το Τμήμα Ποιότητας Αέρος της Maricopa County θα εκδίδει προειδοποιήσεις ή περιορισμούς.

Η καύση ξύλου σε τζάκια και σόμπες ξύλου, είτε μέσα στο σπίτι είτε εκτός, συμβάλλει στα υψηλά επίπεδα σωματιδίων, ειδικά στο PM-2.5. Τα σωματίδια είναι απλά συμπαγή κομμάτια των υλικών που επιπλέουν στον αέρα.

Βρισκόμαστε στην έρημο Sonoran, οπότε η σκόνη, η πρωταρχική πρόκληση για τα σωματίδια του χρόνου, δεν πρόκειται σύντομα να φύγει. Το χειμώνα, όταν οι άνθρωποι επιθυμούν να γίνουν ζεστοί γύρω από το τζάκι ή να συγκεντρωθούν γύρω από τον υπαίθριο πυροσβεστικό κορμό που κάνει smores, η τέφρα από το καύσιμο ξύλο επιδεινώνει το πρόβλημα. Ξέρουμε, γνωρίζουμε - αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζάκι σας το πρωί των Χριστουγέννων ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να εξετάσετε όταν χτίζετε ένα σπίτι με τζάκι .

Ειδοποιήσεις και Περιορισμοί

Η κομητεία Maricopa παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και εκδίδει ειδοποιήσεις και περιορισμούς όταν η ρύπανση θεωρείται ως κίνδυνος για την υγεία- που ονομάζεται σύμβουλος υψηλής ρύπανσης ή HPA.

Όταν συμβεί αυτό, θα δηλώσουν μια ημέρα χωρίς καύση. Εκείνες τις μέρες, απαγορεύεται η χρήση όλων των συσκευών καύσης, ξυλογλυπτικής και εξωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένης της καύσης κατασκευαζόμενων κορμών. Ο περιορισμός τυπικά διαρκεί 24 ώρες, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της ημέρας εκδόσεως του ΗΡΑ. Αν σας αρέσει να αγνοείτε τον περιορισμό της ξυλείας, το πρόστιμό σας θα κυμανθεί από $ 50 έως $ 250.

Πώς ξέρετε πότε εκδόθηκε ένας περιορισμός; Συνήθως, τα προγράμματα ειδήσεων θα το ανακοινώσουν, αλλά θα το μάθετε με διάφορους άλλους τρόπους. Πριν ανάψετε τη σόμπα ή το τζάκι: Έλεγχος της κατάστασης της ποιότητας του αέρα online, εγγραφή σε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου και λήψη μιας εφαρμογής για λήψη ειδοποιήσεων.

Λάβετε υπόψη ότι ο περιορισμός αφορά την καύση, επομένως δεν πρόκειται μόνο για τζάκια. Η κάμψη των φύλλων, των σκουπιδιών ή οτιδήποτε άλλο σε μια ημέρα χωρίς καύση απαγορεύεται από την κομητεία.

Τέλος, εάν θέλετε να υποβάλετε μια καταγγελία σχετικά με κάποιον που παραβιάζει έναν περιορισμό No Burn Day, μπορείτε να το κάνετε αυτό τηλεφωνικά στο 602-372-2703 ή στο διαδίκτυο.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα του αέρα ή Δεν υπάρχουν ημέρες καύσης; Επισκεφθείτε το Clean Air Κάντε περισσότερα. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να ενημερώσει τους κατοίκους της περιφέρειας Maricopa για τις προκλήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζουμε στο νομό και να τους προσφέρουμε τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναλάβουν δράση.