Σαν Σεμπαστιάν στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα

Ταξιδέψτε κατά μήκος της βόρειας ισπανικής ακτής μεταξύ αυτών των δύο φανταστικών πόλεων

Θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι από το Σαν Σεμπαστιάν στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα ;

Πραγματικά, η πτήση (από το Μπιλμπάο) είναι η μόνη λογική επιλογή αν θέλετε να πάτε κατευθείαν. Η διαδρομή από το έδαφος θα σας μεταφέρει περίπου 11 ώρες με λεωφορείο ή τρένο (λίγο πιο γρήγορα με ιδιωτικό αυτοκίνητο).

Καλό μέρος για να σταματήσετε τη διαδρομή

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στα 600χλμ μεταξύ αυτών των δύο πόλεων. Οι συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι καλές μεταξύ όλων των πόλεων κατά μήκος του δρόμου (ιδιαίτερα με λεωφορείο αλλά συχνά και με τρένα), επομένως αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι εύκολο να κάνετε στάσεις στην πορεία.

Υπάρχουν δύο δρόμοι που θα πρότεινα για αυτό το ταξίδι: την παράκτια διαδρομή και αυτό που θα ονομάσω τη διαδρομή "Camino Frances".

Παράκτια διαδρομή

Ταξιδέψτε κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού και επισκεφθείτε τις ακόλουθες πόλεις:

Camino Frances Route

Ονομάστηκε μετά τη δημοφιλή διαδρομή Camino de Santiago , αυτό το μονοπάτι σας μεταφέρει στις πόλεις που επισκέφθηκαν οι προσκυνητές στο δρόμο τους προς το Σαντιάγκο:

Πώς να φτάσετε από Σαν Σεμπαστιάν στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με αεροπλάνο

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Σαν Σεμπαστιάν προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, αλλά μπορείτε να πάρετε πτήσεις από κοντινό Μπιλμπάο προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Πώς να φτάσετε από Σαν Σεμπαστιάν στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με το τρένο

Υπάρχει ένα τρένο από το Σαν Σεμπαστιάν προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, που διαρκεί 11 ώρες και κοστίζει μεταξύ 20 € και 65 €. Βιβλίο από τη σιδηροδρομική Ευρώπη . Αυτό είναι ταχύτερο και φθηνότερο από το λεωφορείο, αν και με το λεωφορείο έχετε την επιλογή να ταξιδεύετε για μια νύχτα (εξοικονομώντας έτσι πολύ χρόνο).

Πώς να φτάσετε από το Σαν Σεμπαστιάν στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα με λεωφορείο

Το λεωφορείο από το San Sebastian στο Santiago de Compostela διαρκεί από 11 έως 13 ώρες και κοστίζει περίπου 60 €. Το πλεονέκτημα έναντι της αμαξοστοιχίας είναι ότι μπορείτε να ταξιδέψετε τη νύχτα. Βιβλίο από την ALSA .

Πώς να πάτε από Σαν Σεμπαστιάν στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα με αυτοκίνητο

Έχετε δύο επιλογές για οδήγηση από το San Sebastian στο Santiago de Compostela. Όσο πιο άμεση αλλά ελαφρώς πιο αργή (λόγω κατωτέρων οδών) διαρκεί περίπου οκτώ ώρες και ακολουθεί την ακτή παίρνει επτάμισι ώρες για να καλύψει το ταξίδι 730 χιλιομέτρων, το οποίο μεταφέρει το Μπιλμπάο, το Σανταντέρ και το Χιχόν. Ακολουθήστε τα A-8, A-67, E-70, A-6 και AP-9.

Εναλλακτικά, πάρτε τη μακρύτερη αλλά πιο γρήγορη διαδρομή που διέρχεται από τη Βιτόρια, το Μπούργκος, το Λεόν και την Πονφεράδα και διαρκεί επτά ώρες για να καλύψει τη διαδρομή των 780 χιλιομέτρων. Ακολουθήστε τα A-1 / AP-1 / Autovia del Norte, A-231, AP-71, A-6 και AP-9.

Διαβάστε περισσότερα για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία .