Ουγκάντα ​​ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ κάποτε αναφέρθηκε στην Ουγκάντα ​​ως το "Μαργαριτάρι της Αφρικής" για τη "μεγαλοπρέπεια του, για την ποικιλία της μορφής και του χρώματος του, για την άφθονη ζωή του". Ο Τσώρτσιλ δεν υπερβάλλει - αυτή η χερσαία κλειστή ανατολική αφρικανική χώρα είναι μια περιοχή των θαυμάτων με συναρπαστικά τοπία και σπάνια άγρια ​​ζώα. Έχει μια καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή και εξαιρετικά εθνικά πάρκα που προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να πάρουν κοντά και προσωπικά με απειλούμενους βουνό γορίλες , χιμπατζήδες, και πάνω από 600 διαφορετικά είδη πουλιών.

Τοποθεσία

Η Ουγκάντα ​​βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική . Μοιράζεται σύνορα με το Νότιο Σουδάν στα βόρεια, με την Κένυα στα ανατολικά, με τη Ρουάντα και την Τανζανία στα νότια και με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στα δυτικά.

Γεωγραφία

Η Ουγκάντα ​​έχει συνολική έκταση 93.065 τετραγωνικά μίλια / 241.038 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι ελαφρώς μικρότερο από το αμερικανικό κράτος του Όρεγκον και συγκρίσιμο σε μέγεθος με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρωτεύουσα

Η πρωτεύουσα της Ουγκάντα ​​είναι η Καμπάλα.

Πληθυσμός

Οι εκτιμήσεις του CIA World Factbook τον Ιούλιο του 2016 έθεσαν τον πληθυσμό της Ουγκάντα ​​σε περίπου 38,3 εκατομμύρια ανθρώπους. Πάνω από το 48% του πληθυσμού πέφτει στην ηλικιακή ομάδα 0-14, ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους Ουγκάντες είναι 55.

Γλώσσες

Οι επίσημες γλώσσες της Ουγκάντα ​​είναι Αγγλικά και Σουαχίλι, αν και μιλιούνται πολλές άλλες γλώσσες, ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Από αυτές τις μητρικές γλώσσες, η Luganda είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη.

Θρησκεία

Ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στην Ουγκάντα, με το 45% του πληθυσμού να αναγνωρίζεται ως προτεσταντικό και το 39% του πληθυσμού να αναγνωρίζει ως καθολικό.

Το Ισλάμ και οι αυτόχθονες πεποιθήσεις αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο ποσοστό.

Νόμισμα

Το νόμισμα στην Ουγκάντα ​​είναι η ουγκαντάζικη σιλίνγκ. Για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον ηλεκτρονικό μετατροπέα νομισμάτων.

Κλίμα

Η Ουγκάντα ​​έχει ένα τροπικό κλίμα με σταθερά ζεστές, ευχάριστες θερμοκρασίες παντού, εκτός από τα βουνά (τα οποία μπορούν να πάρουν θετικά κρύα, ειδικά τη νύχτα).

Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες σπάνια υπερβαίνουν τους 84 ° F / 29 ° C ακόμη και στα πεδινά. Υπάρχουν δύο ξεχωριστές εποχές βροχών - από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο.

Πότε να πάτε

Η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Ουγκάντα ​​είναι κατά τις ξηρές εποχές (Ιούνιο έως Αύγουστο και Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο). Αυτή τη στιγμή, οι χωματόδρομοι είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα κουνούπια είναι στο ελάχιστο και ο καιρός είναι ξηρός και ευχάριστος για πεζοπορία. Το τέλος της περιόδου ξηρασίας είναι επίσης καλύτερο για την προβολή παιχνιδιών, καθώς η έλλειψη νερού αντλεί τα ζώα στις υδροβόλες και τα καθιστά ευκολότερα στο σημείο.

Βασικά αξιοθέατα

Gorilla Safaris

Πολλοί επισκέπτες προσελκύονται στην Ουγκάντα ​​από τη δυνατότητα εντοπισμού κρίσιμων απειλούμενων βουνών γορίλλων ( Gorilla beringei beringei) . Αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα είναι ένα υπο-είδος του ανατολικού γορίλα, και βρίσκονται μόνο σε τρεις χώρες. Πιστεύεται ότι υπάρχουν μόνο 880 βουνά γορίλες που έχουν μείνει στον κόσμο. Η Ουγκάντα ​​έχει δύο πληθυσμούς - έναν στο Εθνικό Πάρκο Γκοίλιγκας της Γκοίλιγκας και έναν στο Εθνικό Πάρκο Bwindi.

Εθνικό Πάρκο Murchison Falls

Βρίσκεται στη βόρεια κοιλάδα Albertine Rift, το Εθνικό Πάρκο Murchison Falls καλύπτει μόλις 1.400 τετραγωνικά μίλια / 3.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Εδώ, οι χιμπατζήδες, οι μπαμπουίνοι και οι πιθήκους colobus προσθέτουν στον κατάλογο ελέγχου των πρωτευόντων σας, ενώ τα αρπακτικά ζώα περιλαμβάνουν λιοντάρι, λεοπάρδαλη και τσίτα.

Οι κρουαζιέρες με ποταμούς είναι ιδανικές για την προβολή των ομώνυμων καταρρακτών του Murchison. Παρακολουθήστε πάνω από 500 είδη πουλιών.

Όρη Rwenzori

Ένας από τους καλύτερους προορισμούς πεζοπορίας στην Αφρική , τα περίφημα "Βουνά της Σελήνης" προσφέρουν κορυφές με χιονισμένες κορυφές, ακόμα κοιλάδες κοιλάδων, δάση μπαμπού και παγετώνες με πάγο. Η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών οικοτόπων επιτρέπει την έκρηξη της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένων πολλών ενδημικών ειδών ζώων, πτηνών και φυτών. Πολλές εταιρείες προσφέρουν μια επιλογή πεζοπορικών διαδρομών μέσα από τα βουνά.

Καμπάλα

Βρίσκεται κοντά στις ακτές της μεγαλύτερης λίμνης της Βικτώριας (λίμνη Βικτώρια), η πρωτεύουσα της Ουγκάντας είναι ένα ευχάριστο μέρος από το οποίο μπορείτε να βάλετε την επίσκεψή σας. Είναι χτισμένο σε διάφορους λόφους και άρχισε τη ζωή ως πρωτεύουσα του βασιλείου Buganda πριν από την άφιξη των Βρετανών αποικιοκρατών τον 19ο αιώνα. Σήμερα, έχει μια πλούσια ιστορία, και μια ακμάζουσα σύγχρονη κουλτούρα χτισμένη πάνω σε ένα θεμέλιο από ζωντανά μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Να πάρει εκεί

Το κύριο λιμάνι εισόδου για τους ξένους επισκέπτες είναι το διεθνές αεροδρόμιο Entebbe (EBB). Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 27 μίλια / 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καμπάλας. Εξυπηρετείται από πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Emirates, South African Airways και Etihad Airways. Οι επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα. Ωστόσο, αυτά μπορούν να αγοραστούν κατά την άφιξη. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις, παρακαλώ ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ιατρικές απαιτήσεις

Εκτός από τη διασφάλιση ότι τα ρουτίνα σας είναι ενημερωμένα, οι παρακάτω εμβολιασμοί συνιστώνται για ταξίδια στην Ουγκάντα: Ηπατίτιδα Α, Τυφοειδής και Κίτρινος πυρετός. Λάβετε υπόψη ότι χωρίς την απόδειξη έγκυρου εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθετε στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύετε. Απαιτούνται επίσης προφυλακτικά κατά της ελονοσίας . Ο ιός Zika είναι ένας κίνδυνος στην Ουγκάντα, επομένως τα ταξίδια για εγκύους δεν συνιστώνται. Ελέγξτε τον ιστότοπο του CDC για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 16 Μαρτίου 2017.