Ταξιδέψτε από Πόρτο προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα

Πώς να φτάσετε από την Πορτογαλία στην Ισπανία Με λεωφορείο, αυτοκίνητο, τρένο και αεροπλάνο

Η Porto, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας μετά τη Λισαβόνα, είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού στο λιμάνι, τις τεράστιες γέφυρες και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, και αν θέλετε να ταξιδέψετε στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία, μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο, ή απλό - αν και κάθε μία από αυτές τις επιλογές έρχεται με το δικό της σύνολο προκλήσεων.

Επειδή το Santiago de Compostela είναι μια πολύ μικρότερη πόλη όσον αφορά τον πληθυσμό, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να φτάσετε σε αυτή την πρωτεύουσα της περιοχής της Γαλικίας στη βορειοδυτική Ισπανία απευθείας από το Πόρτο, αν και όλες οι μορφές ταξιδιού θα πρέπει να φτάσουν εκεί μέσα σε λίγες ώρες.

Η μόνη άμεση μέθοδος μεταφοράς μεταξύ αυτών των πόλεων είναι με λεωφορείο ή με αυτοκίνητο. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές μεταφορές με τρένο και συνδέσεις πτήσεων που μπορείτε να κάνετε για να προσθέσετε επιπλέον πόλεις στο δρομολόγιό σας για να εξερευνήσετε περισσότερες από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Με αυτοκίνητο: Οδηγήστε τον εαυτό σας

Παρόλο που η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία ή την Πορτογαλία μπορεί να είναι ήσυχη ακριβά, σας επιτρέπει να έχετε την μεγαλύτερη ελευθερία στο ταξίδι σας ανάμεσα σε αυτούς τους δύο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Επιπλέον, ο χρόνος ταξιδιού είναι πολύ πιο γρήγορος με το αυτοκίνητο - το ταξίδι 230χλμ (143χλμ) από Πόρτο προς Σαντιάγο διαρκεί περίπου δύο ώρες, 15 λεπτά.

Αν θέλετε να οδηγήσετε απευθείας, πάρτε το A-20 στο Πόρτο και ακολουθήστε το στο A-3 / E-1 και παραμείνετε στο Rúa do Viaducto da Rocha στη Γαλικία της Ισπανίας, όπου θα μεταβείτε στο A- 55 για λίγα χιλιόμετρα πριν την έξοδο από το E-1 / AP-9, το οποίο σας μεταφέρει προς βορειοδυτικά στο Santiago de Compostela. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει έναν πλήρη χάρτη προτού αναχωρήσετε καθώς αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν μόνο τους κύριους αυτοκινητόδρομους που συμμετέχουν.

Ενδεχομένως να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σταματήσετε το δρόμο εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για την πορεία σας στην Πορτογαλία στην Ισπανία και ο πιο δημοφιλής σταθμός μεταξύ Porto και Santiago de Compostela είναι το Braga στην Πορτογαλία. Το σπίτι στο υπέροχο ιερό Bom Jesus do Monte, που επισκέπτεται τη Μπράγκα, μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος να βγείτε λίγο περισσότερο από το ταξίδι σας.

Με λεωφορείο: Κάντε μια περιήγηση

Ο φθηνότερος και πιο άμεσος τρόπος από Porto, Πορτογαλία για Santiago de Compostela της Ισπανίας, είναι η κράτηση σε ένα από τα λεωφορεία που εξυπηρετούν οι Flixbus, Alsa, Eurolines France, Eurolines Switzerland και Inter Norte.

Αρκετά λεωφορεία αναχωρούν από το Πόρτο σε διαφορετικές ώρες από νωρίς το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα, ανάλογα με την υπηρεσία λεωφορείων που επιλέγετε, αλλά ανεξάρτητα από το ποια θα πάρετε, ο χρόνος ταξιδιού θα είναι μεταξύ τεσσάρων και πέντε ωρών.

Οι τιμές κυμαίνονται από 25 έως 34 ευρώ μονόδρομα, αλλά ορισμένες από τις υπηρεσίες λεωφορείων προσφέρουν εισιτήρια μετ 'επιστροφής σε μειωμένη τιμή.

Με τρένο: Κάντε μια μεταφορά

Αν και δεν υπάρχουν απευθείας τρένα από Πόρτο προς Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, μπορείτε να πάρετε τρένο σε μερικές ισπανικές πόλεις με μεταφορές στον προορισμό σας. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας στο Campanhã Train station στο Πόρτο, αλλά είναι ευκολότερο να κάνετε κράτηση εισιτηρίων τρένων στην Ευρώπη online.

Η εξυπηρέτηση στο τρένο που εκμεταλλεύεται η Renfe κοστίζει 24 έως 35 ευρώ και αναχωρεί από το σταθμό Campanhã του Porto στις 8:15 π.μ., πριν φτάσει στο σταθμό Guixar του Vigo στις 11:35 για έξι ώρες παραμονής. Το επόμενο τρένο αναχωρεί από το Βίγκο στις 6:20 μ.μ. και φτάνει στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στις 7:56 μ.μ.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία τρένων ALSA, η οποία κοστίζει μερικά ευρώ περισσότερο και αναχωρεί από το σιδηροδρομικό σταθμό Porto São Carneiro του Πόρτο (OPO) στις 1:25 μ.μ. και φτάνει στις 5 στο σταθμό Avenue de Antonio Palacios στο Vigo. τότε θα χρειαστεί να πιάσετε την υπηρεσία Renfe που αναφέρεται παραπάνω από το Vigo στο Santiago de Compostela.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στην Ισπανία, το Vigo είναι ένας εξαιρετικός προορισμός διακοπών όπου μπορείτε να κάνετε μια σύντομη βόλτα με το πλοίο στο Islas de Cies ή να μείνετε νύχτα για να εξερευνήσετε την κουλτούρα της πόλης - μπορείτε ακόμη να κάνετε κράτηση μεμονωμένων εισιτηρίων από το Πόρτο προς Vigo και Vigo στο Σαντιάγο για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο.

Με αεροπλάνο: Πιάσε μια πτήση σύνδεσης

Δεν υπάρχουν πτήσεις από Πόρτο προς Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα, αλλά μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πτήση με συνδέσμους μέσω της Λισαβόνας ή της Μαδρίτης, παρόλο που αυτά τα layovers θα μπορούσαν να προσθέσουν σημαντικό χρόνο στο ταξίδι σας. Ο συνολικός χρόνος πτήσης από το Πόρτο προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης στη Μαδρίτη, διαρκεί γενικά μεταξύ πέντε και δώδεκα ωρών για να ολοκληρωθεί, αλλά κοστίζει μόνο περίπου 120 έως 200 δολάρια.

Λάβετε υπόψη ότι το Santiago de Compostela έχει σχετικά μικρό αεροδρόμιο, οπότε οι πτήσεις σε αυτόν τον δημοφιλή προορισμό μπορεί να είναι περιορισμένες και να πωλούνται γρήγορα. φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε χρήματα και πολλούς πονοκεφάλους όταν είστε έτοιμοι να φύγετε.

Πληροφορίες διαβατηρίου για την Πορτογαλία προς την Ισπανία

Δεδομένου ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται στη ζώνη Σένγκεν, στη ζώνη χωρίς σύνορα της Ευρώπης, δεν υπάρχουν τυπικοί συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν τυχαίοι έλεγχοι, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε το διαβατήριό σας ή άλλη εθνική ταυτότητα μαζί σας.

Με παρόμοιο τρόπο, η θεώρηση ή η άδειά σας για διαμονή στην Ισπανία ή την Πορτογαλία ισχύει για ολόκληρη τη ζώνη Σένγκεν. Αυτό σημαίνει ότι εάν (όπως συμβαίνει συνήθως στους μη κοινοτικούς επισκέπτες) έχετε το δικαίωμα να παραμείνετε για τρεις μήνες στους έξι, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μείνετε σε ολόκληρη τη ζώνη Σένγκεν για αυτή τη φορά, αλλά δεν μπορείτε να περάσετε τα σύνορα και επιστρέψτε για να επαναφέρετε τους τρεις μήνες σας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμα και αν εγκαταλείπετε τη ζώνη Σένγκεν - όπως στο Μαρόκο, την Ελβετία ή το Ηνωμένο Βασίλειο - αυτό δεν επαναφέρει την τρίμηνη επιτρεπόμενη διαμονή σας. Οι τρεις μήνες είναι σε μια κυλιόμενη περίοδο έξι μηνών: μπορείτε να αφήσετε και να εισάγετε όσες φορές θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να μείνετε πάνω από 90 ημέρες σε μια περίοδο 180 ημερών.