Η Αριζόνα είναι το δικαίωμα στο κράτος εργασίας. Τι σημαίνει αυτό?

Αλλά τι σημαίνει "δικαίωμα στην κατάσταση εργασίας";

Η Αριζόνα είναι μια κατάσταση Δικαίωμα στην Εργασία. Συχνά υπάρχει σύγχυση ως προς το τι σημαίνει αυτό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολυθείτε από τη δουλειά σας χωρίς εξήγηση και, ως εκ τούτου, είναι απρόθυμοι να ζήσουν και να εργαστούν σε κατάσταση Δικαίου στην Εργασία. Αυτή δεν είναι η βάση της έννοιας του δικαιώματος στην εργασία. Το δικαίωμα του εργατικού δικαίου εγγυάται ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να υποχρεωθεί, ως όρος απασχόλησης, να ενταχθεί ή να μην συμμετάσχει ή να καταβάλει εισφορές σε συνδικαλιστική οργάνωση.

Με άλλα λόγια, εάν εργάζεστε σε μια κατάσταση Δικαίωμα στην Εργασία, όπως η Αριζόνα, και οι υπάλληλοι συνιστούν μια ένωση, μπορεί να μην απολυθείτε αν αποφασίσετε να μην ενταχθείτε. Ομοίως, εάν είστε μέλος μιας ένωσης σε κατάσταση Δικαίωμα στην Εργασία και αποφασίζετε να παραιτηθείτε από την ένωση, δεν μπορείτε να απολύσετε για τον λόγο αυτό.

Η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων στην Εργασία είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στην αρχή ότι τα άτομα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν σε μια συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά δεν πρέπει να τους ζητηθεί.

Εδώ είναι το πώς το Σύνταγμα της Αριζόνα, άρθρο XXV, έχει ως εξής:

Δικαίωμα στην εργασία ή στην απασχόληση χωρίς συμμετοχή στην οργάνωση της εργασίας
Κανένα πρόσωπο δεν θα στερείται της ευκαιρίας να αποκτήσει ή να διατηρήσει απασχόληση εξαιτίας της μη συμμετοχής σε οργάνωση εργασίας, ούτε και το κράτος ή οποιαδήποτε υποδιαίρεση αυτού, ή οποιαδήποτε εταιρεία, ιδιώτης ή ένωση οποιασδήποτε μορφής, συνάψει οποιαδήποτε συμφωνία, γραπτή ή προφορική, η οποία αποκλείει οποιοδήποτε πρόσωπο από την απασχόληση ή τη συνέχιση της απασχόλησης λόγω μη συμμετοχής σε οργάνωση εργασίας.

Το καταστατικό σχετικά με το δικαίωμα στην εργασία στην Αριζόνα μπορεί να βρεθεί στο αναθεωρημένο καταστατικό της Αριζόνα Τίτλος 23 -1301 έως 1307.

Στοιχεία για το δικαίωμα στην εργασία

  1. Εάν εργάζεστε πρωτίστως σε μια κατάσταση Δικαίωμα στην Εργασία έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε να συμμετάσχετε σε μια ένωση και δεν μπορείτε να ζητήσετε να καταβάλλετε τέλη ή ένα τέλος γραφείου στην ένωση αν δεν επιλέξετε να ενταχθείτε στην ένωση. Αυτό περιλαμβάνει υπαλλήλους του κράτους ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους καθηγητές δημοσίων σχολείων και τους καθηγητές κολλεγίων. Εάν η απασχόλησή σας λαμβάνει χώρα σε ομοσπονδιακή ιδιοκτησία, μπορεί να υπάρξει μια εξαίρεση σε αυτό. Ελέγξτε με τη συγκεκριμένη κατάσταση.
  1. Όλοι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το νόμο, εγγυώνται το δικαίωμα να μην προσχωρήσουν στην ένωση. Δεν μπορεί να σας ζητηθεί να καταβάλλετε τέλη ή τέλη σε μια ένωση, ανεξάρτητα από το πού εργάζεστε.
  2. Οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων και των αεροπορικών εταιρειών δεν προστατεύονται από τους νόμους περί δικαιώματος στην εργασία.

Οι υποστηρικτές του νόμου για το δικαίωμα στην εργασία δείχνουν ότι λένε εμπειρικές ενδείξεις ότι τα κράτη του Δικαίου στην Εργασία (κυρίως νοτιότερα και δυτικά κράτη) απολαμβάνουν ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης σε σύγκριση με τα κράτη που δεν είναι Δικαίωμα στην Εργασία.

Οι αντίπαλοι του νόμου περί δικαιώματος στην εργασία υποστηρίζουν ότι η υποχρεωτική συμμετοχή σε συνδικάτα είναι απαραίτητη για να αντισταθμιστεί η δύναμη των μεγάλων επιχειρήσεων σε μια οικονομία της αγοράς, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μείωση των πραγματικών αποδοχών για τους εργαζόμενους και για μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι νόμοι περί Δικαίωμα στην Εργασία δίνουν στους εργαζόμενους μια ελεύθερη βόλτα απολαμβάνοντας τα οφέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης όπου εργάζονται χωρίς να πληρώνουν τα έξοδα που συνδέονται με τη διατήρηση των δικαιωμάτων και των παροχών απασχόλησης.

Από τη δεκαετία του 1940, είκοσι οκτώ κράτη (και το Γκουάμ) έχουν θεσπίσει τους νόμους για το δικαίωμα στην εργασία. Αυτές είναι: Αλαμπάμα, Αριζόνα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Γεωργία, Αϊντάχο, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μισισιπή, Μισσούρι, Νεμπράσκα, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, Τενεσί , Τέξας, Γιούτα, Βιρτζίνια, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν και Ουαϊόμινγκ.

Μπορείτε να δείτε τις πολιτείες που έχουν εκδώσει νόμους Δικαίου Εργασίας σε χάρτη.

Είτε συμφωνείτε είτε όχι με τους νόμους περί δικαιώματος στην εργασία και αν θέλετε ή όχι να ζείτε σε κατάσταση δικαιώματος στην εργασία, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι οι νόμοι περί δικαιώματος στην εργασία δεν πρέπει να συγχέονται με την έννοια της απασχόλησης κατά βούληση, πράγμα που σημαίνει ότι η απασχόληση είναι εθελοντική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

Αποποίηση : Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ δεν προορίζονται να είναι νομικές συμβουλές. Για πληροφορίες σχετικά με τους νόμους περί δικαιώματος στην εργασία, ανατρέξτε στους ισχύοντες νόμους για την κατάσταση στην οποία έχετε ενδιαφέρον. Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με μια κατάσταση εργασίας, επικοινωνήστε με έναν πληρεξούσιο.