Ο βασικός οδηγός για την υπερφόρτωση στην Αφρική

Για πολλούς ανθρώπους, μια αφρικανική περιπέτεια μοιάζει με ένα όνειρο σωλήνων - ειδικά όταν θεωρείτε ότι τα ιδιωτικά σαφάρι σε χώρες όπως η Τανζανία και η Κένυα μπορούν εύκολα να κοστίζουν πάνω από 2.000 δολάρια την ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι, φθηνότεροι τρόποι να ταξιδέψετε. Η υπερφόρτωση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, προσφέροντας σε εκείνους με περιορισμένα κεφάλαια, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο έναν τρόπο να βιώσουν το καλύτερο της ηπείρου για ένα κλάσμα του κόστους.

Τι είναι η Overlanding;

Το overlanding είναι το όνομα που δίνεται σε περιηγήσεις που λαμβάνουν ομάδες από 4 έως 30 άτομα σε κοινές περιπέτειες μέσω της Αφρικής. Αυτές οι περιηγήσεις ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο σε ένα φορτηγό, συνήθως προσαρμοσμένο έτσι ώστε να διπλασιάζεται ως ένα βολικό όχημα προβολής παιχνιδιών. Συχνά, τα φορτηγά είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες των πιο αγροτικών δρόμων της Αφρικής και ως εκ τούτου παρέχουν έναν τρόπο πρόσβασης σε μέρη που ίσως δεν έχετε δει σε ένα κανονικό αυτοκίνητο. Οι περισσότερες νύχτες δαπανώνται κάτω από καμβά, σε ειδικά κατασκηνώσεις όπου οι δουλειές της ζωής στο στρατόπεδο κατανέμονται εξίσου μεταξύ της ομάδας. Οι διαδρομές συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερες από μία χώρες και μπορούν να διαρκέσουν από ολίγες μόνο εβδομάδες έως μερικούς μήνες.

Ποιος είναι προσανατολισμένος προς την κατεύθυνση;

Η υπερφόρτωση συνδέεται συχνά με νεότερους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν περιπετειώδη τρόπο να περάσουν μερικούς μήνες ανάμεσα στο γυμνάσιο και το κολλέγιο ή το κολέγιο και την πρώτη τους δουλειά.

Προφανώς, είναι μια φυσική καταλληλότητα για τους backpackers που έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μεγάλο χρονικό διάστημα. αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να ταξιδέψετε μόνο για όποιον επιθυμεί την ιδέα μιας προσιτής, κοινωνικής ταξιδιωτικής εμπειρίας. Με αυτό που είπατε, πρέπει να είστε αρκετά ικανός να περάσετε πολλές ώρες σε ένα όχημα και να βοηθήσετε να εγκαταστήσετε το στρατόπεδο κάθε βράδυ.

Πρέπει να είστε σε θέση να συνεχίσετε με μια ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα και πρέπει να είστε πρόθυμοι να παραιτηθείτε από τις δημιουργίες σας. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες σε μια ορεινή περιοδεία.

Γιατί να επιλέξετε ένα ταξίδι μέσω της Αφρικής;

Η τιμή είναι προφανώς ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη μιας ορεινής περιοδείας. Η κοινή χρήση των μεταφορικών μέσων, του κόστους των καυσίμων και των τροφίμων καθιστά τις τρεις πιο προσιτές. ενώ διαιρώντας τις δουλειές ανάμεσα σε εσένα σημαίνει ότι δεν πληρώνεις για ατελείωτο προσωπικό στρατόπεδων. Οι περισσότερες χερσαίες εκδρομές χρεώνουν ένα ενιαίο τέλος που περιλαμβάνει τον οδηγό, τον οδηγό, τη μεταφορά, τη διαμονή σας, τα γεύματα και τα τέλη εισόδου στο πάρκο. Θα πρέπει επίσης να συνεισφέρετε στο group kitty, το οποίο πληρώνει για καθημερινά βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων προμηθειών τροφής. Κόστος που δεν περιλαμβάνεται κυμαίνεται από τα προσωπικά σας έξοδα χρήματα για αεροπορικά εισιτήρια, τα τέλη θεώρησης και τους εμβολιασμούς .

Για κάποιους ταξιδιώτες, η φύση μιας ορεινής περιοδείας είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα, αλλά για άλλους, παρέχει την ευκαιρία για μια πιο αυθεντική εμπειρία. Αντί να ξοδέψετε το χρόνο σας σε ένα μοναδικό θέρετρο πέντε αστέρων, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τους ντόπιους, να κατασκηνώσετε κάτω από τα αστέρια και να ψωνίσετε τα συστατικά στις αγροτικές αγορές. Είναι επίσης μια πρόκληση - κάμπινγκ το δρόμο σας στην Αφρική είναι κάτι που μπορείτε να είστε υπερήφανοι που έχετε επιτύχει στο τέλος του ταξιδιού σας.

Ταυτόχρονα, οι ορεινές περιηγήσεις μπορούν να αποτελέσουν μια μεγάλη πρώτη εισαγωγή στη ζωή στην Αφρική, προσφέροντας άφθονη περιπέτεια, ενώ παράλληλα προσφέρουν την ασφάλεια και την υποστήριξη του ταξιδιού σε μια καθοδηγούμενη ομάδα.

Τέλος, η υπερφόρτωση είναι διασκεδαστική. Είναι ένας τρόπος να συναντήσετε συναδέλφους από διαφορετικά μέρη του κόσμου και να δημιουργήσετε στενές φιλίες που θα διαρκέσουν πολύ μετά το τέλος του ταξιδιού σας. Οι περισσότερες εκδρομές προσφέρουν ομαδικές δραστηριότητες (μερικές από τις οποίες θα συμπεριληφθούν στο κόστος, άλλες εκ των οποίων θα είναι προαιρετικές). Αν ταξιδεύετε σόλο αλλά δεν θέλετε κατ 'ανάγκη να περάσετε μόνο το χρόνο σας, η υπερφόρτωση είναι η ιδανική λύση.

Συνιστώμενες αφρικανικές Overland Tours

Υπάρχουν πολλές ορεινές εκδρομές για να διαλέξετε, και η απόφαση για το σωστό για εσάς θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας, πόσο χρόνο έχετε και πού θέλετε να πάτε.

Πάντα σιγουρευτείτε ότι ελέγχετε προσεκτικά τις κριτικές άλλων ταξιδιωτών για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε κράτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία και κάνετε κάποια έρευνα για το τι περιλαμβάνεται (ή όχι) στην τιμή. Οι παρακάτω περιηγήσεις είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία προγραμματισμού σας:

Ακρωτήριο στο Vic Falls Overland Adventure

Αυτή η περιοδεία 21 ημερών από την κορυφαία εταιρεία Overland Tours ξεκινάει στο Κέιπ Τάουν και δρομολογεί το δρόμο της μέσω της Νότιας Αφρικής, της Ναμίμπια και της Μποτσουάνα στους Βικτόριας Φολς στη Ζιμπάμπουε. Είναι η τέλεια εισαγωγή στις καλύτερες στιγμές της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένου του Δέλτα του Οκαβάνγκο , της θάλασσας της Νάμιας Sossusvlei και του Εθνικού Πάρκου Chobe που κόβει την ανάσα. Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στη διαδρομή κυμαίνονται από εκδρομές στην πόλη μέχρι γευσιγνωσία κρασιού και διαδρομές παιχνιδιών, ενώ η διαμονή είναι αποκλειστικά κάτω από καμβά. Οι τιμές για το 2018 ξεκινούν από R15,000 (συν 500 εισφορές στο γατάκι).

Γορίλες στο Δέλτα - Νότο

Το τρέξιμο της σεβαστή νοτιοαφρικανική εταιρεία Nomad Africa Adventure Tours, αυτή η διαδρομή 47 ημερών σας μεταφέρει από το Ναϊρόμπι στο Γιοχάνεσμπουργκ. Κατά μήκος του δρόμου, θα επισκεφθείτε το θρυλικό Εθνικό Πάρκο Maasai Mara της Κένυας, θα περάσετε γορίλα στο αδυσώπητο δάσος Bwindi της Ουγκάντα και θα χαλαρώσετε στις παράκτιες παραλίες της Ζανζιβάρης . Συνολικά, θα επισκεφθείτε οκτώ από τις ωραιότερες χώρες της Νότιας Αφρικής - όπως η Κένυα, η Ουγκάντα, η Τανζανία, το Μαλάουι, η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα και η Νότια Αφρική. Οι τιμές ξεκινούν από το R60,130 με πρόσθετες χρεώσεις για το πακέτο δραστηριοτήτων και το πακέτο δραστηριοτήτων γορίλλας (προαιρετικά).

Κάιρο στο Κέιπ Τάουν

Το Oasis Overland προσφέρει την απόλυτη δια-Αφρική περιπέτεια με αυτή τη διαδρομή 17 εβδομάδων που σας μεταφέρει από το Κάιρο της Αιγύπτου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Θα επισκεφθείτε συνολικά 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Νότιας Αφρικής, όπως η Ναμίμπια και η Κένυα. και περισσότερους εκτός δρόμου προορισμούς όπως η Αιθιοπία και το Σουδάν. Οι συμπεριλαμβανόμενες δραστηριότητες είναι αρκετά θεαματικές. Κυμαίνονται από πυραμιδικές εκδρομές στην Αίγυπτο μέχρι σαφάρι του ποταμού στη Μποτσουάνα, ενώ το εντυπωσιακά διαφορετικό τοπίο που θα δείτε κατά μήκος του ταξιδιού είναι το ξεχωριστό ταξίδι. Οι τιμές ξεκινούν από £ 3.950, με μια συνεισφορά γατών ύψους 1.525 δολαρίων.